anjas - Czw 24 Maj, 2012 Temat postu: katowicka czy krakowska?Jadę jutro w okolice Wadowic (mam sprawę do Januszka - szykuje się porządny wpyerdool, ale nic mu na razie nie mówcie).
Czy jechał ktoś ostatnio Katowicką z Wawy? Dużo remontów?
Zastanawiam się jak jechać, przez Katowice, czy przez Kraków?M - Czw 24 Maj, 2012 Nie lepiej A2 a potem A1?
aa sorry zapomniałem że nie zbudowali anjas - Czw 24 Maj, 2012 Franek - Czw 24 Maj, 2012 anjas, ja jeżdzę często na Wrocław katowicką.
Generalnie od samego Mszczonowa do Piotrkowa masz po jednym pasie z małymi przerwami.
Co ważne - jak pojawiają się 2 pasy (np przez 2 km) to prawie zawsze na szerszej drodze stoi policja, a ograniczenia na ogół są do 70km/h.
Więc bez szaleństw, bo łatwo zarobić punkty payback.
W ruchu takim w tygodniu musisz liczyć spokojnie 2h z Janek do Piotrkowa.
Plus minus kwadrans.
Ogólnie po Piotrkowie powinno się poluzować.
Na plus jest że od Piotrkowa masz cały czas 2 pasy.
Przez Kraków zawsze masz masę tirów, i dodatkowo jak napotkasz jakieś zwężenie to korek też masz pewny.
Mimo wszystko ja chyba bym proponował przez katowicką, bo na krk nie wiem czego się obecnie mozna spodziewać.Barejka - Czw 24 Maj, 2012 anjas, jedziesz na ruchanie do tej wioski kolo januszka? anjas - Czw 24 Maj, 2012
Barejka napisał/a:
anjas, jedziesz na ruchanie do tej wioski kolo januszka?
nie "tej wioski" tylko do Zatora!!! Brzmi dumnie Bart - Czw 24 Maj, 2012 Ja bym jechał po DK7 - przy odrobinie szczęścia jedzie się tam całkiem sprawnie, jak na krajowe standardy naprawdę nie jest źle.
Gierkówka w obecnym stanie to jednak loteria - czasem się uda, czasem jest się w dupie.Maciusiowy - Czw 24 Maj, 2012
Bart napisał/a:
czasem się uda, czasem jest się w dupie.
życie mi - Czw 24 Maj, 2012
Bart napisał/a:
czasem się uda i jest się w dupie.
życie Bart - Czw 24 Maj, 2012 ... jest nobelon!siema - Czw 24 Maj, 2012 Ja dwa miesiące temu byłem obrażony na Gierkówkę. W kółko jeden pas raz jedną jezdnią puszczony, raz drugą. Jechałem jednak nią znów w zeszłym tygodniu i muszę powiedzieć, że nie jest źle. Średnia prędkość 70km/h i całkiem sprawnie. Widać nadchodzące Euro!no name - Czw 24 Maj, 2012 Mój ojciec jechał jakieś 10 dni temu i nie narzekał,
skoro nie narzekał to było znośnie M - Czw 24 Maj, 2012 Czy po remoncie to będzie jak ekspresówka czy nadal co kilometr trzeba zwolnić do 50?no name - Czw 24 Maj, 2012 Część ma być płatna z tego co pamiętamFranek - Czw 24 Maj, 2012
M napisał/a:
zy po remoncie to będzie jak ekspresówka czy nadal co kilometr trzeba zwolnić do 50?
Nie bedzie juz skrzyzowan kolizyjnych, wiec przyspieszy droge.