To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Oklejanie 106

Greg - Pon 16 Kwi, 2012
Temat postu: Oklejanie 106
Dobry.

Chciałbym okleić 106, ciekaw jestem jakichś Waszych doświadczeń - co i jak itd.

Opcji jest kilka, jedna to oklejenie całego auta (zmiana koloru) - czy ktoś się orientuje ile potrzeba na 106 metrów folii? ;) Jaka ta folia powinna być?

Druga sprawa to "szablony" do projektowania okleiny - coś jak blueprinty, rzuty elementów auta. Próbowałem coś takiego znaleźć, ale bez satysfakcjonujących mnie efektów. ;) Any help?

Może macie jakies fajne fotki oklein dla inspiracji? :D

Będą pomuki! xD

Dzięki :]

pP - Pon 16 Kwi, 2012

wiem, ze to oklepane ale moze biały mat? :)
albo pomarańcz? :)

nie ma sensu uderzać do firm "oklejających auta" tjuningowo gdzie w galerii widzimy x5 w czarnym macie, złote porsze i takie tam... tam za oklejenie chca 3-4k

lepiej uderzyć do firmy, ktora obkleja słuzbówki..pierwsza z brzegu oferta za 1,2k za całe auto z grafiką, monokolor pewnie taniej :)
http://www.trangor.pl/pl-...lowa_Toyota.pdf

Gaydek - Pon 16 Kwi, 2012

rasta okleja?
pP - Pon 16 Kwi, 2012

dokładnie, gruby flock i auto pluszak

:)

rasta - Pon 16 Kwi, 2012

O toto :rotfl:

BTW, mam gościa cio świetnie okleja w dobrej kasie.

Greg - Pon 16 Kwi, 2012

Myślałem swego czasu o białym macie, byłoby nieźle z czarnym kołem. :D

Strasznie podoba mi się pomarańcz / żółty np. sundance yellow:

A może:

:D

A tak w ogóle to myślałem, żeby to samemu okleić - widziałem filmy i to nie może być trudne. ;) :P

rasta - Wto 17 Kwi, 2012

Buehehe
Greg - Wto 17 Kwi, 2012

Co Rasta, chciałbyś takie drewno na morsie? :D

Czy taka zwykła folia reklamowa (np. Oracal) jest na tyle termoplastyczna żeby ją zaginać i dopasowywać do krzywizn? ;)

rasta - Wto 17 Kwi, 2012

Stary, porywasz się motyką na słońce.
Oracal produkuje specjalne folie do oklejania samochodów.

Rasputin - Wto 17 Kwi, 2012

Greg napisał/a:
widziałem filmy i to nie może być trudne

:lol2: :lol2:

Greg - Wto 17 Kwi, 2012

Przecież wiem, że to nie jest prosta sprawa. :) Sam tego robił nie będę ofkorz, będę próbował coś ogarnąć. :D

Wiele firm ma specjalne folie samochodowe, sęk w tym że to nie jest 911 za pół bani, ani inny showcar - nie musi być turbo profi. :) Rajdówki ludzie jadą zwykłą folią i to daje radę przez jakiś czas. :) Furę zmierzyłem pi razy oko, teraz muszę to rozłożyć na arkusze i policzyć ile metrów potrzeba, będę wiedział ile to może kosztować - będę wybierał folię. :]

No i w międzyczasie zorientuję się w pomocy :] Chociaż jak widziałem kilka aut (sam zamawiałem jedno oklejanie w byłej firmie), to muszę przyznać że gimnazjalista po lekcjach plastyki lepiej by to zrobił, cholerni partacze. :rotfl:

Rasta, ten Twój znajomy ile liczy za taką usługę?

rasta - Wto 17 Kwi, 2012

Folia z tego wszystkiego jest najtańsza. Profi folia na furę jak twoja to mniej niż 700 pln.
budzik - Wto 17 Kwi, 2012

Masz taki zajebisty kolor i chcesz go zmieniać? :/
Qukie - Wto 17 Kwi, 2012

rasta podaj no namiary na tego swojego człowieka. Ja też chętnie skorzystam bo muszę okleić dach, przecieka ;)
anjas - Wto 17 Kwi, 2012

Qukie napisał/a:
rasta podaj no wymiary na tego swojego członka

kurde, tak przeczytałem i musiałem wrócić... na szczęscie to nieprawda ;D