BNU - Nie 12 Lut, 2012 Temat postu: rockoil synthesis 4 5w 40mam okazję kupić ten olej po 28pln za litr, juz był kiedys poruszany temat zmiany oleju z pół syntetyka na pełny syntetyk. Szukałem tematu ale nie znalazłem, może zmiana algorytmu wyszukiwarki pomogłaby. Chciałbym usłyszeć warto czy nie warto pchać się w sytetyk rockoil synthesis 4 5w 40 i dlaczego.Bart - Nie 12 Lut, 2012 Jeśli silnik jest w dobrej kondycji to warto zmienić olej na lepszy. A o olejach rockoil szczerze mówiąc pierwsze słyszę.BNU - Nie 12 Lut, 2012 oleju rockoil uzywam do smarowania łańcucha w pilarce. Mam okazje kupić w niezłej cenie i myśle czy brać tylko 1l do sprężarki czy też 4L do silnika.Barejka - Nie 12 Lut, 2012 BNU, wez olej ten olej wlej cos co ludzie leja, chyba ze chcesz na sobie probowac, ale wola twoja panie. za 28zl za litr masz wiele lepszych i znanych marekM - Nie 12 Lut, 2012 w lidlu za 59pln jest 4 litry 10w40 GeKo - Nie 12 Lut, 2012 ten temat to żart tak?Greg - Nie 12 Lut, 2012 Rockoil to ten jakiś wydobywany z dna morza, odbytów krabów, kanalizacji, resztek planktonu czy tam czegoś?Jakarti - Wto 14 Lut, 2012 czy juz wszystko sie wyjasnilo?
ale mam powazne pytanie
czy BNU chce wlac do samochodu olej, ktory jest wykorzystywany do pilarek?
i jeszcze jedno pytanie:
czym sie roznia takie oleje? temperatura pracy itp? czy parametry oznaczajace lekosc i cos tam jeszcze np te 5w40 sa stale dla wszystkich olejow czy traktor ma inny, wibrator ma inny i samochod ma inny?Bart - Wto 14 Lut, 2012 Rockoil produkuje też oleje samochodowe i motocyklowe (tak wyczytałem na ich stronie).koma600 - Wto 14 Lut, 2012 to myślę że można zamknąć niech sobie bnu to wleje i po temacie ale jak potem jebnie mu silnik bo oszczędził 5zł to niech nie płacze BNU - Wto 14 Lut, 2012
koma600 napisał/a:
to myślę że można zamknąć niech sobie bnu to wleje i po temacie ale jak potem jebnie mu silnik bo oszczędził 5zł to niech nie płacze
102% "profesjonalizmu" koma600 - Śro 15 Lut, 2012 no ba BNU - Sob 18 Lut, 2012 mam coś dla konserwatystów dla których ważniejszy jest napis na opakowaniu niż zawartość http://www.rockoil.co.uk/cm/GeKo - Sob 18 Lut, 2012 BNU, Ty sądzisz że samochody oklejone w barwy castrola jeżdżą na Castrolu?Bart - Sob 18 Lut, 2012 Olej jak olej, jeśli spełnia wszystkie normy i standardy to nie widzę powodu, żeby go do silnika nie wlewać.
ps. Ostatnio kumplowi (dobremu mechanikowi) powiedziałem coś o millersie - spojrzał na mnie dziwnie i spytał co to