vitesse, a co Ci powiedział ten koleś z hamowni o odcięciu na wykresie?
juz nie pamietam, nawdychalem sie spalin wiesz....
a tak powaznie wspomnial, ze kalibruje przelozenie na podstawie obrotomierza, po mojej interwencji wpinal sie w obd wiec juz odciecie bylo chyba okey Tomcat - Pon 06 Cze, 2011
michool_vt napisał/a:
saxo musialo sie pomylony
Spoko spoko, już jest git, to pierdoła, zresztą kto lepiej o tym wie jak nie Ty
Są dwie opcje dlaczego Saxo tak zrobiło:
1. Posrało się ze strachu.
2. Jak zobaczyło wynik, chciało zostawić zasłonę dymną i spier*alać.michool_vt - Pon 06 Cze, 2011
ehhh saxo Janusz - Pon 06 Cze, 2011 cassis ile Ty masz negatu w clio, bo na tych fotach wygląda jakbyś miał ze 4 stopnieCassis - Pon 06 Cze, 2011 Janusz, nie mam pojęcia ale sporo będzie matt - Wto 07 Cze, 2011 Janusz za to wygrał konkurs na najgłośniejszy wydech, chyba jedyne auto gdzie trzeba było wyjść z hali bo nie szło strzymać .... a i jeszcze astra na slicku zabijała piskiem opon Janusz - Wto 07 Cze, 2011
Cytat:
Janusz za to wygrał konkurs na najgłośniejszy wydech, chyba jedyne auto gdzie trzeba było wyjść z hali bo nie szło strzymać
fakt, piękne to było jak wszyscy równiutko i w pośpiechu zaczęli spier**lać z hali Janusz - Wto 07 Cze, 2011 http://forum.klubclio.pl/....php?f=49&t=442 zobaczcie sobie na wykres Drakuli, chyba z tej samej hamowni, i zobaczcie co o nim pisze Brylax (kiedyś był u nas na forum ale chyba go nie ma)
ponadto wygrzebałem wykres projekt XS na którym byłem jeszcze ze starymi przewodami i świecami bez wkładu pipercrossa i bez wydechu. Wtedy wypluło mi 163 KM i 50KM strat... natomiast teraz wypluło mi 155KM i 29KM strat... dziwne... bo starty raczej powinny zostać podobne ??
ps. na projekt xs clio było hamowane na 5 biegu a tu na 4.mativts - Wto 07 Cze, 2011
Janusz napisał/a:
http://forum.klubclio.pl/viewtopic.php?f=49&t=442 zobaczcie sobie na wykres Drakuli, chyba z tej samej hamowni, i zobaczcie co o nim pisze Brylax (kiedyś był u nas na forum ale chyba go nie ma)
ponadto wygrzebałem wykres projekt XS na którym byłem jeszcze ze starymi przewodami i świecami bez wkładu pipercrossa i bez wydechu. Wtedy wypluło mi 163 KM i 50KM strat... natomiast teraz wypluło mi 155KM i 29KM strat... dziwne... bo starty raczej powinny zostać podobne ??
ps. na projekt xs clio było hamowane na 5 biegu a tu na 4.
Byłem na homowni w projekt xs i wyszło mi 165KM 195NM .Straty na kołach miałem podobne czyli ok 50KM ale wtedy na forum krc pisali że to cos nie tak że clio ma takie straty mocy,patrzyłem póżniej na inne wykresy clio i tam były te straty dużo mniejsze.A był ktoś z was o hamowni w rece rent??misiek86electro - Wto 07 Cze, 2011
mativts napisał/a:
Janusz napisał/a:
http://forum.klubclio.pl/viewtopic.php?f=49&t=442 zobaczcie sobie na wykres Drakuli, chyba z tej samej hamowni, i zobaczcie co o nim pisze Brylax (kiedyś był u nas na forum ale chyba go nie ma)
ps. na projekt xs clio było hamowane na 5 biegu a tu na 4.
Byłem na homowni w projekt xs i wyszło mi 165KM 195NM .Straty na kołach miałem podobne czyli ok 50KM ale wtedy na forum krc pisali że to cos nie tak że clio ma takie straty mocy,patrzyłem póżniej na inne wykresy clio i tam były te straty dużo mniejsze.A był ktoś z was o hamowni w rece rent??
byłeś jakos niedawno?? mają juz dmuchawe?mativts - Wto 07 Cze, 2011 Byłem tam w pażdzierniku i żadnej dmuchawy nie było.GeKo - Śro 08 Cze, 2011 Janusz, wtedy był październik i było zimniej znacznie. Także spokojnie.Janusz - Śro 08 Cze, 2011
GeKo napisał/a:
Janusz, wtedy był październik i było zimniej znacznie. Także spokojnie.
ja sobie zdaje z tego sprawę, ale to chyba może mieć wpływ na moc, nie na straty zresztą nie wiem czy wolnnossaki są aż tak podatne na zmiany temperatur martin.h - Śro 08 Cze, 2011
Janusz napisał/a:
GeKo napisał/a:
ja sobie zdaje z tego sprawę, ale to chyba może mieć wpływ na moc, nie na straty
Na straty wpływa milion rzeczy takich jak opony, łożyska, półosie, skrzynia itp.
Coś się musiało w clio zje.ać Janusz - Śro 08 Cze, 2011
martin.h napisał/a:
Na straty wpływa milion rzeczy takich jak opony, łożyska, półosie, skrzynia itp.
Coś się musiało w clio zje.ać
dziękuje sam bym na to nie wpadłł, ale gdybyś czytał uważnie, wiedziałbyś ze coś się musiało samo naprawić bo kiedyś miałem 50 koni strat, a teraz 29