Mrozu - Sob 12 Maj, 2012 Temat postu: Głowica saxo vtsPanowie o ile można splanować głowicę w saxo przy seryjnych wałkach? PozdroBrainWash - Sob 12 Maj, 2012 Ostatnio sam ten temat poruszalem. Producent podaje 0,8mm. Na forum ludzie maja po 1mm, widzialem projekty po 1,3. O 0,6mm sama uszczelka z 206/c2 obniza.Mrozu - Sob 12 Maj, 2012 dzięki za info. będę zdejmował półgłowiczki, bo z pod nich mi cieknie olej i zastanawiam się czy nie zdemontować od razu głowicy, bo roboty raczej dużo więcej nie mamichool_vt - Sob 12 Maj, 2012
Mrozu napisał/a:
półgłowiczki
co?
w sumie to sie domyslam o co kaman (pokrywy zaworów?),
ale nie wiem czy to takie.. 'hop siup', sciagnac glowice przy okazji
ps. nie grzeb za duzo bo sie cos wysra
ps2. opowiedzialem sobie dowcip i sam sie smieje...
ps3. zonie wlasnie opowiedzialem i dalej sam sie smieje BrainWash - Sob 12 Maj, 2012 Pokrywa zaworow na sylikon jest, wiec 5 min roboty;) nawet dynamo nie potrzebujesz;)Mrozu - Sob 12 Maj, 2012 Nie chodzi mi o pokrywę zaworów Nie wiem jak to wytłumaczyć: jest głowica, na niej są 2 wałki i na każdy z nich idzie tak jakby górna część głowicy i dopiero potem pokrywa i u mnie niestety nie cieknie z pokrywyBarejka - Sob 12 Maj, 2012 Mrozu, roboty jest 10 razy tyle, powyjmowac walki, rozrzad kolektor ssacy i wydechowyfaldzip - Sob 12 Maj, 2012
Mrozu napisał/a:
Nie chodzi mi o pokrywę zaworów Nie wiem jak to wytłumaczyć: jest głowica, na niej są 2 wałki i na każdy z nich idzie tak jakby górna część głowicy i dopiero potem pokrywa i u mnie niestety nie cieknie z pokrywy
Czy pokrywa nazywasz ten kawalek co tylko zakrywa cewke? To to se mozesz wywalic w ogole i stamtad nie ma co ciec raczej. A te dwie pokrywy to wlasnie pokrywy zaworow.Mrozu - Nie 13 Maj, 2012
Barejka napisał/a:
Mrozu, roboty jest 10 razy tyle, powyjmowac walki, rozrzad kolektor ssacy i wydechowy
Rozrząd i tak będę od razu zmieniał z kpl. uszczelniaczyMrozu - Nie 13 Maj, 2012 U mnie cieknie w tym miejscu co zaznaczyłem
Barejka - Nie 13 Maj, 2012 ni masz wyjscia, musisz rozpiac razrzad, chociaz jakby to podwazyl to napchasz sylikonu i bedzie git Mrozu - Nie 13 Maj, 2012
Barejka napisał/a:
chociaz jakby to podwazyl to napchasz sylikonu i bedzie git
A tak na poważnie robiąc już to nie warto zrzucić głowicy i jej splanować? Coś ugram tym zabiegiem?Barejka - Nie 13 Maj, 2012 ubrodzisz sobie renki tylko cos tam bedzie lepiej, napewno Anonymous - Nie 13 Maj, 2012 100Zł mniej w kieszeni i parę godziny bezsensownej roboty Mrozu - Nie 13 Maj, 2012
Barejka napisał/a:
ubrodzisz sobie renki tylko cos tam bedzie lepiej, napewno