HydePark - Gospodarcze turbulencje w PL/UE - temat ekspercki
Jacek - Pon 21 Lis, 2011
Yarko napisał/a:
Shymek napisał/a:
Na co zwrócić uwagę szczególnie: podczas ulewnych deszczy woda z podszybia leci na kompa co może spowodować spięcie i mały pożar
są jakieś patenty, żeby się przed tym zabezpieczyć ?
kupić garaż.
chociaż nie wiem czy nie lepiej w tej cenie mieszkanie w Bytomiu pod wynajem M - Pon 21 Lis, 2011 W tej cenie będzie kamienica w bytomiu ze służbąYarko - Pon 21 Lis, 2011 .Marek23 - Pon 21 Lis, 2011
Cytat:
czekam, aż nasz rynek nieruchomości spotka to co stało się w Hiszpanii, u nas pewnie będzie to na mniejszą skalę, ale nie mniej jednak w ciągu najbliższych 2 lat ceny mieszkań polecą na łeb
Aż tak??? Kurde, ja mam coś brać na wiosnę i jestem w sumie zadowolony,że idą w dół. Ale,żeby potem jeszcze dalej nie poszły w dół
Yarko napisał/a:
oo to widzę, że muszę naruchać ze 300KM, jakby to wyglądało jakby rybniczanin objechał mnie w moim stołecznym mieście
Jeszcze kwestia czy jedziemy na 400 czy na przykład na 1000m. Na tauzenie już coś się we francy może zepsuć Jacek - Pon 21 Lis, 2011
Yarko napisał/a:
Jacek napisał/a:
kupić garaż.
chociaż nie wiem czy nie lepiej w tej cenie mieszkanie w Bytomiu pod wynajem
czekam, aż nasz rynek nieruchomości spotka to co stało się w Hiszpanii, u nas pewnie będzie to na mniejszą skalę, ale nie mniej jednak w ciągu najbliższych 2 lat ceny mieszkań polecą na łeb
po czym wnosisz? 2 lata na rynku budowlanym to 1 szmat* czasu
*1 szmat= 10 ścierYarko - Pon 21 Lis, 2011 .kubas - Pon 21 Lis, 2011 A ja wam powiem że to wszystko wina Chin Jacek - Pon 21 Lis, 2011 mali deweloperzy dawno zeszli z ceny i tak dalej się opłaca i się buduje.
jeśli chodzi o kredyt to już jest jest trudniej a od stycznia będzie że tak powiem po ekspercu przej.e.b.ane więc to też pociągnie ceny w dół, tu się zgodzę ale nie ma co oczekiwać 50% upustów. takie są moje prognozyBart - Pon 21 Lis, 2011 ho ho, sami analitycyM - Pon 21 Lis, 2011 Zobaczycie co bedzie jak sie strefa euro rozwali niebawem Yarko - Pon 21 Lis, 2011 .GeKo - Pon 21 Lis, 2011
kubas napisał/a:
A ja wam powiem że to wszystko wina Chin
+1 Europa sama sobie zgotowała ten los, chcąc wszystkiego taniej.Jacek - Pon 21 Lis, 2011 słyszałem dziś o duuużym powrocie europejskich firm z Chin. już się nie opłaca, za duże koszty transportu i mega słaba jakość a do tego zaczynają się strajki pracowników..ogólnie sraka..
co do mieszkań to te -20% jest możliwe ale ja bym w to tak do końca nie wierzył, chociaż życzę jak najtaniej kupić kwadrat Jacek - Pon 21 Lis, 2011
M napisał/a:
Kupować na kredyt i nie pracować - tak się nie da
Może wydzielimy?
poproszę Marek23 - Pon 21 Lis, 2011 Prawda jest taka,że Ci co chcą kupić liczą,że będzie leciało. Ci co kupili nie chcą by traciły... Normalka. Ogólnie ja tez nie zyskam na tym,że mieszkania pójda w dół, niby kupie taniej,ale pewno będę miał mniej kasy w dłuższym okresie,właśnie przez ten kryzys...