Barejka - Pon 11 Cze, 2012 Temat postu: Ślizgające sprzęgłoPytanie raczej do posiadaczy saxo/106 moze ktos sie z takim czyms spotkal otoz ostatnio poskldalem parcha i na kazdym biegu oporcz jedynki przy zwiekszajacych sie obrotach zaczyna uslizgiwac sie sprzeglo co najdziwniejsze zalozony wychaczony doscik prawie nowka valeo po przebiegu kilku tys km, tarcza nowa od lady nivy bo pasuje i nowe lozysko oporowe, dodam tylko ze poprzednio na docisku valeo po przebiegu blizej nie okreslonym prawdpodobnie po kilkudziecieciu tysiacach i zuzytej tarczy nic a nic nie chcialo sie slizgac zamach idealnie rowny, docisk byl grubszy o 0.6mm od starego tak samo tarcza z ciekawosci zalozylem dzisiaj stara tarcze, myslalem ze ta od nivy jest z jakiegos innego materialu, ale bez zmian, rece mi opadly. Wiem ze mozna wzmocnic docisk ale caly czas mnie meczy to dlaczego na zuzytym bylo ok a na o wiele lepszym prawie nowym jest nie za bardzo, a i pedal sprzegla zaczal pracowac ciezej, ale to chyba nie odgrywa zadnej roli. heh i sie pochwale doszedlem juz do perfekcji wyjecie sprzegla zajmuje mi 1.30 michool_vt - Pon 11 Cze, 2012 proponuje zaspawać i nie kombinowaćBarejka - Pon 11 Cze, 2012 michool_vt, pytam powaznie EmerytRs2 - Pon 11 Cze, 2012 próbowałeś naprawić przecinkiem?? Barejka - Pon 11 Cze, 2012 EmerytRs2, Greg - Pon 11 Cze, 2012 Trytytką zepnij. budzik - Wto 12 Cze, 2012 A może zły naciung linki?GeKo - Wto 12 Cze, 2012 polej coca-colą Kuner - Wto 12 Cze, 2012 Odwróć polaryzację pola zwrotnego uciągu.siema - Wto 12 Cze, 2012
Kuner napisał/a:
Odwróć polaryzację pola zwrotnego uciągu.
Zabrzmiało jak co z pogranicza mechaniki i fizyki kwantowej, ale obstawiam że Kuner zgarnie pomóka Vlodarsky - Wto 12 Cze, 2012 Może docisk i koło zamachowe jest założone odwrotnie ?M - Wto 12 Cze, 2012
Vlodarsky napisał/a:
Może docisk i koło zamachowe jest założone odwrotnie ?
Vlodarsky - Wto 12 Cze, 2012 Albo nie z tej strony wału...Greg - Wto 12 Cze, 2012 Albo wał jest do góry nogami?Vlodarsky - Wto 12 Cze, 2012 albo nogi do góry wałami !!