To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - Jabłko Kącik

karoluPL - Pon 31 Mar, 2014

antoś napisał/a:
Jak się ta wytrze to kupię sobie następną.

Dobra dobra, juz nie próbuj być jak łukaszS3, bo kupisz sobie drugą drogą obudowe do ajfona :rotfl:

bizon napisał/a:
chociazby brak sharingu zdjec do komunikatorow, brak widgetu do wlaczania/wylaczania 3g, czy brak kontekstowego wyszukiwania w ksiazce przy wybieraniu numeru, brak personalizacji odnosnie wibry i jeszcze sporo innych

z baterią się zgodzę, to fakt. Z tym szaringiem zdjęc to nie rozumim o co chodzi, z 3g- fakt, a dla sieci obsługujących 4g, mozesz wyłączyć co najwyżej 4g, a 3g nadal chodzi :]
z numerem jak wpiszesz sam w telefon, to wyswietla kontekst kontaktu(jeżeli o to Ci w ogole chodzi?) z personalizacją wibracji też mozesz nawet sam układać sekwencję wibracji, albo wybrać z gotowych sekwencji, ciągłe, bicie serca i pare innych, także sobie sprawdź(nawet oddzielne rodzaje dla kazdego kontaktu :>

no, także tego :]

bizon - Wto 01 Kwi, 2014

karoluPL napisał/a:
antoś napisał/a:
Jak się ta wytrze to kupię sobie następną.

Dobra dobra, juz nie próbuj być jak łukaszS3, bo kupisz sobie drugą drogą obudowe do ajfona :rotfl:

bizon napisał/a:
chociazby brak sharingu zdjec do komunikatorow, brak widgetu do wlaczania/wylaczania 3g, czy brak kontekstowego wyszukiwania w ksiazce przy wybieraniu numeru, brak personalizacji odnosnie wibry i jeszcze sporo innych

z baterią się zgodzę, to fakt. Z tym szaringiem zdjęc to nie rozumim o co chodzi, z 3g- fakt, a dla sieci obsługujących 4g, mozesz wyłączyć co najwyżej 4g, a 3g nadal chodzi :]
z numerem jak wpiszesz sam w telefon, to wyswietla kontekst kontaktu(jeżeli o to Ci w ogole chodzi?) z personalizacją wibracji też mozesz nawet sam układać sekwencję wibracji, albo wybrać z gotowych sekwencji, ciągłe, bicie serca i pare innych, także sobie sprawdź(nawet oddzielne rodzaje dla kazdego kontaktu :>

no, także tego :]

1. sharing - przykład: w andku wchodze do jakiejs przegladarki zdjec, klikam share i mam opcje do przerzucenia go do praktycznie dowolnej zainstalowanej aplikacji, w tym wszystkich komunikatorow: skype, im+, hangouts, fb messenger. w iphone mam tylko opcje: wiadomosc, mail, twitter, fb, flickr. dodatkowo na hangouts nie moge wyslac filmu...
2. wpisywanie numeru - wchodze w telefon -> przyciski i zaczynam wpisywac np grazyna (uzywajac t9). w andku wyswietla sie lista kontaktow, ktora odpowiada temu co wpisalem we wszelkich mozliwych kombinacjach (po imieniu, nazwisku, nr telefonu). w iphone nic takiego nie ma. trzeba przejsc na zakladke kontakty, kliknac pole wyszukiwarki, wpisac co sie chce, kliknac i wybrac rodzaj kontaktu.
3. dzwieki i wibra: w iphone glosnosc dzwieku jest wspolna dla dzwonka telefonu oraz powiadomien, w andku moge zmieniac wszystko osobno. co do wibry to juz chyba doszedlem, ze moge wlaczyc wibre ogolnie, a po kolei wylaczyc dla roznych aplikacji, ale i tak to nie zadziala przy alarmie. chce miec wibre przy telefonie, ale nie miec wibry przy alarmie (budziku). w andku moge, a tu?

