To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Kupię mieszkanie

anjas - Pon 30 Gru, 2013

Michał napisał/a:
nie ma co piardolić moim zdaniem
Dom to dom i chuja nie ma lepiej w mieszkaniu.

to wchodź w chałupę w Brwinowie / Milanówku / Podkowie ;) Będziesz miał do starych blisko to i gotować nie będziesz musiał :D

Za ok. 600 tysi kupisz już coś znośnego, z działeczką z 1000m2.

A wiem co mówię, bo trochę ofert ostatnio przewaliłem.

Kamill - Pon 30 Gru, 2013

Będziesz nowosłoikowcem :rotfl:
Michał - Pon 30 Gru, 2013

Jędruś - plac to my nawet mamy juz w nadarzynie, ale jakoś nie śpieszno mi do chałupy jeszcze :)
Rasputin - Pon 30 Gru, 2013

Czy to osiedle na Dywizjonu 303 widać z S8?
pP - Pon 30 Gru, 2013

każde osiedle na dywizjonu widać z s8..ale nic z tego nie wynika :)
kamil - Pon 30 Gru, 2013

ale czy z dywizjonu widać s8 ? Co z tego wynika ?
kamil - Pon 30 Gru, 2013

Majku , jesteś od kilku pokoleń warszawiakiem ?
Bonczek - Pon 30 Gru, 2013

Majk połączenie tramwajowe będzie zajebiste w razie czego to sobie tramwaj zabytkowy wynajmiemy zamiast taksówy i będziemy jeździć :rotfl:
Rasputin - Pon 30 Gru, 2013

pP napisał/a:

No nie koniecznie :rotfl: Tam chyba dobrze sprawdza sie MDM bo czterech moich kumpli wykupiło tam mieszkania w jednej klatce. Namawiali mnie ale uważam że to zadupie :lol2:

BTW sami się śmieją że na razie jest tam pole kukurydzy ale im to nie przeszkadza bo cenowo jest naprawdę spoko :]

Bonczek - Wto 31 Gru, 2013

MDM ma ograniczenie 5,8 z metra z tego co wiem - czyli w zasadzie Wilanów, Białołęka i takie takie. Ale jak deweloper skłony do przerzucenia kosztów to czemu nie :faja: tylko też raczej słabo jeżeli kredytujesz całość.
pP - Wto 31 Gru, 2013

Rasputin napisał/a:
pP napisał/a:

No nie koniecznie :rotfl: Tam chyba dobrze sprawdza sie MDM bo czterech moich kumpli wykupiło tam mieszkania w jednej klatce. Namawiali mnie ale uważam że to zadupie :lol2:

BTW sami się śmieją że na razie jest tam pole kukurydzy ale im to nie przeszkadza bo cenowo jest naprawdę spoko :]

raspu. akurat mieszkam na dywizjonu od 2 lat, przyjedź do mnie to sam zobaczysz czy coś wynika z s8, czy to zadupie, czy kolby kukurydzy mam za darmo :)

Rasputin - Wto 31 Gru, 2013

Ziom dla mnie jest to zadupie nawet jak by mieszkania kosztowały po 3tys za m2. Byłem tam w te wakacje i czułem się jak na wsi....wszędzie pola kukurydzy. Nikt mi nie wmówi,że to dobra lokalizacja,prawie centrum itp. To,że wbijając się na S8 wszędzie mamy blisko tego nie zmieni. Mieszkanie kupuje się na lata w szczególności jak się bierze kredyt na 15lat. Wolę poczekać i kupić coś w Warszawie(przed osiedlem moich kumpli jest tablica Taxi 2 strefa :lol2: ) albo wybudować dom za Wawą.
Swoją drogą cieszę się,że wszystkich ziomków będę miał pod jednym adresem i z Żoli będę miał do nich 15min autem :faja:

Cartoon - Wto 31 Gru, 2013

Raspu, chyba pomyliły Ci się osiedla - nie piszesz przypadkiem o blokach przy Coopera? To tam kukurydza rośnie za oknami ;)
Oba osiedla są przy s8 ;)

Vlodarsky - Wto 31 Gru, 2013

Nom :) niestety pomyłka Raspu.
Część Dywizjonu o której tu mowa jest zaraz za kebab kingiem :) z Powstańców w prawo. Te pola kukurydzy to z 2-3 km dalej w linii prostej.

Vlodarsky - Wto 31 Gru, 2013

Michał napisał/a:
Ktoś sie pytał o ceny za 60 m2. To jest cena za +/- 75 m2 :rotfl:

To ja pytałem. Czyli im większy kołchoz tym cena z metra spada? czy tak teraz jest wszędzie? Jak ja kupowałem 5 lat temu to w naszym bloku było by powyżej 500k. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale na całej ulicy tylko nasz jest z maksa zbudowany, a reszta z bloczków betonowych (mówię o wypełnieniu bo tak to rama) i pamiętam, że zwracałem wtedy na to uwagę. Nie zmienia to faktu, że kiedyś i tak też ucieknę pod Warszawę...

Jeszcze takie przemyślenie mi wpadło do głowy, że kiepsko jest doradzać jak się nie zna dokładnych wymagań. Dla nas było ważne, żeby koniecznie było to pierwsze piętro (mieszkałem za małolata na 7dmym i awaria prądu fundowała ból w nogach jak winda nie działała), chcieliśmy koniecznie bemowo, koniecznie jak najbliżej WAT (obiekt sportowy, basen, pomoc medyczna, las) i jak już doszło do Dywizjonu to koniecznie od strony Dywizjonu, a nie przy S8. Braliśmy pod uwagę, że jest tam tramwaj, ale ten odcinek jest położony na gumowych podkładach i jak jedzie nowy tramwaj to jest niezauważalnie cicho. Kompletnie nie chciałbym mieszkać w centrum. Ale wiem, że wielu z nas tak woli. Czyli w mieście ale jak najspokojniej. I jesteśmy zadowoleni.