To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - JDM staram sie zrozumiec...

Bad-i - Pon 14 Sty, 2008

nie mam zielonego pojecia o czym wy tutaj dyskutujecie.

Wiem tylko jedno, jakis czas na streetracingu byl jakis civic z silnikiem od integry (gdzies tam dostal w doope od innych na spocie), felgi jakies OZy rajdowe i wszyscy pieli z zachwytu ze to JDM

Czy to oznacza ze w Japonii jezdza hondy z silnikami od Integry i dlatego ten kolega tak wlasnie go tuningowal czy co??

Od razu napisze ze nie chce nikogo denerowac ani obrazac - a pytam powaznie

M - Pon 14 Sty, 2008

Bad-i napisał/a:
nie mam zielonego pojecia o czym wy tutaj dyskutujecie.
Wiem tylko jedno, jakis czas na streetracingu byl jakis civic z silnikiem od integry (gdzies tam dostal w doope od innych na spocie), felgi jakies OZy rajdowe i wszyscy pieli z zachwytu ze to JDM

Civic EG (taki jak mój) ze wszystkimi gratami od integry R

Cytat:

Czy to oznacza ze w Japonii jezdza hondy z silnikami od Integry i dlatego ten kolega tak wlasnie go tuningowal czy co??

Nie ma takich civików w japonii i nie było nigdy, ale ze pasują wszystkie czesci od integry do cifa to ten gosc wszystko przelozyl z integry, podnosząć status autka o oczko lub dwa wyzej.
Cale wyposazenie tak naprawde.
Nazywac go JDM - no mozna w sumie przyjmująć logikę "Stylu JDM"
Jesli bylby civic V-generacji w wersji Type-R i tylko na Japonie to wlasnie tak bylby wyposazony...

Cytat:

Od razu napisze ze nie chce nikogo denerowac ani obrazac - a pytam powaznie

Ja sie nie denerwuje ani nie obrazam.

Bad-i - Pon 14 Sty, 2008

Ok to rozumiem, czyli jezeli takiego modelu w Japoni nie bylo to żaden z niego JDM tak??

p.s. auto bylo zrobione bardzo fajnie (tylko cos nie jechalo)

Niemy - Pon 14 Sty, 2008

teraz to juz rozumie

zawsze myslalem ze JDM to pewnien styl tjuninku lub wygladu, cos a'la german stajl

strick - Pon 14 Sty, 2008

Niemy napisał/a:
styl tjuninku lub wygladu

Dokładnie tak samo :)
Dzieki Macku za wyjasnienie :)

GOKART - Pon 14 Sty, 2008

heh a ja myślałem że tylko ja jestem zakręcony jak słoik i nie wiem co to JDM a okazuje się że 90% forum też nie wiedziało o co kaman
strick - Pon 14 Sty, 2008

GOKART napisał/a:
heh a ja myślałem że tylko ja jestem zakręcony jak słoik i nie wiem co to JDM a okazuje się że 90% forum też nie wiedziało o co kaman

Potem bedzie ze nawet niektórzy hondziarze nie wiedzieli ;)

nox - Pon 14 Sty, 2008

a ja wiedziałem hehe :P
M - Pon 14 Sty, 2008

Kto niewiedział ten z Polonii!!! :D :D :D
rasta - Pon 14 Sty, 2008

Bad-i napisał/a:
p.s. auto bylo zrobione bardzo fajnie (tylko cos nie jechalo)

Kolo jeszcze przed odebraniem od tunera Civica, zarzekał się, że moc go nie interesuje i 200 kucy jest, az nadto. Jak w sezonie dostał w dupsko od większości strucli, to z tego co się orientuję wlaśnie czega na kompresor, który już zamówił - no patrz jak mu się odwidziało :lol2:

rasta - Pon 14 Sty, 2008

eM napisał/a:
Kto niewiedział ten z Polonii!!!

Zapraszam da siebie na Powiśle :devil:

M - Pon 14 Sty, 2008

No i super, wlasnie o to chodzi w tym sporcie.
Z kompresorem bedzie okolo 280koni, bałbym sie na twoim miejscu rasta :)
I na ulicy i na torze :)

rasta - Pon 14 Sty, 2008

eM, Markos! to jest mocny w gębie :lol2: NA każdym forum go pełno i tego jego cfika, do zrzygania... Obawiam się, że kompresor też mu nie pomoże :ble:
M - Pon 14 Sty, 2008

rasta napisał/a:
eM, Markos! to jest mocny w gębie :lol2: NA każdym forum go pełno i tego jego cfika, do zrzygania... Obawiam się, że kompresor też mu nie pomoże :ble:

No na hondatechu post z jego projektem ma ponad 100 stron chyba.
Tego juz nie bede komentowal.
Tylko powiem ze cif z silnikiem tegry na jrsc bardzo dobrze pozamiata.

Vlodarsky - Pon 14 Sty, 2008

Przeczytałem całość.
JDM (w tym rozumieniu jakie przedstawił eM) podoba mi się bardzo :) bo już wiem o co cho.
Dzik ma trochę racji, że naklejka producenta czasem jest ważniejsza od tego czy część pasuje do auta czy też nie - są tacy ludzie i to jest wieś dla mnie.
Ja mam swoje inne nielubiane marki :) więc w tym temacie do końca cicho czytałem wszystko i podoba mi się, że tak się takie trudne tematy rozwijają !! trochę Barto tylko wyskoczył z jakimś 1/4 mili ale generalnie rozszerzyłem mocno swoją wiedzę o pojęcie JDM i wyrobiłem sobie zdanie na ten właśnie temat dzięki Maćkowi i Dzikowi który poruszył temat.