To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Projekt Clio Sport 200+

Bad-i - Wto 08 Kwi, 2008

jak jzu sobie tak piszemy i piszemy - to ja prosze o wskazanie jednego serwisu w polsce ktory jest w stanie poskladac silnik, podlaczyc SA i wystroic auto w ciagu tygodnia......

p.s. poczekam troche zanim taki wymienicie :D - taki ktory zagwarantuje swoja prace

M - Wto 08 Kwi, 2008

YYYYY tak to tylko w erze.
pcs - Wto 08 Kwi, 2008

znajdziesz ale musialby to byc silnik 1.8t lub 1.9 tdi VAGa, evo lub subaru no i moze 1.6 VTI.
Anonymous - Wto 08 Kwi, 2008

Ta to fakt gdzie nie zadzwonilem to wola zeby wszystko bylo poskladane i najlepiej na chodzie :D No jedynie VTG powiedzialo ze nie znaja sie na frencz karach i nie maja ochoty sie poznac :D
Bad-i - Wto 08 Kwi, 2008

bo VTG to Virtual Tunning Garbage :D - cipki sie boja czegos nad czym trzeba pomyslec
dzik - Wto 08 Kwi, 2008

I w sumie dobrze, robia swoje i nie chca psuc innych.
Gorzej jak ktos mowi "jasne, bez problemu, najpierw kasa pozniej pomyslimy jak to zrobic".

OK, troche clio przygotowanych dobrze w PL jezdzi, nie tylko n-ki.
Nie wiem kto wszystkie budowal, ale mozna by do nich uderzyc.

Bad-i - Wto 08 Kwi, 2008

nie znam "dobrze" przygotowanego clio w PL - serio. No moze oprocz Sługockiego i jeszcze dwoch Nek. Ale one nie maja mocy takich jakich ja oczekuje.
dzik - Wto 08 Kwi, 2008

Ale chyba nie raz skladali silnik wiec beda to potrafili zrobic.
Oni maja poskladac klocki, a ktos inny wystroic jesli dobrze rozumiem.

saxorulez - Wto 08 Kwi, 2008

w PL Cliacza na +200KM o dziwo zbudował Remek Woja - jeżdzi nim Adam Kozak - tylko nie wiem jakie tam ECU jest

drugie na fajnych gratach i z pomocą Willyego Plas'a powstaje w firmie SAPCO

Karolina w płaskich jeżdziła mocnym Clio... ktoś to musiał składać.

Bad-i - Wto 08 Kwi, 2008

dzik napisał/a:

oprocz Lenartowicza i Barana nikt w Polszy nie skladal takiego motoru jak moj. Ja tutaj nie mowie o waszych motorowniach

dzik - Wto 08 Kwi, 2008

Ok, a dlaczego nie zlozysz u Lenartowicza lub Barana?
ade - Wto 08 Kwi, 2008

dzik napisał/a:

z klockow to sobie mozesz zamek z lego zbudowac a nie auto...

jak komus dasz klocki i komus dasz wystroic to raczej napewno wyjdzie z tego jeden ch...

silnik zlozyc to akurat jest najmniejszy problem.. problem wlasnie jest dobrac tak elementy zeby byl z tego oczekiwany efekt, a to juz malo kto potrafi...

a nawet jak znajdziesz kogos kto to potrafi tak jak chcesz to napewno bedzie mial inne wady.. np, moze byc mega drogi, miec straszne terminy, albo byc mega nieterminowy...:D wiec i tak bedzie lipa z tego;]

Anonymous - Śro 09 Kwi, 2008

To tak zapytam skoro idziemy w temat czystej mechaniki :)
Moje mody maja byc ogarniete przez mojego bardzo dobrego przyjaciela mechanika, oczywiscie cala robote mam za darmo tylko dlatego sie decyduje na takie dlubanie.
Rozumiem ze wpasowanie tych wałków to normalna czynnosc nie jakies totalnie skomplikowane zadanie. Zaczynam sie bac jak tak o tych klockach Lego Technic rozmawiacie ;)

saxorulez - Śro 09 Kwi, 2008

TOXIC napisał/a:
Rozumiem ze wpasowanie tych wałków to normalna czynnosc nie jakies totalnie skomplikowane zadanie

Zapewne dostałeś specyfikacje wałków. Tam jest opisany wznios przy GMP i tak będize najłatwiej je ustawić, pamiętaj że dźwigienki zmieniają wznios zaworu. Tzn że wznios wałka nie jest równy wzniosowi zaworu.

Taka technika montażu jest prosta i w miarę precyzyjna. I tak i tak trzeba to potem regulować na rolkach

Bad-i - Śro 09 Kwi, 2008

dzik napisał/a:
Ok, a dlaczego nie zlozysz u Lenartowicza lub Barana?

Lenartowicz - obecnie szkoli i serwisuje bogatą młodzież kartingową (ma czas za 4 miesiace i to tak nie pewne)

Baran - Diverse Extreme Team - takze o wolnym czasie mozna zapomniec