Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012 Temat postu: Krótkie przełożenie vs KłówkaSzykuję się do zakupu krótkiego przełożenie i szpery, prawdopodobnie Gripper.
Jak wiadomo, clio zostanie u mnie na dłużej, bo już teraz opłaca mi się je dozbrajać niż sprzedawać i coś budować,itd...
Boję się jednak,że za rok/dwa jednak i tak wejdę w kłówkę, bo okaze się,że seria skrzynia z krótkim i szperą jest delikatna,itd.
Ktoś wie za ile można kupic realnie kłówkę do clio? Sadev,czy też jakieś inne firmy?
Za krótkie ze szperą muszę dac około 7000 brutto. To nie mało,a w sumie niewiele wiem o tym jak to się w tych clio sprawuje.
No i jak to jest z jazdą z kłówką. Mogę redukować bez sprzęgła,żeby lewa mogła cały czas hamować, a prawa dodawać gazu?kubas - Nie 01 Kwi, 2012
Cytat:
Swoje Clio kupiłem w top specu, który do 3ligi nie jest mi potrzebny więc chętnie podzielę się wyczynowymi częściami w dobrych cenach:
-amortyzatory KW Competition 2regulacje ok. 4tysiące
-zestaw SADEV: kłówka+szpera+półosie 0 km po rewizji cena uzależniona czy wszystko razem czy poszczególne elementy
tel. 501-245-224
Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012 Skąd to ogłoszenie?GeKo - Nie 01 Kwi, 2012
Marek23 napisał/a:
Ktoś wie za ile można kupic realnie kłówkę do clio?
15-18k w Czechach. Wysyłasz im swoją skrzynie i odsyłają Ci złożoną.
Co do użytkowania są różne szkoły.
Piotrek używał zawsze sprzęgła w górę i w dół a zmiana biegów i tak była szybsza niż w jakiejkolwiek innej seryjnej skrzyni.
W wyścigach można zaobserwować że w górę biegi wbija się bez sprzęgła tylko z ujęciem gazu. a w dół ze sprzęgłem i międzygazem.
W rajdach w PL w górę ze sprzęgłem w dół bez, przy czym często 1 i 2 bieg już ze sprzęgłem.
Natomiast Tomek wspominał że Radek Pogan cały sezon jeździł bez sprzęgła i przeżyło.Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012
GeKo napisał/a:
15-18k w Czechach. Wysyłasz im swoją skrzynie i odsyłają Ci złożoną.
No i jak to się sprawuje? Ile potem serwis,zakładając,że ze sprzęgłem jeżdzę?GeKo - Nie 01 Kwi, 2012 Piotrek chyba w ciągu 2 lat 2 razy wysyłał na przegląd do Czechów, z tego za każdym razem było to po dzwonach dla pewności. I koszty chyba w okolicach 1000zl. Wszystko zalezy co sie zuzyje.qbus - Nie 01 Kwi, 2012 Marku zagadaj tu -> http://www.brcompetition.com/index_pl.html
chłopaki ściagają kłówki Samsonas, z tego co Bartek Grzybek wczoraj mowil to w CTR'ze to całkiem daje rade a i cena w okolicach 10 tys zł. Goście też pracują tam rzeczowi i służą chętnie pomocą.Anonymous - Nie 01 Kwi, 2012 chyba Yarko co więcej wie o tym Samsonasie...Przem_106 - Nie 01 Kwi, 2012
qbus napisał/a:
Marku zagadaj tu -> http://www.brcompetition.com/index_pl.html
chłopaki ściagają kłówki Samsonas, z tego co Bartek Grzybek wczoraj mowil to w CTR'ze to całkiem daje rade a i cena w okolicach 10 tys zł. Goście też pracują tam rzeczowi i służą chętnie pomocą.
Brcompetition to jednoosobowa firma. Znam osobiscie Bartka i potwierdzam co napisał Qbus. Ostatnio cięzko się jest się do niego dodzwonic, bo siedzi często na Litwie lub w Rosji.
W razie potrzeby słuze Marek pomocą.Marek23 - Nie 01 Kwi, 2012
Przem_106 napisał/a:
Brcompetition to jednoosobowa firma. Znam osobiscie Bartka i potwierdzam co napisał Qbus. Ostatnio cięzko się jest się do niego dodzwonic, bo siedzi często na Litwie lub w Rosji.
W razie potrzeby słuze Marek pomocą.
Przem,ale jaka jest Twoja opinia na temat tych kłówek? 10 tys za coś takiego bym dał, skoro krótkie przełożenie i szpera mają kosztować okolo 7 tysi...GeKo - Pon 02 Kwi, 2012 Ja w 10k za kłówkę nie wierzę, chyba że bez szpery, bez poskładania i przełożenia sam wkład kłowy tylko.Marek23 - Pon 02 Kwi, 2012
GeKo napisał/a:
Ja w 10k za kłówkę nie wierzę, chyba że bez szpery, bez poskładania i przełożenia sam wkład kłowy tylko.
Z tego co wczoraj sie dowiedzialem, to Polo od Dytki ma klowke Samsonasa...
Tez sie boje,ze tanio bedzie finalnie znaczyc drogo. Ale te same obawy mam co do krotkiego przelozenia.GeKo - Pon 02 Kwi, 2012 Z kłówkami u nas na forum chyba jeszcze Gre ma coś wspólnego, zagadaj do niego.zefir - Pon 02 Kwi, 2012 dokladnie Gre sciaga wklady klowe i przelozenia etc
zreszta pogadam z nim jak bedzie u mnie w srode
chyba ze wczesniej chcesz do niego namiar, ale to juz na PWYarko - Pon 02 Kwi, 2012 ztcp. Samsonas w przypadku clio korzysta z technologii i podzespołów SADEV'a, więc ja bym się nie obawiał o wytrzymałość