Bad-i - Pi± 07 Maj, 2010 he he znalazlem, to jest 100hz motion plus czy cos takiego. Wylaczylem to goowno wczoraj i mozna bylo normalnie ogladac film. W innym przypadku masakra, film na TVN "slaby punkt" wygladal jak poniedzialkowa edycja teatru polskiego z 1ki.
Ale ciekawe jest to ze moj znajomy we wczesniejszym modelu nie moge tego wylaczyc i ma taki obraz caly czas strick - Pi± 07 Maj, 2010 Znaczy ze wolisz obraz 60Hz.
Może sajsung ma jakies sł±be przetworniki obrazu, czy sł±bsze procesory ze to tak wygla±da...Michał - Pi± 07 Maj, 2010
strick napisał/a:
Znaczy ze wolisz obraz 60Hz.
Może sajsung ma jakies sł±be przetworniki obrazu, czy sł±bsze procesory ze to tak wygla±da...
tak tak , słabsze przetworniki strick - Pi± 07 Maj, 2010
Synek napisał/a:
strick napisał/a:
Może sajsung ma jakies sł±be przetworniki obrazu, czy sł±bsze procesory ze to tak wygla±da...
tak tak , słabsze przetworniki
Co ci sie nie podoba?
Co odpowiada za przetworzenie obrazu w 100Hz?Michał - Pi± 07 Maj, 2010
z przetworzenie oczywi¶cie odpowiadaj± przetworniki. Bad-i - Pi± 07 Maj, 2010
strick napisał/a:
znaczy ze wole 100Hz w obu Sony ktore posiadam - bo tam czegos takiego nie ma. Czy na prawde nikt nie wie co kaman. A nie Pitt i Anjas wiedza o jakim obrazie mowa.Stf - Pi± 07 Maj, 2010 u mnie na standardowych 100Hz nic takiego nie widać. z tym że to jest stara plasma 6 serii chyba.Michał - Pi± 07 Maj, 2010 u mnie na 8 serii też nic nie widać takiego. Powiem więcej, obraz jest mistrz
jaki ty masz model tego szajsunga byku ?
dekada ? Bad-i - Pi± 07 Maj, 2010
Synek napisał/a:
u mnie na 8 serii też nic nie widać takiego. Powiem więcej, obraz jest mistrz
jaki ty masz model tego szajsunga byku ?
dekada ?
Majk to albo tego nie widzisz albo cos jest nie tak, ja mam LEDa UE32C6000. Co lepsze moj znajomy ma Samsunga tego poprzedniego LCD (chyba ma na nim cos 5 lub 6 series) i jest to samo.
Serio na tym nie da sie ogladac zwyczajnego filmu z cyfry czy Nki
p.s. w kazdej chwili zapraszam do siebie to wam zaprezentuje to o czym mowie.
edit: OK znalazlem cos takiego na stronie Szajszunga
Wlasnie jak jest porownanie (zreszta w TV tez mozna wlaczyc funkcje DEMO ze polowa obrazu jest zwykla a polowa w tym 100Hz chooy muj impuls plus) dwoch tych samych ujec. To nawet na tym zdjeciu po prawej widac ze obraz jest troche jakby 3d. Teraz wyobrazcie sobie ogladac Indiana Jones z takim efektem - no mowie Teatr Polski i to jeszcze w dodatku chooyowa sztukakamil - Sob 08 Maj, 2010 nie wiem czy to już było, ale zabawne s± te 100 Hz, 200 Hz, 400 Hz a ludzki wzrok chwyta chyba do 80 Hz od¶wieżanie. po tej warto¶ci to nie ma różnicy dla oka czy to 85 Hz czy 400Hz -zwykły chwyt marketingowy.
Ja w tej kwestii jestem konserwatywny jak eM - do momentu jak 80% kanałów nie będzie w Full HD to dla mnie plazma lepsza od LCD. LED już lepiej, ale i tak wolę obraz z Plazmy.M - Sob 08 Maj, 2010 24Hz Kamilu.Bad-i - Sob 08 Maj, 2010 dzisiaj doszedlem juz jak to przestawic, wchodzimy w menu, ustawienia obrazu, pozniej jakies ustawienia dodatkowe obrazu, i na koniec 100Hz iplus (wył±czony, standard, zywy, plynny, demo). Przy wylaczonym da sie ogladac filmy przy kazdej innej opcji wlaczenia absolutnie nie.strick - Sob 08 Maj, 2010
kamil napisał/a:
ale zabawne s± te 100 Hz, 200 Hz, 400 Hz a ludzki wzrok chwyta chyba do 80 Hz od¶wieżanie. po tej warto¶ci to nie ma różnicy dla oka czy to 85 Hz czy 400Hz -zwykły chwyt marketingowy.
Jezeli postawisz te TV obok siebie, to zobaczysz różnice. Obraz jest o wiele płynniejszy im wiecej ma Hz!M - Sob 08 Maj, 2010 ja zadam podstawowe pytanie, wrecz egzystencjonalne.
Po ch.uj wam to?
Telewizja jest dla starych ludzi.Bad-i - Sob 08 Maj, 2010
eM napisał/a:
ja zadam podstawowe pytanie, wrecz egzystencjonalne.
Po ch.uj wam to?
Telewizja jest dla starych ludzi.
Nie gadaj, wczoraj wrzucilem film biologiczny w funkj± ON i cycki to normalnie moglem dotkn±ć