budzik - Nie 04 Gru, 2011 Temat postu: Wysyłka szybyPytanko - jak wysłać i zapakować tyln± szybę samochodow±?
Ni cholery nie wiem jak się do tego zabrać ,jaki kurier/poczta mi to zabierze?
Szyba jest prosta.no name - Nie 04 Gru, 2011 Kurier Ci zabierze tylko trzeba zaznaczyć że szkło,
dużo folii b±belkowej plus jakie¶ kartony,
między kartony a folie możesz powpychać gazetymartin.h - Nie 04 Gru, 2011 Je¶li szyba nie jest duża to najlepiej zapakować w jaki¶ wmiarę sztywny karton np. po TV i napchać do ¶rodka folii b±belkowej, styropianu, gazet itp.
Trzeba to też na przesyłce oznaczyć jako szkło aby tym nie rzucali. A zabierze to praktycznie każda firma kurierska.Bart - Nie 04 Gru, 2011 Karton może nie wytrzymać traktowania przez firmy kurierskie. Najlepiej byłoby to wzmocnić jakim¶ kawałkiem deski/grubsze sklejki. WeĽmie to każda firma bo dla nich to żadna różnica.misiek86electro - Nie 04 Gru, 2011 a ja wrecz przeciwnie zawinał bym tylko stretchem zeby sie nie porysowała. B±d± widziec co jest nie beda rzucać......misiek86electro - Nie 04 Gru, 2011 Temat postu: Re: Wysyłka szyby
budzik napisał/a:
mi to zabierze?
Popro¶ może sie skusi CHRZANEK - Nie 04 Gru, 2011 Jeżeli to szyba hartowana to wy¶lij j± jako puzle 50000 elementów.
(przepraszam za offtop - musiałem)budzik - Nie 04 Gru, 2011
misiek86electro napisał/a:
budzik napisał/a:
mi to zabierze?
Popro¶ może sie skusi
anjas - Nie 04 Gru, 2011 wysyłaj kuriersk±, tylko wczesniej ubezpiecz.
Będzie szyba albo kasa Anonymous - Nie 04 Gru, 2011 najlepiej nie wysylac. Teraz mamy w kurierce jazdy, duzo paczek i jakos tak juz sie nie patrzy. Naklejki ostroznie szklo nic nie zmieniaja, pomagaja tylko dostac odszkodaowanie pozniej. Jezeli kurier to tylko ubezpieczenie i wysylaj. 50/50 ze dojdzie cala, widzialem takie szyby w kartonach po telewizorach z ktorych mozna bylo zrobic lego, jak i owiniete normalnie stretchem i tez lipa. Zalezy jak komus leży budzik - Nie 04 Gru, 2011 Pomuki rozdaneanjas - Nie 04 Gru, 2011
budzik napisał/a:
Pomuki rozdane
nie zauważyłem budzik - Nie 04 Gru, 2011 Przepraszam anjas - Nie 04 Gru, 2011 misiek86electro - Nie 04 Gru, 2011