HydePark - Polski rekord prędkości
Anonymous - Śro 02 Sie, 2006 Temat postu: Polski rekord prędkości Tak jak w linku 361,92 km/h na polskiej drodze oczywiscie specjalnie przygotowanej!
http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3521135.html
Koleś z tą suprą cuduje już od dawna, ale żeby 1250 KM to już mega przesada
Anonymous - Śro 02 Sie, 2006
z tego co slyszalem to przy trej predkosci odksztalcila sie maska i wywialo uszczelke spod szyby przedniej
Loko - Śro 02 Sie, 2006
A ja czytałem tak, ze maska drgała i że okno wyssało
Oto co powiedział TT na mecie wyznaczonego odcinka:
"Przy pierwszym podejściu jechałem 300km/h (wg pomiaru GPS) nic się nie działa, Supra szła jak po szynach. Przy drugim przejeździe po przekroczeniu 350km/h maska zaczęła drgać z amplitudą z 10cm oraz wyssało lewe okno poza uszczelki - działo się..."
M - Śro 02 Sie, 2006
Na cwiartke nic nie pokazal to trzeba inaczej zaistniec
hehe na cwiartce jak startowal to mowil ze ma za mocne auto na polskie drogi (zwija asfalt) i ze nie ma juz tu zadnego godnego przeciwnika dla siebie.
Jednak pomysl ustanowienia polskiego rekordu predkosci bardzo mi sie podoba
predkosc niezla
ale pewnie jeszcza pare klockow wiecej i mu sie auto rozleci,
opory powietrza robia swoje
a tak swoja droga miec 1250 i pojechac 360 to cos malo powinien pojechac pod 400
jak bugatti vejron albo majbach exelero skoro ma takie mocne auto
ja mam sto pare koni i lece prawie 200 a on ma ponad 10x tyle i nie moze byc 2 szybszy?
hehhe
strick - Śro 02 Sie, 2006
Jeżeli chodz i jego wyniki na 400m to słyszałem ze w polsce sa beznadziejne asfalty, w skandynawji miał by o wiele lepsze rekordy! A auto już ponad rok chce sprzedać, już obniżył cene o 52 tyś!
M - Śro 02 Sie, 2006
Aerodynamika przy biciu rekordu jest najwazniejsza.... no i opony.
Reszta czynnikow to tylko detal.
musi być dograny każdy detal, bo przy predkosciach rzędu 300km/h diabeł tkwi w szczegółach, wszystko na tip top.
k-mart - Śro 02 Sie, 2006
tak czy inaczej: paskuda z tej supry!
dzik - Śro 02 Sie, 2006
mikson napisał/a: |
ja mam sto pare koni i lece prawie 200 a on ma ponad 10x tyle i nie moze byc 2 szybszy?
|
Opory powietrza rosna w kwadracie predkosci
dzik masz doktorat z fizyki czy dostales kiedys zestaw malego fizyka nie no nabijam sie, trafne spostrzezenie z tym kwadratem...
a co do supry to faktycznie brzydactwo
|
|
|