To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

GeKo - Wto 20 Kwi, 2010

barylax, Takie że sam ich nie wykonam choć mam takie możliwości, bo jak będzie BUM odpukać, to nie wystarczy tłumaczenie że przecież Brembo takie robi. Tak samo jak wkładanie podkładek pod klocki do tarcz które powinny mieć grubość 28mm a ludzie dają 24mm tarczę i podkładki pod klocki, żeby założyć duży zacisk.
martin.h - Wto 20 Kwi, 2010

barylax napisał/a:
jakie macie zdanie o adapterach do zacisków hamulcowych z aluminium ??

Ja się z takimi nie spotkałem. Jedyne adaptery jakie miałem w ręce to MG Motorsport i AP Racing. MG robi stalowe, natomiast AP ma adaptery z bardzo lekkiego stopu, ale na bank nie jest to aluminium.

k-mart - Wto 20 Kwi, 2010

martin.h napisał/a:
MG Motorsport

:>

Przem_106 - Pią 23 Kwi, 2010

Panowie, co to za klocki EBC green? Jaki to odpowiednik ferodo? Premier, czy DS Performance?
kaziu1985pn - Pią 23 Kwi, 2010

Przem_106, bardziej premier, do Performance bardziej ebc red.
martin.h - Pią 23 Kwi, 2010

kaziu1985pn napisał/a:
Przem_106, bardziej premier, do Performance bardziej ebc red.

EBC Red nie ma podejścia do Performance. Mieliśmy to w Imprezie 2.0 i hamowało jak seria pomimo lepszych tarcz. No może troszkę lepiej, ale raczej niezauważalnie, bo nikt tego nie dostrzegł :D
Kolejny raz mogę napisać, że jeśli chcesz coś taniego i dobrego to weź OMP Road & Sport.

Przem_106 - Pią 23 Kwi, 2010

Wziąłem od GrzechVTS jakies uzywki za 10zł :]
martin.h - Pią 23 Kwi, 2010

Przem_106 napisał/a:
Wziąłem od GrzechVTS jakies uzywki za 10zł :]

Jak za 10 zł to nie ma się co zastanawiać, a pozatym na szutrze powinny dać radę. A wziąłeś przód czy tył?

qbus - Sob 24 Kwi, 2010

Wg mnie moga nie dac rady, to sa zwykle klocki tuningowe.
Przem_106 - Sob 24 Kwi, 2010

Od grzecha wziąłem tył, ale to nie GREEN tylko jakies zwykłe, bo moje są juz zdarte prawie do 0. Na przod pakuje swoje Premiery. DS 2000 są za mocne.
Drone - Pon 26 Kwi, 2010

martin.h napisał/a:
p106rallye napisał/a:
Mikoda robi tarcze (...) dla firmy brembo ;)

Skąd takie info?

Nie powiem co się dzieje w Mikodzie, bo nic na ten temat nie wiem.

Wiem natomiast że w fabryce Fomar w podwarszawskich Markach tłuką klocki dla kilku renomowanych marek.

Widziałem tam klocki Ferodo Premium i Remsa na własne oczy. Czekały gotowe opakowania.

Było tam tak na pewno 5 lat temu. Wtedy pracował tam mój kolega i sobie po zakładzie pochodziłem :)

O ile wiem, klocki firmowane przez Fomar nie mają dobrej opinii.

Może chodzi o etykietę na tekturce ? ;D

Anonymous - Sob 15 Maj, 2010
Temat postu: Brembo plus 15"
Dzisiaj przymierzałem dla 106-tego i w sumie z własnej ciekawości,zacisk brembo plus felgi tecnomagnesio 15x6,5 ET15
- wniosek : mieści się i jest jeszcze sporo miejsca ;)

106 - Sob 15 Maj, 2010

jest ok. po ile chodza takie felgi? choc chyba trudniej je dostac niz speedline..
Anonymous - Sob 15 Maj, 2010

Być może speedline też wejdą,ale nie mam jak sprawdzić :/
Na włoskim je.bayu są nowe tecnomagnesio za 425 euro - z tego co widzę tylko z ET25 ,ale pewnie z ET15 też jeszcze produkują
http://cgi.ebay.it/Cerchi...=item20b0c710c8

martin.h - Sob 15 Maj, 2010

p106rallye napisał/a:
Być może speedline też wejdą,ale nie mam jak sprawdzić :/

Pod Speedline'a tego co chciał Jarek (chyba 2108) wchodzą bez problemu.