Kuner - Sob 12 Lis, 2011 Temat postu: Ford Focus ST170Jak to coś?
Powiedzmy że może będę miało okazję zanabyć drogą kupna taką foczke, lekko zniszczoną technicznie, ale do wyprowadzenia.
Miał ktoś styczność z czymś takim? Jak to się ma jako rajdówka na tle konkurencji w clio czy 206rc? Może ktoś widział i moze podesłać skany homologacji tego czegoś?
Jak to gratami typu przełożenia główne itp?
Ile z masy można zejść?
ile to realnie pluje na hamowni?
O awaryjności, osiągach i dostępności zwykłych gratów do tego coś tam wiem bo serwisuje to auto od jakiegoś czasu...
W skrócie warto na rajdówke to brac w atrakcyjnej cenie czy szukać clio/206 także w atrakcyjnej cenie (bo nie atrakcyjnych nie kupuje )?
Z góry dzięki za odpowiedź.kosmita - Sob 12 Lis, 2011 Temat postu: Re: Ford Focus ST170
Kuner napisał/a:
Jak to coś?
Powiedzmy że może będę miało okazję zanabyć drogą kupna taką foczke, lekko zniszczoną technicznie, ale do wyprowadzenia.
Miał ktoś styczność z czymś takim? Jak to się ma jako rajdówka na tle konkurencji w clio czy 206rc? Może ktoś widział i moze podesłać skany homologacji tego czegoś?
Jak to gratami typu przełożenia główne itp?
Ile z masy można zejść?
ile to realnie pluje na hamowni?
O awaryjności, osiągach i dostępności zwykłych gratów do tego coś tam wiem bo serwisuje to auto od jakiegoś czasu...
W skrócie warto na rajdówke to brac w atrakcyjnej cenie czy szukać clio/206 także w atrakcyjnej cenie (bo nie atrakcyjnych nie kupuje )?
Z góry dzięki za odpowiedź.
O przydatności rajdowej nic nie wiem, ile można zejść z masy najlepiej powiedzą Ci rasta i pum.
W ST170 jest skrzynia, do której podobno ciężko o części, a do tego jest niby strasznie długa. Do MTX75 na pewno w UK można dorwać jakieś sensowne przełożeni, ale pewnie homologacja nie pozwala na podmianę skrzyni.no name - Sob 12 Lis, 2011 Nie jezdzi, na hamowni wypluwa przeważnie 158 - 163 kunie,
systemy trzeba bezpiecznikiem wyłączać, więcej opisze RastaKuner - Sob 12 Lis, 2011 Skrzynia mega długa. Dwójke odcina przy 110, trójke przy 160, stąd pytanie o przełożenie, ale jakoś znaleźć nic nie mogę.
Ciekawi mnie jak ta homologacja ST bo dziwi mnie że nigdy nie widziałem w RPP takiej foczki. Wszystkie to były 2.0 zetec. no name - Sob 12 Lis, 2011
Kuner napisał/a:
Ciekawi mnie jak ta homologacja ST bo dziwi mnie że nigdy nie widziałem w RPP takiej foczki. Wszystkie to były 2.0 zetec.
Mnie to raczej nie dziwi ze względu na cene wyjściową st a 2.0GeKo - Sob 12 Lis, 2011 Homologacja opiera się głównie o Focusa WRC
W Niemczech był puchar Focusa miały po 190KM, co nie znaczy ze zastosowane elementy były z zgodne z homologacją.
W PL jeździł tym Szumowski.Kuner - Sob 12 Lis, 2011 Szumowski jeździł zwykłym 2.0.
Aż do niego albo do Ochockiego który wypożyczał od Szumowskiego zadzwonie czemu tak itp. Tam jakaś jazda z homologacją była i zrezygnowali z ST, ale o ile się nie mylę to chodziło o A7, a ciekawe jak się ma ona do N3 do której wolał bym przygotować auto.GeKo - Sob 12 Lis, 2011 Nie wiem czy w ogóle jest homologowane w N.
Dziwi mnie że próbujesz zbudować cały czas coś do czego nie ma wiedzy i części.Kuner - Sob 12 Lis, 2011
GeKo napisał/a:
Dziwi mnie że próbujesz zbudować cały czas coś do czego nie ma wiedzy i części.
Nie próbuje a rozmyślam.
I powiedz sam - ile można patrzeć na clio, 106, saxo, CTR, astre? Błeee....rasta - Sob 12 Lis, 2011 ST170 nie ma homologacji, jako dupowuz fajna fura, do dłubania odpada. ESP nie da się odłączyć...
Cytat:
Dziwi mnie że próbujesz zbudować cały czas coś do czego nie ma wiedzy i części.
Wiedza i części jest od Huja, ten furacz był w USA, na ebay wszystko kupisz w śmiesznej kasiepum - Sob 12 Lis, 2011 tylko jak chcesz mieć fokę 2.0 w N'ce to samochód nie przyspiesza, nie hamuje itd.GeKo - Sob 12 Lis, 2011
Kuner napisał/a:
I powiedz sam - ile można patrzeć na clio, 106, saxo, CTR, astre? Błeee....
Nie wzięło się to znikąd
Krótko mówiąc z gówna bata nie ukręcisz Co innego jak to ma być do pojeżdżawek to wtedy hulaj dusza piekła nie ma.
rasta napisał/a:
Wiedza i części jest od zły czlowiek, ten furacz był w USA, na ebay wszystko kupisz w śmiesznej kasie
A co z tych części ma homologację? zakładam że nic, skoro jak sam napisałeś sam model nie ma homologacji .kosmita - Sob 12 Lis, 2011
rasta napisał/a:
ESP nie da się odłączyć...
serio ? We wszystkich fordach jakimi jeździłem nie było problemu z ESP, bo nawet z włączonym pozwala na lekkie boki.Vlodarsky - Sob 12 Lis, 2011
GeKo napisał/a:
A co z tych części ma homologację? zakładam że nic, skoro jak sam napisałeś sam model nie ma homologacji .