Techniczne - Grube drążki skrętne
Greg - Pon 18 Lut, 2013 Temat postu: Grube drążki skrętne Interesuje mnie różnica w zachowaniu się fury na zwykłych drążkach (chyba 19mm?) i grubszych - np. 21 czy 23mm (tu słyszałem że na tych najgrubszych zawias musi być beton bo inaczej skacze, Bill ponoć nie ogarnia). Jak to jest?
kubas - Pon 18 Lut, 2013
Drążek = sprężyna i tyle. Takie same zasady jak w przypadku sprężyn mają tutaj zastosowanie. Gdzieś mam nawet zestawienie jak grubość drążków przekłada się na twardość w przypadku sprężyn.
Greg - Pon 18 Lut, 2013
O, o, o, poszukałbyś?
Ktoś miał doświadczenie w praktyce z takimi grubymi? Bo to jednak nie jest zawias na sprężynie i pracuje inaczej.
Bart - Pon 18 Lut, 2013
Greg napisał/a: | Ktoś miał doświadczenie w praktyce z takimi grubymi? |
Z jakimiś bardzo grubymi to nie bardzo, ale takie puciowate są fajne. Miękkie i przyjemne w dotyku.
Greg - Pon 18 Lut, 2013
Bart napisał/a: | Greg napisał/a: | Ktoś miał doświadczenie w praktyce z takimi grubymi? |
Z jakimiś bardzo grubymi to nie bardzo, ale takie puciowate są fajne. Miękkie i przyjemne w dotyku. |
Zupełnie inny niż Twój
Przem_106 - Pon 18 Lut, 2013
Ja jeździłem na 19 i 22mm.
Greg - Pon 18 Lut, 2013
I jak? Na jakich amorkach? Powiedz coś więcej
Przem_106 - Pon 18 Lut, 2013
To tak jak ze spręzynami - na gruszych było bardziej twardo. Do rajdow bardziej rownych - polecam, do wyscigow, to obowiązek.
Greg - Czw 21 Lut, 2013
Dzięki Przem za info.
Temat póki co zawieszony, a w zasadzie czasowo nieaktualny - jak się gada z niepoważnym sprzedającym to może się okazać że zaklepany towar został właśnie sprzedany... Polska - hajs hajs hajs już już już, ustalenia nie są warte złamanego grosza.
Sibu - Czw 21 Lut, 2013
Greg wiem o kim piszesz i miałem ten sam przypadek z amorkami
Greg - Czw 21 Lut, 2013
Sibu napisał/a: | Greg wiem o kim piszesz i miałem ten sam przypadek z amorkami |
No cóż... Bywa. A chciałem jeszcze felgi kupić, których nie chciał nikt i raczej mało kto się na nie porwie z racji ET, a tak mam je w d*pie.
|
|
|