To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

GeKo - Wto 29 Cze, 2010

zwykła regulacja zamków, w clio jak nie wyregulujesz górnego rogu drzwi to Ci obije dach rant drzwi :D Dlatego dostaje białej gorączki jak ktoś nie potrafi delikatnie zamykać drzwi jak do mnie wsiada.
k-mart - Śro 30 Cze, 2010

standard w renaultach.
kwestia regulacji zawiasow przednich oraz zamka tylnego.
na szczescie te samochody sa z tak delikatnej blachy, ze wszystko mozna wygiac w dowolna strone rekami :D

KonradMK - Śro 30 Cze, 2010

Adam kupił merca, Stefan upala robala to ja też sobie z niemiec ciągnę furę

wyhaczone wczoraj na Wisłostradzie.

strick - Śro 30 Cze, 2010

GeKo napisał/a:
Dlatego dostaje białej gorączki jak ktoś nie potrafi delikatnie zamykać drzwi jak do mnie wsiada.

W przyszłości będę się starał delikatniej ;)

filomatic - Śro 30 Cze, 2010

ot ciekawostka nt. zawiasu mts technik. Kolega założyl gwint tej firmy w swoim golfie vr6, dokładnie miesiąc temu. Po zrobieniu 600 km po ulicach poznania, napotkaniu kilku większych dziur i lekkim upalaniu zawias odmówił posłuszeństwa... Przedni lewy się wylał natomiast przedni prawy się wygiął w połowie dość mocno, uniemożliwiło to praktycznie dalsze użytkowanie. Z tyłem nic się nie stało wizualnie ale zrobił się bardziej miękki, stracił początkową sztywność. Gwarancja jakaś tam jest ale odechciało mu się zabawy w wymianę, bo pewnie za kolejny miesiąc bajka się powtórzy. Dla wszystkich zainteresowanych tymi produktami - stanowcze NIE :]
Anonymous - Śro 30 Cze, 2010

kupił gosc gwint taniej niz seryjne amory mu sie zyebał??
no niemozliwe......

ja tutaj nie wyrażam jakiegoś rozczarowania, bo to było do przewidzenia :) piszę tylko jak jest...
Janusz - Śro 30 Cze, 2010

filomatic napisał/a:
Gwarancja jakaś tam jest ale odechciało mu się zabawy w wymianę, bo pewnie za kolejny miesiąc bajka się powtórzy.

pewnie, to niech oleje temat, i przy okazji jak taki burżuj zrobi mi przelew na konto na tysiaka......
oddając na reklamacje nie ma nic do stracenia.... bo kasę już stracił kupując gówno.... ale jak mu ja uznają, i wymienia na nowe amory to przecież nie musi ich zakładać, tylko może opchnąć do żyda taniej niż kupił, przynajmniej nie straci całej kasy.

no i jeszcze jedno, To klient reklamujący przedmiot ma prawo wyboru czy chce wymianę towaru czy zwrot gotówki !!!
ja np. kupiłem kiedys klokci które miały byc sportowe :P po 15tys. oraz 6 miesiacach.. gdy kupiłem ds2000 oddałem to co zostało z klocków i pieniądze mi zwrócono :)

ale większość ludzi olewa takie tematy.... macie racje... nie warto... lepiej straty odbić naciągając innych, niż walczyć z próba naciągania nas...

CHRZANEK - Śro 30 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
ale większość ludzi olewa takie tematy.... macie racje... nie warto... lepiej straty odbić naciągając innych, niż walczyć z próba naciągania nas...

I tutaj (wyjątkowo :) ) w 100% popieram Januszka.
Jest jak jest właśnie dlatego że w dużej mierze odpuszczamy dochodzenia naszych praw.

A co do jakościa zawieszenia to jest temat rzeka.
Ja po tym co mnie spotkało z Billem w 106 tez powinienem mówić ze bilsztajn to k**a itp, ale zdaje zobie sprawe że pojedyńczy egzemplarz nie zawsze zachowuje się jak wielkoseryjna produkcja.

macie rację co do gwarancji, oczywiście będzie się starał o zwrot $, tylko tak mi się napisało niefortunnie pod wpływem negatywnych emocji związanych z jakością :) także generalnie próba zawiasu się nie powiodła.
KonradMK - Czw 01 Lip, 2010

Czy to prawda, że od dziś weszła ustawa, która znosi obowiązek przeglądów w ASO, tzn. każdy warsztat ma prawo przeprowadzić przegląd serisowy i nie ucierpi na tym gwarancja producenta?
martin.h - Czw 01 Lip, 2010

KonradMK napisał/a:
Czy to prawda, że od dziś weszła ustawa, która znosi obowiązek przeglądów w ASO, tzn. każdy warsztat ma prawo przeprowadzić przegląd serisowy i nie ucierpi na tym gwarancja producenta?

Nie każdy, muszą być zapewnione wszystkie standardy ASO aby taki przegląd był ważny. Z praktyki wiem, że mało który serwis otwiera się na takie propozycje :]

KonradMK - Pią 02 Lip, 2010

martin.h napisał/a:
KonradMK napisał/a:

Nie każdy, muszą być zapewnione wszystkie standardy ASO aby taki przegląd był ważny. Z praktyki wiem, że mało który serwis otwiera się na takie propozycje :]

no tak, podstawą jest diagnostyka komputerowa (70% warsztatów odpada) i spełnione normy producenta (kolejne 70% z pozostałych 30%) :D Ale to wciąż bardzo dobra wiadomość bo teraz mogę swojego Maybacha serwisować u Włodzia :D

Michał - Pią 02 Lip, 2010

:rotfl:
anjas - Pią 02 Lip, 2010

co za qtas, złodziej w dupe je..ny...