To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Opony

bizon - Nie 09 Sie, 2009

martin.h napisał/a:
z kwietnia 2005 roku.

ja bym bral, tylko doubezpiecz wczesniej padlo ;D

Anonymous - Nie 09 Sie, 2009

Co wy pierdolicie.Jak dla mnie to swieza opona.Martin bierz.
Jakarti - Nie 09 Sie, 2009

ja tez uwazam, ze powyzej jakies kocopaly wypisujecie..
p106 ma racje.. 4 lata to moze nowka sztuka nie jest ale raczej bez dramatu..

musialaby lezec chyba w wodzie zeby byc kiepska po takim czasie.. ja mialem 5 letnie f1 i sie nie postrzepily na torze a michala opony - chyba mlodsze - posypaly sie.. od ciaglego upalania :)

nox - Pon 10 Sie, 2009

4 lata dla opony to nie jest nic nadzwyczajnego ! bierz !
Qukie - Pon 10 Sie, 2009

Przez cztery lata czekania w piwnicy zdążyła już dojrzeć do jazdy na torze :-)
martin.h - Pon 10 Sie, 2009

Opony będą do jeżdżenia na codzień, na tor zostaną twarde jak c.h.u.j P5000.
PiTT - Sob 22 Sie, 2009

proste pytanie, które lepsze będą na suchy tor
obecnie mam conti sport i jak dla mnie są super
na bridgestonach nie jeździłem
przeznaczenie jest dosyć proste: tylko na tor, żeby nie niszczyć obecnych opon :)
ma być tanio, jak najtaniej
http://www.allegro.pl/ite...55_16_4szt.html
http://www.allegro.pl/ite..._960_tanio.html

strick - Sob 22 Sie, 2009

Ja bym brał conti, bo mi sie bardziej podobaja :D
martin.h - Sob 22 Sie, 2009

Bridgestone Turanza nie nadają się na tor, to nie są opony sportowe.
PiTT - Sob 22 Sie, 2009

martin.h napisał/a:

dzięki za info, nigdy nie jeździłem na nich, Potenza już chyba się nadaje? 050 czy 070 ktoś mi mówił że są spoko

martin.h - Sob 22 Sie, 2009

PiTT napisał/a:
martin.h napisał/a:

dzięki za info, nigdy nie jeździłem na nich, Potenza już chyba się nadaje? 050 czy 070 ktoś mi mówił że są spoko

Jak najbardziej, dają radę na mokrym i na suchym. RE070 (mają asymetryczny bieżnik, jedna strona jest jak slick, druga jak deszczówka) są lepsze od RE050.

PiTT - Sob 22 Sie, 2009

martin.h napisał/a:
PiTT napisał/a:
martin.h napisał/a:

Jak najbardziej, dają radę na mokrym i na suchym. RE070 (mają asymetryczny bieżnik, jedna strona jest jak slick, druga jak deszczówka) są lepsze od RE050.

no to o tych RE070 słyszałem
Conti Sporty mam obecnie i szczerze mówiąc jestem bardzo z nich zadowolony, na suchym super

kubas - Sob 22 Sie, 2009

potenzy re720polecam ale niestety juz ich nie produkuja... najlepsza opona jak dla mnie :)
Janusz - Nie 23 Sie, 2009

PiTT napisał/a:
Conti Sporty mam obecnie i szczerze mówiąc jestem bardzo z nich zadowolony, na suchym super

agriii ja jeździłem w foce na conti i było całkiem dobrze, niestety w rozmiarze do clio nie ma żadnych fajnych ;/ ja bym brał conti, ale dowiedz się jeszcze o roczniki. I generalnie prawie łysa guma nawet na suchym nie trzyma tak dobrze jak z miechem....

PiTT - Nie 23 Sie, 2009

Janusz napisał/a:
PiTT napisał/a:

I generalnie prawie łysa guma nawet na suchym nie trzyma tak dobrze jak z miechem....

hmm... no właśnie wydawało mi się, że "łysa" guma na suchym trzyma bardzo dobrze bo jest większa płaszczyzna styczności z podłożem, natomiast bieżnik ma na celu w głównej mierze spełniać swoje zadanie w gorszych warunkach
oczywiście biorę pod uwagę też, że nowa guma pracuje zupełnie inaczej niż kilkuletnia