podobno wyjatkiem jest superoes w kielcach gdzie mozna jezdzic na prof gumach i zdaje sie ze tez imprezy organizowane na torze w lublinie. Na wszystkich amatorskich imprezach na ktorych bylem to nikt nie mial profesjonalnych gum takich jak matador czy micheliny, jesli slicki to wlasnie markgumy
We wszystkich imprezach jakich startowałem pełno było Michelinów, Matadorów,itd...
więc to jednak nie do końca prawda, co piszesz. O Markgumach słyszałem same złe rzeczy.grzech - Pon 13 Lis, 2006 wiesz, ja bylem na kilku kjsach w wawie organizowancyh przez AK polski + ze 2 w lublinie i okolicach (AK chelmski) + ze 2 sprinty pod stadionem Xlecia w Wawie (AC centrum) i nigdzie nie widzialem nic wiecej niz margumy. Jestem tez pewien ze na sprintach tych pod stationem mozna uzywac tylko seryjne gumy, bo tak jest w regulaminie, czytalem akurat bo 2 razy tam startowalem. Jako pilot przegladalem tez regulaminy kjsow i tez cos mi swita ze tam bylo cos o seryjnych oponach, ale reki sobie uciac nie dam. Inna kwestia to co jest w regulaminie a co na badaniu kontrolnym.
Napisz moze na jakich imprezach ty bywasz, bo wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie co na wiosne kupic i nie chcialbym wchodzic w margumy jesli nie trzeba.Loko - Pon 13 Lis, 2006 A co z potenzami re720? Może to będzie dobry wybór z seryjnych opon. Na pewno będą gorzej trzymały od pożadnych slików, ale i cena mniejsza.
[ Dodano: Pon 13 Lis, 2006 ]
A w porównaniu z markgumem mogą lepiej wypaść bo mają mocne boki i nie będą sie kładły w zakrętach. (to oczywiscie domysły nie wiem jak wypadnie takie porównanie)106 - Pon 13 Lis, 2006 potenza to wybor dosc dobry, ale raczej juz ciezko dostepny w malych rozmiarach.
jeden z kierowcow jezdzacych w ppzm do niedawna jezdzil tylko na potenzach
i nawet krecil na nich lepsze czasy niz na slicku :Dstrick - Pon 13 Lis, 2006 A co teraz potenza wycofuje mniejsze opony?106 - Pon 13 Lis, 2006 w sklepach ciezko o re720 na 13-14-15" felge
a tu slick i jego przeznaczenie.....
k-mart - Pon 13 Lis, 2006 ja mam w clio na przedzie potenze R720 w 195/50/15 i nie jestem przekonany do tych opon, moim zdaniem srednio trzymaja . Na tyle mam potenze S02, ta opone moge goraco polecic, jest poprostu zajebista na suchym i na mokrym!!!!!
dodalem przelicznik cisnienia opon, ->pierwszy post, pierwsza strona!!! Anonymous - Pon 13 Lis, 2006 w mojej opini opona używana zawsze bedzie gorsza niżnowa. Jak kupujemu oponę Markgum to nigdy nie wiadmomo jak wyglądała wcześniej. do tego taka opona jest cięższa, podejżewam że źle się wyważa, i jej okres użytkowania jest dużo niższy niż opony nowej. No ale skoro częś kierowników wybiera oponę "regenerowaną" to pewnie jakieś zalety ma.PiTT - Pon 13 Lis, 2006 a co w takim razie polecacie bo muszę kupić komplet zimówek 185/60/14Anonymous - Pon 13 Lis, 2006
PiTT napisał/a:
a co w takim razie polecacie bo muszę kupić komplet zimówek 185/60/14
Jaki budżet? za opone?PiTT - Pon 13 Lis, 2006 nie ma określonej kwoty, nie chce przesadzać i zastanawiam się czy tańsze nowe np. Debica Frigo 2 czy używane i lepszej markiAnonymous - Pon 13 Lis, 2006 1. Każda nowa opona bedzie lepsza niż np3 letni uzywany Michelin.
2. frigo jest dobra na śnieg błoto pośniegowe itp. ale juz na suchy, mokry aswalt, niekoniecznie.
to jest opona typowo sniegowa.
wejdź na: www.opony.com i poczytaj opinie.
w rajdach nie startujesz więć nie jest ci potrzebna opona zajebista tylko na śnieg ale opona która również dobrze sprawdzxa się na odśnieżonych drogach.
ja kupiłem Sava Eskimo s3 czy jakoś tak jeszcze nie testowałem.
Bf Godrich jest chyba niezła ale i koszt wiekszyAnonymous - Pon 13 Lis, 2006 Ja jezdzilem w R19 16v na Potenzach S03 Pole Position. Naprawde zajebista opona, tylko strasznie droga. Bardzo twarde scianki boczne rewelacyjnie trzymaly na zakretach, takze na mokrym. Duzo lepiej mi sie jezdzilo niz na SP9000 w Clio, ale te oponki tez naprawde dawaly dobrze rade.
co do zimowek to od siebie moge polecic BF Goodrige oraz NOKIAN WR. Naprawde fajnie trzymaja (ze wskazaniem na Nokiana) na sniegu i blocie posniegowym, do tego sa w miare ciche. Pozytywnie bylem zaskoczony takze FRIGO 2, ale to akurat na malo wymagajacym aucie - Pugu 306.Loko - Pon 13 Lis, 2006
k-mart napisał/a:
ja mam w clio na przedzie potenze R720 w 195/50/15 i nie jestem przekonany do tych opon, moim zdaniem srednio trzymaja . Na tyle mam potenze S02, ta opone moge goraco polecic, jest poprostu zajebista na suchym i na mokrym!!!!!
dodalem przelicznik cisnienia opon, ->pierwszy post, pierwsza strona!!!
Jak by tak jeszcze ktoś dorzucił tłumaczenie wyrazów z tamtąd, bo chyba cos ciekawego tam jest Michał - Pon 13 Lis, 2006 tylko stomil olsztyn. Dobra guma, napadając na zakret 90 stopni , prędkością wręcz szaloną, jakoś 20-24 kmh czułem sie bezpiecznie i komfortowo. Wiedziałem ze nic sie nie stanie, ze przód mi nie wyjedzie. ścianki lekko twarde, bieżnik w tzw.: biohazard dodawały troche lansu. Świecące wentyle podkreślały zapędy tuningowe , cos a'la styl DUB. Białe napisy STOMIL oraz model ( także na biało ) SUPER REWELKA Z MEGA FAKIN KUL GRIPEM świadczyły ze jest to opona typowo sportowa. KJSY ( czyli rajdy wokół trzepaka ) nie są dla niej obce. Juz 12 sezon na nich jedze, czy to zima, czy lato , i moge je polecić każdemu