Anonymous - Wto 05 Sie, 2008 heheh tez mogbym sie zobaczyc. jak jezdzilem nia niezarejestrowana po parkingu to tez sie widzialem w odbiciu w szybie i bardzo mi sie podobalo hehe tylko kurwea moze za 50lat sobie zarobie Loko - Wto 05 Sie, 2008 Ja na razie to nie widze takich widoków nawet za 50 lat , a też bym chciał wejść w posiadanie jednej sztuki Anonymous - Śro 06 Sie, 2008 Fajny temat to sie dopisze
A ja w niedalekiej przyszlosci mysle o czyms takim, oczywiscie do dalszej zabawy
BMW M5 E39 5.0l 400KM
Albo cos ze stajni Mercedesa ale ze 40% drozsze Marek23 - Śro 06 Sie, 2008
k-mart napisał/a:
amg wypadalo do tej pory na kazdym torze bardzo podobnie do M gmbh.
Fakt ze nie testowal ich Kuzaj, tylko rozne magazyny motosportowe.
r26rulez napisał/a:
chyba powoli sie to zmienia
zreszta duzo bardziej wolalbym c63amg od nowej m3, no i clk 63amg black series od M6 jesli mozna ta dwa ostatnie samochody ze soba porownac.
Po pierwsze wszystkie modele AMG mają automaty, a oprogramowanie w nich sportowe nie jest. Brak szpery to dwa. W niektórych modelach AMG nie da sie dokońca wyłączyć ESP. Modele M(silnik szczególnie) to czysty motorsport. Na torze M zawsze jest trochę z przodu mimo mniejszej pojemności lub też braku doładowania. Ale nie chodzi tylko o czasy, ale o fun z jazdy. I tu dzięki skrzyni, wyżyłowanemu silnikowi, zawieszeniu, szperze i wadze prowadzi Bmw. Ale przyznam, że stylistycznie nowe C Amg jest piękne.
Clk amg black series można porównać M5 i jest po równo. Ale nadal automat.
Poza tym poczekajmy na wersję CSL. Przypominam, że M3 e46 CSL naklepało 911 gt3 i wywołało wręcz szok co u niektórych fanów Porsche.M - Śro 06 Sie, 2008 Ja bym wolal wlasnie merca.. nowa linia bardzo mi sie podoba (kupilem juz kapelusz) a bmw m5 w tej chwili to zaden wyjatkowy samochod. W mercu jestes cichociemny. Moc mozna szacowac jedynie po szerokosci opon.saxorulez - Śro 06 Sie, 2008 ja tez Merca.. pomimo faktu ze ponoć sie psująM - Śro 06 Sie, 2008 Podobno na polske idzie syf anjas - Śro 06 Sie, 2008 Ja już wiem co będzie next :
Bardzo mi się podoba. Tylko te koszty benzyny... ale może odkryje u siebie na działce złoża ropy i problem (finansowy) się rozwiąże.M - Śro 06 Sie, 2008 Mnie ten urzeka:
ps - Śro 06 Sie, 2008
Marek23 napisał/a:
Modele M(silnik szczególnie) to czysty motorsport. Na torze M zawsze jest trochę z przodu mimo mniejszej pojemności lub też braku doładowania.
Ptaszki cwierkaja, ze kolejne M5 nie bedzie juz mialo silnika "z F1". Maja isc w turbo. Troche szkoda...Marek23 - Śro 06 Sie, 2008
ps napisał/a:
Ptaszki cwierkaja, ze kolejne M5 nie bedzie juz mialo silnika "z F1". Maja isc w turbo. Troche szkoda...
Powoli chyba wszyscy pójdą w turbo, sportowe N/A wymiera.Gaydek - Śro 06 Sie, 2008 A propos nowego M5...
