HH.ORG na Torze - Laguna 2.0 T vs 406 Coupe
Bad-i - Nie 03 Wrz, 2006 Temat postu: Laguna 2.0 T vs 406 Coupe witam, dzisiaj smigajac do Sochaczewa gdzies od Wloch na ulicy Połczyńskiej zacząłem sie ganiac ze srebrna 406 w coupecie. Niestety ze wzgledu ze dosyc ostro padalo nie moglem go jakos zlapac - albo raczej zabraklo mi odwagi gonic go 180 km/h w tym kaluzach. Dopiero przy Auto Vivie zlapalo nas polposition, ja kulturalnie oposcilem szybe (u mnie na pokladzie 3 osoby a w pugu 2 lysych) i pytam co maja ale niestety szyba w puga pozostala zamknieta. I tak na jeden (wylaczylem ESP) ruszylem w miare spokojnie i jeden do konca rowno, dwa zaczynam lekko odchodzic, trzy nabieram coraz wiekszej przewaki i w polowie 4 mialem gdzies juz dlugosc przewagi caly czas odjezdzajac.
W okolicach Broniszy ustawiamy sie po raz drugi na swiatlach a Panowie z Puga pytaja co mam no to ja zeby nei wyprowadzic z bledu mowie dlubniete 1.8 16v tak na 150 KM i pytam co oni maja a on smialo twierdzi ze 3.0 V6. No to ja pytam czy na zielone i czy ruszamy tak agresywnie a on mowi ze ok ale ze mokro i moze sie slizgac. I tak w drugiej probie zjadlem go jeszcze bardziej. Tak sie z nim gonilem do Bloni ale pozniej skrecil w lewo, niestety jak juz byla sucha droga to nie podjal wyzwania. Nie wiem jak gania 3.0 V6 ale nie mial najmniejszych szans takze mysle ze to bylo jakies 2.0 ALe nei wiem co najmniejszego wstawiali do Coupety - tak czy siak kolejny kierowca bombowca zalamany
Vlodarsky - Nie 03 Wrz, 2006
2,2 HDi 136 KM może to było
Bad-i - Pon 04 Wrz, 2006
Vlodarsky napisał/a: | 2,2 HDi 136 KM może to było |
jedyna rzecza ktorej jestem pewien to fakt ze nie byl to Diesel
i to mnie strasznie meczy bo
HDI ma 10,1 do setki czyli nie ma czego szukac
2.0 jakies 136 KM i przy predkosciach 150 km/h nie jechal by prawie rowno ze mna
natomiast
3.0 V6 juz powinien mnie zjesc bez problemow chyba
hmm teraz sie doszulakem ze taka 406 coupe z 3.0 V6 przyspiesza do 100 w 7,9 czyli nie az tak rewelacyjnie. Co nadal nie zmienia faktu ze ja laguna nie powinienem dac im rady
The Mc - Pon 04 Wrz, 2006 Temat postu: Re: Laguna 2.0 T vs 406 Coupe
Bad-i napisał/a: | pytam co oni maja a on smialo twierdzi ze 3.0 V6. |
Zenujace udawac ze sie ma mocniejsze auto i jeszcze dwa razy przegrac..
Bad-i - Wto 05 Wrz, 2006
tak na prawde to oni dostali z 5 razy tyle ze w pewnym momencie juz nie gnietli.
Jedyne co mnie zastanawia to fakt ze jadac za nimi w deszczu (wiadomo slisko itd....) wciskajac do podlogi nie moglem ich dojsc tak do 150 km/h takze to chyba 2.0 nie bylo - a tym bardzie diesel bo slyszlaem prace silnika na swiatlach
Michał - Wto 05 Wrz, 2006
zastanawiam sie nad kupnem takiej 406 w hdi aby pomykać nią do pracy, a saxo zostawie sobie do upalania.
pcs - Wto 05 Wrz, 2006
2,0 16v to nie chce jechac w takim duzym aucie (tzn nie sportowo), stawiam na 3.0 v6 + gaz.
Bad-i - Wto 05 Wrz, 2006
2.0 to bym zjadl bez problemow tak samo z HDI (ktore wiemy ze to nie bylo). Natomiast po osiagach 3.0 V6 spodziewalem sie czegos innego, no chyba ze byl to LPG ale wlewu nie widzialem.
Czy 3.0 V6 rozni sie czyms od 2.0 ?? - czyms takim ze moglbym to zauwazyc
saxorulez - Wto 05 Wrz, 2006
tak - hamulce brembo dwutłoczkowe. Czarne zaciski plus biały napis. Koła 16" bo hamulec ma 300mm
Bad-i - Śro 06 Wrz, 2006
to na to nie patrzylem - myslelem ze chociaz bedzie miala dwie rurki lub cos takiego a tu doopa
|
|
|