Barejka - Wto 08 Cze, 2010 Ryba, do jazdy tylko takie 400 sa dla zaawansowanych M - Wto 08 Cze, 2010 mowilem Ci ze tak bedzie barejBarejka - Wto 08 Cze, 2010 ale juz ogarniam, nie da sie zejsc bardziej z czasu bo za ciezki jestem Ryba - Wto 08 Cze, 2010
Barejka napisał/a:
ale juz ogarniam, nie da sie zejsc bardziej z czasu bo za ciezki jestem
Wazne ze skill 100% zią
mam ten sam problem, Janusz mnie na tych 6.5 konnych objezdza. Sqrwiel wazy chyba z 40 kg a ja 75 Janusz - Wto 08 Cze, 2010
Ryba napisał/a:
mam ten sam problem, Janusz mnie na tych 6.5 konnych objezdza. Sqrwiel wazy chyba z 40 kg a ja 75
choć to wszystko oszustwo bo kart kartowi nie równy i to on robi większe różnice..Barejka - Wto 08 Cze, 2010 Janusz, dokladnie tak raczej kazdy kart jest inaczej zjechany i kazdy bedzie inaczej jechal, mechanik wazy ode mnie okolo 10 kg mniej i ma czas tylko o jena tysieczna lepszy Jakarti - Wto 08 Cze, 2010 zawsze mozna pojechac szybciej..TOXIC - Wto 08 Cze, 2010 albo po cichu niebieski dodatek przed jazdą dolać i ze swoim dolotem przychodzić Vlodarsky - Wto 08 Cze, 2010 mi napisał coś na poważnie
mi zgłoś się do mojego tematu jakiegoś po pomógł !!
anjas za piosenkę też !!Ryba - Wto 08 Cze, 2010
Janusz napisał/a:
Ryba napisał/a:
mam ten sam problem, Janusz mnie na tych 6.5 konnych objezdza. Sqrwiel wazy chyba z 40 kg a ja 75
To jak kart kartowi nie rowny, to w sumie jezdzic tam to troche nonsens, ale przy 6 konnych gownach moim zdaniem 30 kg to w hoj roznicy
btw widzieliscie ta dziure w gwatemali ?
ziemia sie zapadla w srodku miasta i powstal krater o glebokosci 40 metrow
mi - Wto 08 Cze, 2010
Vlodarsky napisał/a:
mi napisał coś na poważnie
dojrzewam Janusz - Wto 08 Cze, 2010
Ryba napisał/a:
Janusz nie pier.dol bo wazysz 40 kg (+/- 2%)
To jak kart kartowi nie rowny, to w sumie jezdzic tam to troche nonsens, ale przy 6 konnych gownach moim zdaniem 30 kg to w hoj roznicy
no raczje jednak waze ok 60 +- 2kg
jak nie wierzysz umów się z ADE
ja właśnie popie.rdoliłem całe karty PieQt - Śro 09 Cze, 2010
Cytat:
Nowelizacja ustawy – Prawo drogowe zacznie obowiązywać 17 czerwca. Dzięki tym zmianom kupujący pojazd będzie mógł sam sprawdzić, czy używany samochód, który chce nabyć, nie został skradziony, lub czy jego właściciel nie posługuje się podrobionymi dokumentami. Weryfikacja danych zawartych w dowodzie rejestracyjnym będzie bezpłatna. Wystarczy komputer i połączenie z siecią, dziś możliwe nawet na giełdzie samochodowej dzięki mobilnemu internetowi. Zainteresowany może połączyć się z bazą Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców (CEPiK) za pośrednictwem platformy ePUAP. Wystarczy wprowadzić metryczkę samochodu i dane jego właściciela. W ten sposób uzyskamy informacje dotyczące prawidłowej marki pojazdu, serii i numeru dowodu rejestracyjnego albo pozwolenia czasowego na jego użytkowanie. Kupujący upewni się dzięki temu, czy numer identyfikacyjny VIN, data jego rejestracji i widniejący w dokumencie właściciel zgadzają się z informacjami zgromadzonymi w ewidencji pojazdów.
Bezpieczeństwo obrotu
Aleksander Barczewski, radca prawny w kancelarii Chałas i Wspólnicy, zaznacza, że wprowadzenie elektronicznej weryfikacji danych dostępnej online uprości, przyspieszy, a przede wszystkim spopularyzuje możliwość sprawdzania prawidłowości informacji z CEPiK. Do tej pory było to możliwe jedynie po złożeniu pisemnego wniosku do Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji. Siłą rzeczy nie było popularne. W dodatku trzeba było wykazać m.in. interes prawny. – A to zniechęcało wielu potencjalnych nabywców używanych pojazdów do weryfikacji danych, tym samym zwiększając ryzyko transakcji – wyjaśnia Aleksander Barczewski. Inną drogą weryfikacji prawdziwości dokumentów było skorzystanie z pomocy policji. Wówczas funkcjonariusz sprawdzał dla nabywcy używanego samochodu, czy pojazd nie widnieje w policyjnej bazie skradzionych aut.
pewnie eM stwierdzi, że narusza to jego prawa ale nie ukrywam, że dobrze iż będzie taka baza, ponieważ potrzeba danych właściciela oraz samochodu żeby sprawdzić, a nie jest tak, że spisujesz numer rej i wyskakuje ci adres właściciela.M - Śro 09 Cze, 2010 eM uważa ze to bardzo dobre rozwiązanie, nie godzi to w jego prawa a wrecz przeciwnie - daje narzedzie uchronienia się przed oszustami i kombinatoramiPieQt - Śro 09 Cze, 2010 To cieszę się, że tak eM uważa - wyeliminuje to wiele nadużyć ze strony sprzedających, szczególnie handlarzy