Techniczne - Plexa poliweglan a homologacja
Janusz - Wto 23 Sie, 2011 Temat postu: Plexa poliweglan a homologacja panowie z czego maja być szyby w rajdowce ?? tzn co dopuszcza homologacja ?? gdzie to kupić jak montować i czy jest jakiś problem potem z przełożeniem tych szyb do takiego samego samochodu. Głownie chodzi mi o szyby Tylne boczne, ale można tez przybliżyć temat przednich bocznych.
GeKo - Wto 23 Sie, 2011
plexa kategorycznie odpada, jest krucha a jej kawałki tną jak nóż.
Poliwęglan ma wysoką udarność, ale musi mieć minimum 3mm grubości. Dotyczy to aut w klasach np E-1 w wyścigach. W rajdach trzeba sprawdzić na co pozwala homologacja.
auta klasy R4 i nowe WRC ponownie mają zezwolenie na lekkie szyby z poliwęglanu.
Całe zestawy można chyba kupić koszty około 2000zl za komplet przód tył.
Janusz - Wto 23 Sie, 2011
a jak jest z homo do clio ?? bo nie mam lewej tylnej szyby i nie wiem czy jest sens kupować zwykła i to wklejać jak pewnie budę za jakiś czas i taka będę musiał zmienić...
was79 - Wto 23 Sie, 2011
Janusz napisał/a: | bo nie mam lewej tylnej szyby |
znowu krzaki rajdowcu?
zefir - Wto 23 Sie, 2011
napewno nie plexa
bo podczas wypadku bedziesz miał latające noze w aucie
poliweglan tez slyszalem min 3 mm przynajmniej tak jest w drifcie
GeKo - Wto 23 Sie, 2011
Janusz, Nie mam homologacji, wątpie żeby było wolno w rajdach. Zresztą jaki sens kupowania jednej szyby.
Janusz - Wto 23 Sie, 2011
GeKo napisał/a: | Janusz, Nie mam homologacji, wątpie żeby było wolno w rajdach. Zresztą jaki sens kupowania jednej szyby. |
nie no to kupiłbym sobie 2 przecież
czyli nie moge w clio sobie wstawic zadnych lekkich szyb gdybym kiedys potem chciał wystartować w jakieś r3dl ??
106 - Wto 23 Sie, 2011
nie... ale moze i tak warto... zanim klatke wstawisz to troche czasu pewnie
minie, a tak to w miedzy czasie bedziesz sie cieszyl lzejszym autem.
GeKo - Wto 23 Sie, 2011
Janusz napisał/a: | czyli nie moge w clio sobie wstawic zadnych lekkich szyb gdybym kiedys potem chciał wystartować w jakieś r3dl ?? |
Na 99% nie poza tym wyjdzie to drożej niż orginalne szyby.
|
|
|