Ale co next to jest spory problem brat kupował auto pół roku bo nie mógł się zdecydować ,
Niekoniecznie ograniczenia finansowe są problemem , znajomy planuje zmienić auto szuka może suva może jakieś kombi aktualnie jeździ xc90 2003 65 tyś przebiegu i ma problem co next ? bo chce wygodne auto nadające sie na polskie warunki które nie będzie typowo lansiarskie a zarazem jest estetom przez chwile kandydat nr1 juz prawie zamówiony to range sport ale po wywiadzie okazało się że sie masakryczni e psują . Wsomie też miał bym problem GOKART - Śro 06 Sie, 2008
strick napisał/a:
Na torze troche merc dostał, ale przyspieszenia i elastycznosc były lepsze niz w BMW. A takimi autami to raczej po drogach jezdzisz, niz po torze
Myśle że finezja prowadzenia oraz świetny układ kierowniczy w BMW dadzą wiecej frajdy kierowcy który bedzie umiał to wykorzystać niż wciskanie prawej stopy do podłogi. Tym można się dowartościować na prostej ale większa satysfakcja płynie że świetnie pokonanego zakrętu, wyczucia przyczepności i zadne cyferki , przyspieszenia i czasy na torze tego nie oddadzą. No chyba że naszą frajdę z jazdy będziemy czerpać głównie z naciskania pedału prawą nogą to wtedy Mercedes bedzie lepszym wyborem.
Żeby nie było to nowe C63 AMG jest przepiekne.
Tutaj fajny filmik z Top Gear Mercedes C63AMG vs M3 vs Audi RS4
Zeby nie było, nie traktuje tego jako porownanie czasów czy osiagów tych samochodów. Nie o to mi tutaj chodzi. Spójrzcie na prowadzenie o tą finezję której brak Mercedesowi http://www.youtube.com/wa...feature=related
wracajac do tematu
Nie myślałem nad zmianą samochodu bo jak to u mnie bywa, za kazdym deklaruję dozgonną miłość. Różnie jednak z tym bywa ale ten maluch nawet przerósł moje oczekiwania jakich wymagałem od hothacha. Niestety albo stety jest niczym więcej jak hothachaczem. Nie jest to pożeracz torów jak Porsche 911 ani wyjadacz na szutrze jak EVO ani tak piękny jak M3.
Myślałem sobie za to co mogłoby w przyszłości spełniać rolę drugiego samochodu, bardziej rodzinnego dupowozu ale jednak takiego do którego chciałbym z przjemnością wsiadać a nie tylko za karę. Fajnie jak by jednak nie był to diesel ale jednak ekonomiczny.
I znalazłem takie cóś.
BMW 320 Si. Jest to limitowana wersja (2600 sztuk) którą BMW wypusciło wprowadzając serie 3 do mistrzostw FIA World Touring Car Championship (WTCC) a także w serii wyścigów w klasie Super 2000.
Samochód w serii posiada zawieszenie, fotele , kierownice, ospojlerowanie z pakietu M.
Silnik benzynowy 2.0 173 KM / 7000 obr / min 210 Nm szału nie robi ale potrafi być sensownie oszczędny na trasie a do stówki rozpedza się w 8 sekund. Tragedii nie ma.
Smaczkiem jest zupełnie nowa głowica cylindrów, której odlewy wytwarzane są w odlewni Formuły 1 w zakładach BMW Landshut a cały silniki niemal w całosci montowane są ręcznie (!) w fabryce Hams Hall. Pokrywa głowicy cylindrów z karbonu dzięki czemu silnik schudł o 10 kg.
Nie jest to wyścigówka ale można nazwać ją baby M3. Jest chyba najlepiej prowadzącym się sedanem w klasie.
Fifth Gear - BMW 320 Si : => http://www.youtube.com/wa...feature=relatedGaydek - Śro 06 Sie, 2008
GOKART napisał/a:
BMW 320 Si
Bardzo fajna trójka. Chyba ktoś kiedyś polecał ją gauganowi, stała w komisie Auto Reduta w W-wie.