To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - 306gti-6/xsara vts Poprawianie zawieszenia??

Muzykant - Nie 23 Gru, 2012
Temat postu: 306gti-6/xsara vts Poprawianie zawieszenia??
No wlasnie, jak wiadomo najgorszym elementem tych zawieszen sa tuleje metalowo gumowe, moze sa tutaj znawcy ktorzy powiedza mi co mozna madrego wlozyc w przednie wahacze zeby sie nie zesralo po mocnym starcie?? Dodatkowo, dolna poduszka w podporze silnika, co wlozyc zeby zylo i sie nie rozwalilo??
Niemy - Nie 23 Gru, 2012

Poliuretan, teflon ?

generalnie oprocz powerflexa nikt nie robi, a i powerflex robi ze zmieniona geometria w obudowie z HDI
Niemy - Nie 23 Gru, 2012

http://www.poliuretan.olkusz.pl/

zadzwoń tam, wyślesz obudowy to zaleją Ci poliuretanem odpowiedniej twardości

wlasnie o nich myslalem :D maja cos co mnie interesuje, wiec moze polacze zamowienie :)
Kamill - Nie 23 Gru, 2012

Nie można tego ogarnąć na unibolu ? Trochę pogrzebać w katalogach z łożyskami, pójść do tokarza. Ewentualnie jeżeli to nie jest jakaś skomplikowana tuleja można sprobować dotoczyć i wcisnąć tam PA6.
roj - Nie 23 Gru, 2012

to weź tam od razu do clio sportów coś pozamawiaj w dobrej cenie :D

Auto jako DD wiec nie zamierzam isc az tak w taki hardcore

Roj, a co do RS'a Ci potrzeba :P

Muzykant napisał/a:

Kratka nawiewu :faja:

roj - Nie 23 Gru, 2012

Kamill napisał/a:
Muzykant napisał/a:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

dawał ktoś linka do jakieś polskiej firmy co ma 5 rzeczy na krzyż w ofercie ale między innymi poli do przednich wahaczy clio sporta. ja pewnie zamówię prędzej czy później i pewnie tyle "utwardzaczy" ale myślę że parę clio sportów na forum będzie grubiej poliuretanowane w tym sezonie :faja:

strongflex ma w ofercie graty do zawiasu sporta..

roj napisał/a:
Kamill napisał/a:
Muzykant napisał/a:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

dawał ktoś linka do jakieś polskiej firmy co ma 5 rzeczy na krzyż w ofercie ale między innymi poli do przednich wahaczy clio sporta. ja pewnie zamówię prędzej czy później i pewnie tyle "utwardzaczy" ale myślę że parę clio sportów na forum będzie grubiej poliuretanowane w tym sezonie :faja:

Maja i clio i xsare
http://www.strongflex.vot...uemart&Itemid=1

roj - Nie 23 Gru, 2012

no to może oni właśnie, jakoś koło 200 zł chyba wychodziło za komplet na przód ale oni (jeśli to ta firma, której widziałem stronę) mają do clio sporta tylko te poli do przednich wahaczy i nic więcej (kratek nawiewu też nie :D )

roj napisał/a:
no to może oni właśnie, jakoś koło 200 zł chyba wychodziło za komplet na przód ale oni (jeśli to ta firma, której widziałem stronę) mają do clio sporta tylko te poli do przednich wahaczy i nic więcej (kratek nawiewu też nie :D )

Do sporta maja tuleje wahaczy i tuleje staba, co wiecej chciec??