następnym razem. Chyba do marki też. Kolejne chyba będą K2
Dlaczego akutat K2kamil - Śro 23 Lip, 2014 nie wiem, tak jeblem Kenet - Śro 23 Lip, 2014 Ile razy leżeliście na glebie na rolkach? Według mnie to sport extremalny na nawierzchniach warszawskich ścieżek.Pirania - Śro 23 Lip, 2014
was79 napisał/a:
Kupuj polecane tutaj - chyba Rasta polecał - fila. W decathlonie promo było (coś 350zł). Trochę szkoda kupowac rolki za 1kzł, jak się nie spodoba
Ja też zacząłem niedawno jeździć. Wczoraj ciachnąłem 20 km.
dokładnie. ewentualnie miekkie lekkie K2 dla Pań. tylko firm krzaków nie braćKamill - Śro 23 Lip, 2014
Kenet napisał/a:
Ile razy leżeliście na glebie na rolkach? Według mnie to sport extremalny na nawierzchniach warszawskich ścieżek.
Ja raz, jak się uczyłem hamować bizon - Śro 23 Lip, 2014 ja rolki tu planowałem kupić http://www.zicoracing.com/
sklep ma dużo pozytywnych opiniirasta - Śro 23 Lip, 2014 Zico polecam, tylko nie kupuj rolek zdalnie, noga nodze nie równa. Ogólnie rolki to temat morze, syfu jest masa. Trzeba sobie odpowiedzieć ile i jak często chcemy jeździć. Jedni kupują roki za 300 pln inni wydają tyle na same kółka raz na dwa miesiące. Co do marek to polecam, Powerslide, Rollerblade, Roces, a dla pań K2 softbut. Problem w tym, że każdy z tych producentów ma w ofercie masę syfu jaki i mega profi sprzęt. My obecnie śmigamy na Sebach, kozak sprzęt ale trzeba przynajmniej 1K pln wydać. Jak ktoś chce profi porady to dzwonić, jako jeżdżący od 20 lat mogę stwierdzić, że osiągnąłem level expert coś jak Stf w kwestii ciśnienia w oponach rasta - Śro 23 Lip, 2014
Kamill napisał/a:
I ja mam to samo, stopa już nie boli, ale lewa potrafi przesunąć się tak że ostatecznie stopa stoi tam gdzie powinna znajdować się wewnętrzna kostka - prawdopodobnie podwójna skarpeta załatwi sprawę i wypełni but w 100%.
Jesteś książkowym przykładem na to, że każdy ma inną nogę i nie można się sugerować danym modelem rolki czy producentem. To co dla jednego jest ultra wygodne, dla drugiego jest udręką i nie jest w stanie w tym jeździć. File, które masz ode mnie były dla mnie ultra wygodne i zrobiłem na nich kilka tys. km i nigdy mnie w nich noga nie bolała, a ty nie jesteś w stanie w nich jeździć.
Dlatego przed kupnem trzeba koniecznie przymierzyć rolki. Ważna jest odpowiednia skarpeta, odpowiednio wysoka i gruba. Największym błędem przy kupnie jest dobranie złego rozmiaru. Rolki powinny być idealnie dopasowane, nie mogą być za duże. trzeba pamiętać o tym, że liner (wkładka) się ugniata i musi być przy kupnie na styk. Pięta nie może się ruszać po zapięciu rolki. Liner zawsze się przez kilkanaście km układa, na początku może być ciasno i niewygodnie ale z każdym km to przechodzi.Kamill - Śro 23 Lip, 2014
rasta napisał/a:
Kamill napisał/a:
I ja mam to samo, stopa już nie boli, ale lewa potrafi przesunąć się tak że ostatecznie stopa stoi tam gdzie powinna znajdować się wewnętrzna kostka - prawdopodobnie podwójna skarpeta załatwi sprawę i wypełni but w 100%.
Jesteś książkowym przykładem na to, że każdy ma inną nogę i nie można się sugerować danym modelem rolki czy producentem. To co dla jednego jest ultra wygodne, dla drugiego jest udręką i nie jest w stanie w tym jeździć. File, które masz ode mnie były dla mnie ultra wygodne i zrobiłem na nich kilka tys. km i nigdy mnie w nich noga nie bolała, a ty nie jesteś w stanie w nich jeździć.
Po tuningu jest lepiej, a może z drugą skarpętą będzie lux, ale takie wyjęte z pudełka dla mnie się nie nadawały.Vlodarsky - Śro 23 Lip, 2014 a ja mam pytanie do Zefira - lecisz Maraton Poznań ? jaki masz plan treningowy ? tak z ciekawości.PiTT - Śro 23 Lip, 2014 o wlasnie Rasciak, mialem o to zapytac
czy brac idealnie dopasowane czy takie nieco luzniejsze... skarpeta frotte z tych grubszych?bizon - Śro 23 Lip, 2014 przykładowe skarpety - http://www.zicoracing.com...ocks-Skating/61
osobiście mam jakiejś innej firmy, kosztowały połowę ceny tych.zefir - Śro 23 Lip, 2014
Vlodarsky napisał/a:
a ja mam pytanie do Zefira - lecisz Maraton Poznań ? jaki masz plan treningowy ? tak z ciekawości.
tak lece,
5 biegan/treningow tygodniowo ( interwaly, recover runy, moc/sila biegowa i wybieganie)Anonymous - Śro 23 Lip, 2014 ostatnio rozmawialem ze znajomą ktora jest trenerka i dobra biegaczką(5k ponizej 17min) i powidziala mi ze wiekszosc planow treningowych z netu jest totalnie do dupy,przde wszystkim za duzo jest tam biegów w stalym tempie i za niskie tempo biegow.rasta - Śro 23 Lip, 2014
PiTT napisał/a:
o wlasnie Rasciak, mialem o to zapytac
czy brac idealnie dopasowane czy takie nieco luzniejsze... skarpeta frotte z tych grubszych?
Maja być ciasne, liner zawsze się rozbija i potem się okazuje, że nie da się jeździć bo rolki za duże.
Skarpety zwykle frote, ja mam takie z TkMax 5 par za 24 pln, jeszcze nie upadlem na mózg by kupować skarpety za 80 pln