siema - Wto 01 Kwi, 2014

bizon napisał/a:
1. sharing - przykład: w andku wchodze do jakiejs przegladarki zdjec, klikam share i mam opcje do przerzucenia go do praktycznie dowolnej zainstalowanej aplikacji, w tym wszystkich komunikatorow: skype, im+, hangouts, fb messenger. w iphone mam tylko opcje: wiadomosc, mail, twitter, fb, flickr. dodatkowo na hangouts nie moge wyslac filmu...
2. wpisywanie numeru - wchodze w telefon -> przyciski i zaczynam wpisywac np grazyna (uzywajac t9). w andku wyswietla sie lista kontaktow, ktora odpowiada temu co wpisalem we wszelkich mozliwych kombinacjach (po imieniu, nazwisku, nr telefonu). w iphone nic takiego nie ma. trzeba przejsc na zakladke kontakty, kliknac pole wyszukiwarki, wpisac co sie chce, kliknac i wybrac rodzaj kontaktu.
3. dzwieki i wibra: w iphone glosnosc dzwieku jest wspolna dla dzwonka telefonu oraz powiadomien, w andku moge zmieniac wszystko osobno. co do wibry to juz chyba doszedlem, ze moge wlaczyc wibre ogolnie, a po kolei wylaczyc dla roznych aplikacji, ale i tak to nie zadziala przy alarmie. chce miec wibre przy telefonie, ale nie miec wibry przy alarmie (budziku). w andku moge, a tu?

Wiesz co, jak ja bym był Twoją żoną, to już bym Ci nic nie kupił ;D

bizon - Wto 01 Kwi, 2014

siema napisał/a:

Wiesz co, jak ja bym był Twoją żoną, to już bym Ci nic nie kupił ;D

na szczescie nie ma tu konta ;D

nie no, ogolnie, w kategorii feeling i plynnosc dzialania to jest mistrz poki co, ale te upierdliwosci to dzizus...
no i czesci licencji na rozne rzeczy nie mozna przeniesc z andka :(

karoluPL - Śro 02 Kwi, 2014

Pany, powiedzcie mi, używa ktoś ipada mini ? czarny czy tam space-gray(gay?) rysuje sie tak bardzo jak w iphone 5/5s ? bo srebrny na którym nie widać rys, jakoś mi się nie podoba :/
ptaku - Śro 02 Kwi, 2014

Kup pan obudowe SwitchEasy i do tego folia na wyswietlacz Moshi Ivisor i bedzie jak nowy nawet po 2 latach :)
Mucha - Czw 03 Kwi, 2014

M - Śro 09 Kwi, 2014

Przepraszam za ot ale przy okazji baterii w iphonie - zerknijcie ile motce zajelo zuzycie 10% baterii :D
Btw w tym czasie sluchalem mp3 przez godzine.
http://i.imgur.com/G4yzcRa.jpg

anjas - Śro 09 Kwi, 2014

a teraz 80% w 10 minut zejdzie ;)
Cartoon - Śro 09 Kwi, 2014

Odnośnie baterii, to rzeczywiście w srajfonie mogłaby trochę dłużej trzymać- jak dla mnie to jedyna wada tego telefonu (chociaż jak miałem htc to trzymał baterię jeszcze krócej).

Po tych wszystkich aktualizacjach bateria zachowuje mi się bardzo dziwnie. W parę minut potrafi zjeść powiedzmy 20%, albo spaść do 0 i po podłączeniu do ładowania od razu pokazać 50% naładowania...

M - Śro 09 Kwi, 2014

Cartoon napisał/a:
Po tych wszystkich aktualizacjach bateria zachowuje mi się bardzo dziwnie. W parę minut potrafi zjeść powiedzmy 20%, albo spaść do 0 i po podłączeniu do ładowania od razu pokazać 50% naładowania...

PiTT dał za to dobry rabat ;D

PiTT - Śro 09 Kwi, 2014

jaranie sie dlugoscia pracy na baterii nieco przypomina podjarke najnizszym spalaniem
w jednym i drugim przypadku trzeba co jakis czas pamietac o doładowaniu :)

M - Śro 09 Kwi, 2014

PiTT napisał/a:
jaranie sie dlugoscia pracy na baterii nieco przypomina podjarke najnizszym spalaniem
w jednym i drugim przypadku trzeba co jakis czas pamietac o doładowaniu :)

Tutaj to akurat dobry parametr bo telefon w ciągu dnia nie zamieni się w cegłę

PiTT - Śro 09 Kwi, 2014

M napisał/a:
Cartoon napisał/a:

PiTT dał za to dobry rabat ;D

dlatego jestem Super sprzedawcą! :rotfl:

bizon - Śro 09 Kwi, 2014

w ciagu tych kilkunastu dni, co mam 5s, to 3 razy o 15 wskazywal mi 20% baterii. to jest dramat :)