To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - PraWybory HH

saxorulez - Czw 11 Paź, 2007

206 Gti napisał/a:
1. Dlaczego uważasz ze Prof.Bartoszewski nie jest autorytetem ??

Adam zapewne chodzi o wystąpienie profesra w Izraelskim parlamencie gdy był MSZ i bardoz skrytykował nasz kraj. Potem jeszcze zdarzyło mu sie na "starość" zostać przewodniczącym rady nadzorczej LOT.

Ja nie mam z tym problemu, nie mówie ze nie jest autorytetm bo dla mnie jest, dl a mneijest każdy kto walczył o wolnośc tego ktraju. A to ze wyraził się jak wyraził w Izraelu - każdy ma do tego prawo, tylko moze miejsce i czas nie były odpowiednie.

pcs - Czw 11 Paź, 2007

a ja skomentuje tak: darmozjadow i nierobow banda!

wszystkie obecnie startujace partie i ich srodowiska sa grubo umoczone tylko zaleznie od sympatii wypieramy niektore fakty lub popieramy poprostu jakiegos czlowieka, ktory sie w takiej formacji znajduje (patrz: LID - liczba ukladow i machloj w SLD jest wprost niezmierzona, PO - w samej warszawie sie grubo nachapali, choc mieli dobra koncepcje bo doszli do wniosku ze im wiecej zrobia inwestycji to sie wiecej nachapia i tak robili, dzieki czemu Warszawa byla wtedy mocno doinwestowana, PSL - no piekne uklady budowali w Lublelskim Podkanski rzadzil chyba wszystkim (teraz jego syn), PIS - ci zwykle kradli pomalutku jakos nie mieli duzych wizji jak chlopaki z PO i LIDu tylko ordynarnie jakies mieszkanko komunalne wykupili, a to Urbanski przetarg na skm ustawil, jakies przedsiebiorstwa komunalne, mistrzem tej klasy jest niejaki Parys (dumny minister nieskazitelnego rzadu Olszewskiego), ktorego ciagle wciskaja na jakies stolki gdzie cos sobie skubnie niezbyt legalnie ale ciagle nie moga go posadzic (teraz chyba ma jakis wyrok za fundacje polsko-niemiecka), cos wiekszego im sie udalo w Bialymstoku skubnac ale kompletnie mnie zaskoczyli grubym ukladem Kaczmarek, Krauze, Lech K. , Walendziak .... ) no i oczywiscie caly uklad szefa wszystkich szefow z Torunia zlozony w duzej czesci z jakichs kanalii czesciowo miejscowych czesciowo zagranicznych.

z powyzszych waszych wypowiedzi ogolnie wnioskuje ze skoro wszytkie partie razem z ich srodowiskami sa umoczone, to warto by bylo wprowadzic okregi jednomandatowe i zmniejszyc liczbe darmozjadow o polowe. Wtedy do parlamentu, mam nadzieje dostalby sie Rysiu Kalisz, Napieralski, Olejniczak, Komorowski, Zdrojewski, Sikorski, Pawel Zalewski, Romaszewski, Dorn, Pawlak, Piechocinski, ... i kilka indywidualow kontrowersyjnych jak Korwin, Giertych .. ale bez tej calej niedorozwiniej swity: Sebastiana z Big Brothera, trenera Wojcika, Lyzwinskiech, Macierewiczow ....

no i zapomnialem dodac o zmniejszeniu o polowe sejmu i likwidacji senatu

aha no i moze dodam ze moim zdaniem najmadrzejszy posel tej kadencji jest z PO, nie pamietam jego nazwiska, ale jezdzi na wozku inwalidzkim. Absolutnie najlepsze przemowienia w sejmie, wysoka wartosc merytoryczna, duza ilosc pracy etc. nawet poslow koalicji zatykalo (tych co zrozumieli).

ps - Czw 11 Paź, 2007

Pawel! zepsules dyskusje, nic sie nie dzieje od twojego wpisu :566:

a moze po prostu wyczerpales temat :549:

Marek23 - Czw 11 Paź, 2007

Właśnie słyszałem w radiu:

Jak wiemy Kwaśniewski "dziwnie się zachowywał" na konferencji w Szczecinie. Są świadkowie, że czuć od niego było alkohol,itd... On sam twierdzi, że bierze tabletki na jakąś tam chorobę i po nich tak mu się dziwnie zrobiło. No, więc teraz ktoś wysunął propozycję, żeby Olka przebadać, bo nie wiadomo co to za dziwna choroba, może jakaś obca i zakaźna, więc powinno się go umieścić pod obserwacją. Hihi, nie mogę, lepsze niż dobra komedia.

szymlorek - Czw 11 Paź, 2007

wacham się pomiędzy HonKongHousem i PO i jeżeli miałbym być szczery to wolałbym żeby wygrały zółtki ale z braku laku i donald dobry ;)
saxorulez - Czw 11 Paź, 2007

ps napisał/a:
Pawel! zepsules dyskusje, nic sie nie dzieje od twojego wpisu :566:

Bo Paweł tak ma.. mało mówi ale konkretnie :)

Vlodarsky - Czw 11 Paź, 2007

Podziwiam Pawła... ja mówiłem, że nie ma na kogo głosować, a Paweł to poparł faktami :)
k-mart - Pią 12 Paź, 2007

M - Pią 12 Paź, 2007

Znowu pijaństwo kwacha ukrywają pod chorobą... żalosne
W CHarkowie byl taki pijany czy w Kozielsku? Juz nie pamietam... bylo dokladnie to samo.
Menel i tyle.

Vlodarsky - Pią 12 Paź, 2007

jest pewnie alkoholikiem i się nie leczy - to nie jest żałosne a smutne bo to choroba. Tragiczna choroba na której cierpią zazwyczaj najbliżsi.
Bad-i - Pią 12 Paź, 2007

eM napisał/a:
W CHarkowie byl taki pijany czy w Kozielsku? Juz nie pamietam... bylo dokladnie to samo.
Menel i tyle.

masz cos do pijakow :D ??

M - Pią 12 Paź, 2007

Bad-i napisał/a:
eM napisał/a:
Menel i tyle.

masz cos do pijakow :D ??

Na urzędach i to wysokich - TAK.
Badi do Ciebie nic nie mam, nie martw sie :D :D :D

Bad-i - Pią 12 Paź, 2007

ja sie niczego nie boje...... po mojej dzisiejszej drodze do pracy jestem w stanie pierdolnąć nawet Pudzianowi
M - Pią 12 Paź, 2007

Bad-i napisał/a:
ja sie niczego nie boje...... po mojej dzisiejszej drodze do pracy jestem w stanie motyla noga nawet Pudzianowi

:) No to opowiadaj swoje story :D

Bad-i - Pią 12 Paź, 2007

eM napisał/a:
Bad-i napisał/a:
ja sie niczego nie boje...... po mojej dzisiejszej drodze do pracy jestem w stanie motyla noga nawet Pudzianowi

:) No to opowiadaj swoje story :D

a ogolnie nie jestem nerwowy i nie lubie sie szarpac ale dzisiaj musialem okulary zdjac ;)