To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Astra G OPC

Poszukujący - Wto 24 Sty, 2012
Temat postu: Astra G OPC
Hej, coś się zaczynam przymierzać do kupna takiego auta. Zgodnie z tym, co mam napisane pod swoim jakże oryginalnym nickiem, obecnie też śmigam Asterką i lubię te auta za prostotę i niezawodność.

Z dorwaniem dobrej OPC na pewno jest spory problem. Obecnie na otomoto jest ich kilka, czy kojarzycie może któreś (w końcu nie wyprodukowali ich tak wiele)? :)

Ewentualnie, co sądzicie o szerzej dostępnej wersji Sportive? Jak to się ma do OPC? To tylko kwestia mniejszej ilości koni i braku homologacji?
I tak w ogóle, jak te auta skręcają? Może i mam Astrę, ale to zupełnie cywilna, wysoko zawieszona i raczej miękka, standardowa wersja. Nie jest szczególnie "sportowa" ;) .

Ewentualnie macie może jakieś inne propozycje wdzięcznych i fajnie jeżdżących aut w takiej kategorii cenowej? :) Od razu mówię, że nie chcę 106 i Saxo, bo miałem nieszczęście widzieć crashtesty tych aut :( .

Od razu proszę o wybaczenie za ten stek bzdur napisany przez wymagającego nie wiadomo czego studencika ;) . Mam nadzieję, że się nie obrazicie ;) .

Bart - Wto 24 Sty, 2012

ziom, otwierasz puszkę pandory :>
michool_vt - Wto 24 Sty, 2012

ładuj do swojej astry c20xe, zmień zawias, hamulce i moze cos z tego bedzie, a i wiele sie przy tym nauczysz :D
Franek - Wto 24 Sty, 2012

Bart napisał/a:
ziom, otwierasz puszkę pandory

Miałem dokładnie to samo napisać.
:lol2:

Konrad - Wto 24 Sty, 2012

Na tym forum tylko yaris ts , mimo że na papierze nie zachwyca...

Ja bym szukał clio sport skoro nie chcesz sraxio :D

pum - Wto 24 Sty, 2012

michool_vt napisał/a:
zmień zawias

koniecznie, ale to koniecznie STARY BILSTEIN... on robi robotę

rasta - Wto 24 Sty, 2012

Kup Focusa :rotfl:
Janusz - Wto 24 Sty, 2012

tak, 2.0 3d trend w kolorze czarnym :) Asolutnie nic, ale to NIC innego nie nadaje się do upalania :D
rasta - Wto 24 Sty, 2012

Wyjąłeś mi to z ust ;D
Janusz - Wto 24 Sty, 2012

Cytat:
Wyjąłeś mi to z ust ;D

jakoś tak śmiesznie brzmi ten zwrot :lol2: :lol2:

no name - Wto 24 Sty, 2012

Janusz napisał/a:
w kolorze czarnym

silver, tylko silver xD

KarQ - Wto 24 Sty, 2012

Janusz napisał/a:
Cytat:
Wyjąłeś mi to z ust ;D

jakoś tak śmiesznie brzmi ten zwrot :lol2: :lol2:

Dlaczego, tak się mówi :lol:

roj - Wto 24 Sty, 2012

Poszukujący napisał/a:
Zgodnie z tym, co mam napisane pod swoim jakże oryginalnym nickiem

nick jak z ogłoszeń towarzyskich/serwisów randkowych czy coś :]

Poszukujący napisał/a:
I tak w ogóle, jak te auta skręcają?

mam pełną wiedzę w tym temacie, więc akurat masz szczęście, że trafiłeś na mnie.
widziałem na własne oczy. te auta skręcają w lewo w Żelazną a potem w prawo w Prostą (teraz tam jest zamknięte przy rondzie onz więc chyba bez sensu kupować taką furę dopóki nie skończą metra budować).
poproszę pomuk,
witamy na hh :faja:

no name - Wto 24 Sty, 2012

Poszukujący, poczekaj na Keneta to Ci odpowie na kilka pytań ;)

Ja jak już pisałem mam takie OPC ale jeszcze nią nie skręcałem więc
ciężko mi coś powiedzieć.
Silnik budzi się powyżej 4 tys i wtedy to jakoś się odpycha

CHRZANEK - Wto 24 Sty, 2012

Jechałem pare razy OPC (cywilem i rajdowką) i jak dla mnie świetny samochód, może silnikowo nie podchodzi do Clio (o CTR'ach nie wspominając), ale pod względem prowadzenia się oraz hamowania dla mnie jeden z wzorców wśród samochodów typu HH.

Jeżeli chodzi o różnice miedzy 2,0 136KM, a OPC to jest ich znacznie wiecej niz znaczek na klapie, "zenon" i "tuningowane lusterka".

Generalnie żeby wycisnąć 170 kucy ze zwykłej dwulitrówki będziesz musiał wpakować więcej niż róznica w zakupie, a itak nadal nie masz genialnych hamulcy, świetnego zawieszenia i foteli recaro które są mega.

A wersja sportive ma ze sportem tyle wspólnego że ma schowek na trampki pod fotelem kierowcy.
O jakim sporcie wogóle mówimy jak 2litrowy samochód z trudem schodzi poniżej 10s w sprincie do 100kmh ???

Generalnie jak bym miał około 20K pln to szukałbym OPC.