To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Regulamin sklepów internetowych

GeKo - Śro 15 Lut, 2012
Temat postu: Regulamin sklepów internetowych
Co raz częściej słyszę o pozwach wobec firm sprzedających w sieci. Sprawa dotyczy błędnych regulaminów sklepów internetowych tzw. "stosowanie niedozwolonych klauzul".

Kilku z nas tutaj prowadzi sklepy internetowe, jak to u was jest rozwiązane?
Zlecaliście napisanie regulaminu kancelarii czy jak się czyta w sieci, każdy sam coś sklecał z innych regulaminów w sieci. Najczęściej wtedy dochodzi do takich problemów, bo w sieci dalej pełno błędnych regulaminów.

Tutaj można poczytać jakie problemy potem mają handlowcy.
http://forumprawne.org/pr...ac-procesu.html

106 - Śro 15 Lut, 2012

za komuny bylo lepiej.. nie bylo sklepow internetowych ;D
misiek86electro - Śro 15 Lut, 2012

Cytat:
a właśnie że za komuny to śnieg NAP*ERDALAŁ :)

:]

Janusz - Śro 15 Lut, 2012

misiek86electro napisał/a:
Cytat:
a właśnie że za komuny to śnieg NAP*ERDALAŁ :)

:]

w takim razie za komuny było lepiej !!

edit: a nie, bo przecież nie miałbym czym jeździć ;/

Kuner - Śro 15 Lut, 2012

Mój regulamin wygląda tak: http://4racing.pl/content/3-regulamin-sklepu
Jest to badziewny regulamin napisany na kolanie. Godzinę temu wysłałem mailem go do mojego prawnika, będę wiedział co warto dopisać, a co usunąć :)

Mick - Śro 15 Lut, 2012

Napisane na kolanie często kończą w sądach, ale to wynika z nieznajomosci prawa - ale czego innego można sie spodziewac po zwykłym zjadaczu chleba, który z prawem na bakier :)

Najlepiej jest zlecić kancelarii i mieć na to fakturę.
Nie będzie to tak kosztowne jak późniejsze koszty postępowania przeprpwadzoego przez sad.
A po za tym nawet jeśli coś kancka spiepszy to maja ubexpieczenie i od nich możesz oczekiwać zadośćuczynienia.

Greg - Śro 15 Lut, 2012

Mick ma rację.

Poza tym samemu też warto mieć OC dla DG.

michool_vt - Śro 15 Lut, 2012

GeKo, slyszalem o gosciach ktorzy 'zawodowo' sie zajmują szukaniem bzdur w regulaminach, potem sad i pieniazki dla pana.
kaziu1985pn - Śro 15 Lut, 2012

a czy nie jest tak że musi coś kupić zeby mógł sądzić się ??
GeKo - Śro 15 Lut, 2012

Ci goście to organizacja Lexus, generalnie nikt nikomu nic nie zrobił ale chujki walą pozwy do sądu.

Tu trochę więcej jak działają
http://www.kminek.pl/lexu...-internetowych/

misiek86electro - Śro 15 Lut, 2012

Fajnie że sie pojawił taki temat :)

Jestem troche zdziwiony postępowaniem wymiany w sklepie (internetowym) gdzie kupiłem czapke.

Płaciłem za wysyłke 12 zł. wyszło za wsio 111zł. Gdy chce wymienić procedura wygląda tak:

(...)Koszt wymiany dla przesyłek krajowych to 20zł (koszt ponownej wysyłki towaru). Produkt nie może również nosić śladów użytkowania. Oderwane metki nie stanowią przeszkody przy wymianie produktów. W przypadku słuchawek musi być nienaruszone opakowanie. Zalecamy też aby produkt był zapakowany w tym samym opakowaniu w którym do Państwa dotarł. Szczególnie dotyczy to czapek, które wysyłamy w kartonie aby nie uległy odkształceniu.
Produkt można wymienić do 14 dni od daty otrzymania(...)

czyli cena wychodzi 119zł.....

ja sie pytam gdzie sie gubi moje 8zł karwa!

Greg - Śro 15 Lut, 2012

kaziu1985pn napisał/a:
a czy nie jest tak że musi coś kupić zeby mógł sądzić się ??

A co to za problem? Kupuje najtańszy produkt, wali pozew i w jakimś procencie przypadków wygrywa i przytula na tym dobry chajs.

GeKo - Śro 15 Lut, 2012

Greg, Oni nawet nie kupują produktów, poczytaj w pierwszym linku który zamieścilem w pierwszym poście. Wyszukują w regulaminach jeden z 1500 nielegalnych klauzul, które często z rzeczywistością nie mają nic wspólnego i walą od razu pozew. Żerują na małych firmach których nie stać na procesy sądowe, pomimo że wystarczyłoby wskazać błąd i zmusić pod groźbą pozwu do poprawienia regulaminu.
Bart - Śro 15 Lut, 2012

to ch.uje!
M - Śro 15 Lut, 2012

Sku.rwole sobie wymyslili sposob na biznes, bo przeciez prawnicy klepia biede. Co za chory kraj.