To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Moto nowości, plotki, ploteczki

was79 - Pią 15 Mar, 2013

Dziękuje, mi się podoba
kamil - Pią 15 Mar, 2013

etam, ładny , sportowy roadster.
Gaydek - Pią 15 Mar, 2013

Szczególnie ze spojlerem :lol2:

Bart - Pon 18 Mar, 2013

http://moto.pl/MotoPL/1,8...html#BoxMotoTxt

Cytat:
W Clio RS będzie on wyposażony w funkcję R-Sound Effect RS. Daje ona możliwość wyboru jednego z kilku dźwięków silnika, który będzie emitowany z głośników. Tak na wypadek, gdyby oryginalny dźwięk silnika najnowszego Clio RS nie przypadł nam do gustu.

Do wyboru jest siedem pojazdów: Renault Clio V6, Renault Clio RS Cup, Nissan GT-R, Alpine A110, Renault 8 Gordini, futurystyczne Renault Reinastella i motocykl typu scrambler.

was79 - Pon 18 Mar, 2013

No to jest trochę masakra :lol2:
BTW. Wczoraj pojeździłem moim żółtkiem tak bez celu, kurdens jednak to jest fajne auto i całkiem nieźle brzmi (w środku), szczególnie jak na zewnątrz jest "-"

Jakarti - Pon 18 Mar, 2013

w sumie to gadamy teraz, ze zabawka, ze zle..
ja tego na zywo nie slyszalem. znajac zycie to jeden z tych gadzetow, ktore sa ale rownie dobrze moglby nie byc. oczywiscie mowa o hh. z drugiej strony pewnie jakis pan z wąsem i brzuszkiem (podobienstwo do osob przypadkowe :D ) lub szczylek bez wąsa zajara sie tym ze moze miec w srodku GTra.. :)

was79 napisał/a:
pojeździłem moim żółtkiem tak bez celu

milcz :D

Gaydek - Pon 18 Mar, 2013

Życie :lol2:
karoluPL - Pon 18 Mar, 2013

Cytat:
Zmiany zewnętrzne właściwie ograniczają się do specjalnych, 20-calowych felg, przestylizowanych zderzaków, poszerzonych błotników i sporego spoilera na tylnej klapie. Najważniejsze jednak, co pod ową klapą się kryje. Do napędu służy 3,8-litrowy bokser, który standardowo przekazuje swoją moc na tylną parę kół. Jednostka generuje 475 KM i potrafi rozkręcić się do 9 tysięcy obr./min. Napęd przekazywany jest za pośrednictwem skrzyni zautomatyzowanej PDK o siedmiu przełożeniach. Co ciekawe, skrzynia manualna będzie dostępna tylko i wyłącznie jako opcja. Kolejną nowością będzie skrętna tylna oś, dzięki czemu auto będzie sprawniej pokonywać zakręty.

skrętna tylnia oś- niby nic nowego, bo już było chociażby w 300zx, ale jak oni to wszystko upychają z tyłu przy i tak ciasnej zabudowie silnika i to auto nadal będzie chciało się sensownie prowadzić- nie wiem o_O

michool_vt - Pon 18 Mar, 2013

słyszałem ze zastosują tzw. luźny czop, wynaleziony całkiem przypadkowo przez inżynierów citroena/peugeota, zapewnia on bardzo precyzyjny skret kół tylnych.
B-Rey - Pon 18 Mar, 2013

michool_vt :rotfl:

A tak na poważnie to też mnie ciekawi jak oni dociążają przód że to skręca i to jeszcze mega dobrze!

Sibu - Pon 18 Mar, 2013

B-Rey wszystko teraz robią komputery.
karoluPL - Pon 18 Mar, 2013

Sibu, chyba nie w tym przypadku. 911 da się jechać z wyłączonymi systemami.
i ogólny zarys 911 (który aż tak bardzo się nie zmienił od kilkudziesięciu lat) jest troche dłużej na rynku niż idea "wspomagaczy" w autach.

więc nie sądze, ze po to by budowano gt3/gt2/turbo, zeby całą robote robiły tam systemy elektroniczne..

Sibu - Wto 19 Mar, 2013

karoluPL napisał/a:
i ogólny zarys 911 (który aż tak bardzo się nie zmienił od kilkudziesięciu lat) jest troche dłużej niż idea "wspomagaczy" w autach.

To że 911 cały czas wygląda jak garbus nie znaczy że siedzi tam technologia za czasów Hitlera.

Z tymi komputerami to mi chodzi bardziej o to że kiedyś wszystko było czysto mechaniczne i trzeba było łba żeby wyprodukować porządnie trzymający się wóz.

Teraz w 911 masz ukł. kierowniczy sterowany elektronicznie, w tym nowym ma być "fully variable electronic rear differential lock", sterowane elektroniczne skrętne 4 koła, do tego kontrola trakcji i stabilności.

Tak naprawdę wciskając wyłącznik wspomagań zmieniasz jedynie ustawienia w komputerze. Myślę że nikt nie jest w stanie powiedzieć w jakim stopniu i co się tam zmienia jedynie można stwierdzić że trzeba się więcej namęczyć żeby go utrzymać.

PGmaster - Wto 19 Mar, 2013

Nowa eSa! Jest grubo o_O
http://www.worldcarfans.c...etely-uncovered

Sibu - Wto 19 Mar, 2013

PGmaster napisał/a:
Jest grubo o_O

... ale fatalna linia nadwozia, wygląda jak chińska podróbka o_O