Cartoon - Pon 30 Sty, 2012 Temat postu: Kursy fotograficzne- coś polecacie?Temat wygląda tak:
Kupiłem Canona 600D i poszukuję szkółki, która nauczy mnie używać innych trybów niż auto.
Znajomi polecają afa.net.pl
Jakieś inne propozycje??budzik - Pon 30 Sty, 2012 Uderz do Pitt'a to Ci wytłumaczy.
Albo Majk - ma Canona 106 - Pon 30 Sty, 2012 sam sie naucz zasady sa dosc proste ....fydi - Pon 30 Sty, 2012 dokładnie. dobra książka i potem nie oszczędzać migawki Michał - Pon 30 Sty, 2012 film czy słit focie od lustereczka ??
jeśli chodzi o filmy
a o zdjęcia to raczej nie pomoge
http://photo.tutsplus.com/PiTT - Pon 30 Sty, 2012 Ja nie umiem...
Teorii troche mam, ale w praktyce chooj sie znam Vlodarsky - Pon 30 Sty, 2012
PiTT napisał/a:
Teorii troche mam, ale w praktyce chooj sie znam
grunt to znaleźć dobre miejsce i klepnąć 30 takich samych zdjęć a na koniec i tak przyjdzie saxorulez i powie, że poleca sprzęt Fuji... PiTT - Pon 30 Sty, 2012
Vlodarsky napisał/a:
PiTT napisał/a:
Teorii troche mam, ale w praktyce chooj sie znam
grunt to znaleźć dobre miejsce i klepnąć 30 takich samych zdjęć a na koniec i tak przyjdzie saxorulez i powie, że poleca sprzęt Fuji...
Ejjj możesz nie zdradzać sekretów...
Polecam szkole foto melonaGeKo - Wto 31 Sty, 2012 Najprościej, podpatruj innych fotografów na różnych forach, zaglądaj w Exif (czasami zostawiają) z tego można się duzo dowiedzieć.
Poczytaj o zasadzie trójpodziału i unikaj centralnych kadrów, które tylko bardzo rzadko mają zastosowanie.
Zapominj że prosto z lustra wyjdą top foty, potem jest postprodukcja w PS, Adobe lightroom, Gimp czy innym programie.
A z prostych zasad, w skrócie to aparat posiada 3 tryby
M-pełny manual
A- preselekecja przysłony
S - lub T preselekcja czasu
W zależności co chcemy osiągnąć z tego trybu korzystamy.
Do tego rodzaj trybu pomiaru świałta.
Reszte bajerów typu wybór pól ostrości, ostrzenie ciągłe lub pojedyncze to juz możliwości konkretnego pudła.
I najważniejsze nie rób miliona zdjęć na zasadzie któreś wyjdzie. Myśl nad tym co chcesz pokazać na zdjęciu.no name - Wto 31 Sty, 2012 Fajnie też przeczytać dołączoną instrukcje
by wiedzieć co za co odpowiada w ustawieniach fydi - Wto 31 Sty, 2012
Jak coś to polecam. Dowiesz się wszystkiego tego samego co na tych kursach tylko, że od najlepszych fotografów i za śmieszną cenę.anjas - Wto 31 Sty, 2012
fydi napisał/a:
Jak coś to polecam.
+1, i to nie tylko dla fotografów.
Ja np. z tej książki nauczyłem się doskonale trzymać parasol.was79 - Wto 31 Sty, 2012 kórwa Anjas Michał - Wto 31 Sty, 2012 zefir - Wto 31 Sty, 2012 mam sporo e-bookow o fotografii i generalnie z nich naprawde mozna duzo sie nauczyc.