M - Czw 21 Maj, 2009 Moze jakiś moderator?Jakarti - Czw 21 Maj, 2009 reszta wasza.
wiecej nie dam rady GeKo - Czw 21 Maj, 2009
eM napisał/a:
Moze jakiś moderator?
Czy zielony może być modem? Jeśli tak to może Leon, jeśli zechce oczywiście, albo Rudy chyba oboję najwięcej wiedzą w tej materii.Gaydek - Pią 22 Maj, 2009 Właśnie, właśnie... o to też miałem zapytać.
Co to za taśma? Jakaś specjalna z Megłajars? szymlorek - Pią 22 Maj, 2009 Taśma na fotce pewnie jest jakaś specjalna ale wydaje mi się że zwykła 3M papierowa też styknie do maskowania.
Jak już jesteśmy przy taśmach chciałem zapytać o inną sprawę która mnie nurtuje, na fotkach często widać jak poszczególne duże częsci są odcinane właśnie przez taśme i robione po kawałku, czy takie odcinanie nie utrudnia pracy? PO oderwaniu taśmy i przeklejeniu jej tak aby zamaskować wlasnie skonczony kawałek chyba problematyczna jest sprawa umieszenia taśmy w idealnie tym samym miejscu? a przecież przesunięcie moze spowodowac ze dany kawałek nie zostanie w ogole przepolerowany badz spolerowany dwukrotnie.Rudello - Sob 23 Maj, 2009 To jest taśma 3m.
moze byc zwykla malarska biala ale z sa one mniej trawale niz ta. Czasem przy stycznosci z gabka biala potrafi pylić, a to nie jest fajne.
Szymlorek za bardzo nie rozumiem o co dokladnie ci chodzi. Tasma maskuje sie plastiki, gumki, wszystko co chcesz zapezpieczyc. Bo niektore politury, woski zostawiaja bialy naloty ktory pozniej trudno sie z tych elementow usuwa. 2 powod zwiazany jest z pylem ktory potrafi wpasc w zakamarki emblematow i ciezko sie go pozniej usuwa, wiec jezeli ich nie sciagamy to tez warto zamaskowac.
szymlorek, a moze tobie chodzi o to jak na zdjeciach widac przed tasma po?
jezeli tak to na jednym elemencie robi sie to po to zeby idealnie bylo widac linie przed i po. Jak opracowywuje sie np. drzwi to nie dzielisz ich tasma. Jest to tylko po to zeby wyraznie pokazac to co sie zrobilo
W codziennej pracy tasma sluzy raczej do maskowania
Tu jest przyklad do ktorego posluzyla tasma, ale do zdjecia zostala zdjeta
Kolejny przyklad uzycia tasmy, bez tasmy
Rudello - Sob 23 Maj, 2009 A tu przykład pokazujący jak użyteczna bywa glinka (tego brudu nie dalo by sie usunać tradycyjnymi metodami)
leon - Sob 23 Maj, 2009 6.3 amg widze ze Rudello ostro jedziesz !! takie autko to super czyscic
co do tasmy to ja uzywam bialej z 3M, jest calkiem niezla bo nie pozostawia kleju na samochodzie ale porownania z innymi (poza najzwyklejsza malarska) nie mam
ps. bardzo fajny motyw Rudello z tym logo na kazdej fotce reklama jak sie patrzy Rudello - Sob 23 Maj, 2009 ostro, grubo, po bandzie a nawet bokaskami
Kocham Dymka
Dziękuje Leonie Gaydek - Sob 23 Maj, 2009 Dzięki Panowie.
Rudello napisał/a:
Tasma maskuje sie plastiki, gumki, wszystko co chcesz zapezpieczyc.
To też chciałem wiedzieć , dzięki.
Rudello, kiedy będzie strona firmowa?Barejka - Sob 23 Maj, 2009 Rudello, gdzie klinke mozna zakupic? Usunie smole czy cos takiego? Cartoon - Sob 23 Maj, 2009
Gaydek napisał/a:
Rudello, kiedy będzie strona firmowa?
Strona jest wspólna z 08pss Gaydek - Sob 23 Maj, 2009 To wiem, ale zdaje mi się, że to tylko tymczasowo tak jest. Podejrzewam, że jakaś super strona jest już przygotowywana. Dymek robi stronę, Jimek robi zdjęcia a Rudello czuwa nad wszystkim .szymlorek - Sob 23 Maj, 2009 Późno wczoraj było i wyraziłem się dość niejasno ale trafiłeś w punkt chodziło mi o efekt przed taśma po, myślałem ze to standartowy proces ta taśma a nie tylko na potrzeby takiego porównania, teraz wszystko jasne ! Gaydek - Sob 23 Maj, 2009 Obejrzałem fotki Rudella na Facebooku. Wszystko mi się podoba, ale czekam na profi stronę.