To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Materiał na boczki do rajdowki

Przem_106 - Wto 20 Wrz, 2011
Temat postu: Materiał na boczki do rajdowki
Byc moze podobny temat pojawiał się i przewijał wielokrotnie, ale nie mogę nic znalezc.
Sprzedałem swoje wnętrze z 206-tki i muszę sobie dorobic boczki z materiału zgodnego z "J"
Z racji bardzo duzej powierzchni do zakrycia Carbon odpada.

Najbardziej pasował by mi materiał taki jak w pucharowkach, ale nie wiem co to dokładnie jest.

Jesli polecacie cos innego, to musi byc niepalne, lekkie, estetyczne, łatwo formujące, no i relatywnie tanie, bo potrzebuje ok 2m. kw.
Pomuki czekają :)

kamil - Wto 20 Wrz, 2011

no i gdzie to kupić ;)
rasta - Wto 20 Wrz, 2011

Aramid z węglem lub diolenem? ;D
GeKo - Wto 20 Wrz, 2011

rasta :rotfl: , Szkło z diolenem np. ale to będzie jakieś 60zł oszczędności na 1m2. Natomiast całkiem nieźle imituje carbon, przy samym szkle oszczędzi się do 100zl na 1m2.
Jaco - Śro 21 Wrz, 2011

HIPS jest bardzo fajny, można kupic 2 mm w czarnym kolorze. Myślę, że bez problemu kupisz w jakimś sklepie/ hurtowni z tworzywami sztucznymi... :]

Ja za 2 metry zapłaciłem coś 120 PLN.

ictus - Śro 21 Wrz, 2011

hips do do stania na allegro i to duzo taniej niz Jaco pisze
faldzip - Śro 21 Wrz, 2011

Spienione PCV - ja z tego robilem, nie jest to moze idealny material (po pewnym czasie troche robi sie pofalowany :P ). Trzeba tez sprawdzic dokladnie zgodnosc z zal. J. Ale na pewno jest przynajmniej slabo palace sie.
GeKo - Śro 21 Wrz, 2011

ale hips pod wpływem temp się rozpuszcza wręcz. Oczywiście póki auto nie trafi do ognia nie powinno być problemu :]
qbica - Śro 21 Wrz, 2011

Jaco napisał/a:
Ja za 2 metry zapłaciłem coś 120 PLN.

ożesz Ty, takiej marży Ci nie nałożyłem :rotfl: ja płacilem za 2m jakies ~78zł :)

Jacek - Śro 21 Wrz, 2011

GeKo może pomuż
Przem_106 - Czw 22 Wrz, 2011

No dobrze, z tego co zostało napisane, to spienione PCV lub hips. Niestety nie wiem co to diolen. Jesli ktos ma zdjęcie jak te materiały wyglądają jako boczek, to byłoby super. Estetyka jest dosc wazna :)

A czy ktos wie z czego były boczki w pucharowkach?
lub co to jest?

faldzip - Pią 23 Wrz, 2011

Przem_106 napisał/a:
Niestety nie wiem co to diolen.

http://sklep.wax.krakow.p...id=1369&lang=pl

W skrocie - tkanina diolenowa to taka jakby czarna tkanina szklana, wyglada jak carbon, ale jest 2x ciezsza i 3 razy tansza :) trzeba tylko znalezc kogos kto dodal do tego zywicy i zrobil zszywna plyte i masz boczki prawie jak karbonowe :faja:

qbica - Pią 23 Wrz, 2011

tu masz fote moich boczkow z hipsu

rasta - Pią 23 Wrz, 2011

zawsze mozna pierdyknac flokiem, bedziesz mial gabinet :D
Janusz - Pon 23 Sty, 2012

qubica gdzie kupowałeś ten hips??