Przem_106 - Wto 20 Wrz, 2011 Temat postu: Materiał na boczki do rajdowkiByc moze podobny temat pojawiał się i przewijał wielokrotnie, ale nie mogę nic znalezc.
Sprzedałem swoje wnętrze z 206-tki i muszę sobie dorobic boczki z materiału zgodnego z "J"
Z racji bardzo duzej powierzchni do zakrycia Carbon odpada.
Najbardziej pasował by mi materiał taki jak w pucharowkach, ale nie wiem co to dokładnie jest.
Jesli polecacie cos innego, to musi byc niepalne, lekkie, estetyczne, łatwo formujące, no i relatywnie tanie, bo potrzebuje ok 2m. kw.
Pomuki czekają kamil - Wto 20 Wrz, 2011 no i gdzie to kupić rasta - Wto 20 Wrz, 2011 Aramid z węglem lub diolenem? GeKo - Wto 20 Wrz, 2011 rasta , Szkło z diolenem np. ale to będzie jakieś 60zł oszczędności na 1m2. Natomiast całkiem nieźle imituje carbon, przy samym szkle oszczędzi się do 100zl na 1m2.Jaco - Śro 21 Wrz, 2011 HIPS jest bardzo fajny, można kupic 2 mm w czarnym kolorze. Myślę, że bez problemu kupisz w jakimś sklepie/ hurtowni z tworzywami sztucznymi...
Ja za 2 metry zapłaciłem coś 120 PLN.ictus - Śro 21 Wrz, 2011 hips do do stania na allegro i to duzo taniej niz Jaco piszefaldzip - Śro 21 Wrz, 2011 Spienione PCV - ja z tego robilem, nie jest to moze idealny material (po pewnym czasie troche robi sie pofalowany ). Trzeba tez sprawdzic dokladnie zgodnosc z zal. J. Ale na pewno jest przynajmniej slabo palace sie.GeKo - Śro 21 Wrz, 2011 ale hips pod wpływem temp się rozpuszcza wręcz. Oczywiście póki auto nie trafi do ognia nie powinno być problemu qbica - Śro 21 Wrz, 2011
Jaco napisał/a:
Ja za 2 metry zapłaciłem coś 120 PLN.
ożesz Ty, takiej marży Ci nie nałożyłem ja płacilem za 2m jakies ~78zł Jacek - Śro 21 Wrz, 2011 GeKo może pomużPrzem_106 - Czw 22 Wrz, 2011 No dobrze, z tego co zostało napisane, to spienione PCV lub hips. Niestety nie wiem co to diolen. Jesli ktos ma zdjęcie jak te materiały wyglądają jako boczek, to byłoby super. Estetyka jest dosc wazna
A czy ktos wie z czego były boczki w pucharowkach?
lub co to jest?
W skrocie - tkanina diolenowa to taka jakby czarna tkanina szklana, wyglada jak carbon, ale jest 2x ciezsza i 3 razy tansza trzeba tylko znalezc kogos kto dodal do tego zywicy i zrobil zszywna plyte i masz boczki prawie jak karbonowe qbica - Pią 23 Wrz, 2011
tu masz fote moich boczkow z hipsurasta - Pią 23 Wrz, 2011 zawsze mozna pierdyknac flokiem, bedziesz mial gabinet Janusz - Pon 23 Sty, 2012 qubica gdzie kupowałeś ten hips??