mamy w firmie około 60 samochodów z czego 3/4 w benie. myślisz że dla tych paru zaoszczędzonych groszy można by robić takie wałki żeby byle łajza z urzędu dobrała ci się do dupy?
a to że obostrzenia utrudniają życie nigo nie zwalnia do robienia wałków i oszukiwania.
zawsze można przeprowadzić się np do Austrii
Mamy? Chyba Twój ojciec ma. A jak piszesz o groszach to chyba nie masz pojęcia ile w skali miesiąća od ceny paliwa odliczamy, jeśli wrzucamy w koszty i odliczamy vat. Teraz już wiem czemu wszystkie Twoje firmy (pomysły) nie wypaliły.M - Sob 15 Paź, 2011 Znowu będą to robić - awantura gotowa.no name - Sob 15 Paź, 2011 Będzie kolejny dym marcinstachon - Sob 15 Paź, 2011 Jestescie czarni i placicie podatki, nic wam nie moga zrobic.
Ale wydaje mi sie ze zle na to patrzycie. Ja specjalnie pisze to wszystko, bo ktos moze bedzie w podobnej sytuacji i zobaczy jak to wyglada. Dlaczego ma dawac sie dymac, bo jest mlody i dopiero zaczyna? Dlaczego mam dawac sie robic bo jestem maly? Duzy moze wiecej?
Daje prace 7 osoba. Przychodzi gosc z PIP i zakazuje nam zatrudniania na umowe zlecenie? Pytam sie dlaczego skoro w dzisiejszych czasach malo kto decyduje sie na umowe o prace a to wszystko przez te kryzysy i ogolnie lipe w handlu. On na to bo tak a jak Pan sie nie zastosuje to zrobimy jakis tam nakaz. Pytam 90% pracuje w sklepach,centrach hand,ikea,real itp. na umowe zlecenie, a on do mnie Panie to duze firmy i tam jest inaczej. Ja to inaczej?Przeciez prowadzimy biznesy w tym samym kraju niby na tych samych zasadach. Tylko ze tam jak ktos pojdzie to go wysmieja a na nas malych moga sobie skakac. Jezeli pracowni sie zgadza na umowe zlecenie i pracowdawca to czemu nie moga tak wspolpracowac?Pracownik zarobi pare zl wiecej. Mialem kilka podobnych historii samo to ze zlozylismy wniosek o zwrot blednie naliczonego podatku i juz zaraz byli na kontroli. Niech kazdy wie ze moze kupic takie 1m,m3 i inne auta na firme. Trzeba pokazywac glupote wladzy ktora zamiast poprawiac nam zycie i ulatwiac na kazdym kroku kop w leb i sami prowadza do tego ze trzeba kabinowac. Takie 1m z nieba mi nie spadnie,wszystko bedzie kupione zgodnie z przepisami i moga sobie robic,przychodzic sprawdzac co chca i jak chca. Po ostatnich wyborach rece mi opadly calkowicie, tak pieprzyli,tak gadali a teraz robia sobie jakies nowe rzady po nowym roku itd. Tylko soba sie zajmuja, a gosc na ktorego ludzie dostawali orgazmu i poszli glosowac tydzien czasu pieprzy o sciaganiu krzyza. Poslowie ktorzy sie nie dostali do sejmu dostana na odchodzne 70 tys odprawy jakby malo zarabiali, ja zapieprzam po 12-14 godzin dziennie to bede kabinowal zeby sobie kupic bmw na firme a i tak bede stratny po za 5 lat sprzedam go za 50% wartosci takze i tak bede do tyly sporo.
Idziesz do lekarza tez biora bez paragonu pieniadze, a jak chcesz paragon to plus vat, przychodzi plytkarz faktury nie wystawi tylko bierze bez bo taniej itd itd itd. A jezeli ktos uwaza ze z paliwa malo sie odlicza to mu gratuluje bo mi z jednego miesiaca na fajna wycieczke zostaje. Drugi przyklad moj wujek ma firme transportowa ok 12 liniowek wozi mleko takie to łaciate i mowi tak ze on na godzine zarabia ok 10 tys, ale odliczy paliwo,pracownikow,oplaty to dla niego zostaje 200 zl a do tego co chwile ktoregos na sprzedazy paliwa lapie, i faktury za bene miesiecznie na 200 tys.Anonymous - Sob 15 Paź, 2011 Lud domaga się igrzysk ! no name - Sob 15 Paź, 2011
marcinstachon napisał/a:
za 5 lat sprzedam go za 50% wartosci takze i tak bede do tyly sporo
Jestem na etapie sprzedaży swojej bejcy i uwież mi że
będziesz dużo więcej w plecyJacek - Sob 15 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
Jacek napisał/a:
mamy w firmie około 60 samochodów z czego 3/4 w benie. myślisz że dla tych paru zaoszczędzonych groszy można by robić takie wałki żeby byle łajza z urzędu dobrała ci się do dupy?
a to że obostrzenia utrudniają życie nigo nie zwalnia do robienia wałków i oszukiwania.
zawsze można przeprowadzić się np do Austrii
Mamy? Chyba Twój ojciec ma. A jak piszesz o groszach to chyba nie masz pojęcia ile w skali miesiąća od ceny paliwa odliczamy, jeśli wrzucamy w koszty i odliczamy vat. Teraz już wiem czemu wszystkie Twoje firmy (pomysły) nie wypaliły.
mylisz się, nie jesteś na bierząco.marcinstachon - Sob 15 Paź, 2011
no name napisał/a:
marcinstachon napisał/a:
za 5 lat sprzedam go za 50% wartosci takze i tak bede do tyly sporo
Jestem na etapie sprzedaży swojej bejcy i uwież mi że
będziesz dużo więcej w plecy
no napewno tak strzelilem ale strzelam ze skoro m3 w nowej budzi mozna teraz kupic za 150 tys to strzelem ze 1m sprzedam za 80 tys albo bedzie mialo u mnie dozywocie.no name - Sob 15 Paź, 2011
marcinstachon napisał/a:
albo bedzie mialo u mnie dozywocie.
Tego Ci życzę, ja niestety jestem zmuszony
do pożegnania się z moim ulubieńcem marcinstachon - Sob 15 Paź, 2011 tylko ktos tu wrzucil filmik z top geara i troche sie boje nadchodzacej zimy bo ostatnim autem jakim jezdzilem z tylnym napedem e30 isMarek23 - Sob 15 Paź, 2011
Jacek napisał/a:
mylisz się, nie jesteś na bierząco.
To gratuluje przejecia salonów. Co jednak nic nie zmienia w tej dyskusji.PiTT - Nie 16 Paź, 2011
marcinstachon napisał/a:
tylko ktos tu wrzucil filmik z top geara i troche sie boje nadchodzacej zimy bo ostatnim autem jakim jezdzilem z tylnym napedem e30 is
ja wrzuciłem
polecam na zimę kupić coś taniego 4x4 a 1M niech czeka na "suchość"
ja miałem kiedyś taki plan żeby kupić na okres zimowy jakieś tanie legacy albo jakiegoś cherokee... ale zmieniłem trochę koncepcję Jacek - Nie 16 Paź, 2011
Marek23 napisał/a:
Jacek napisał/a:
To gratuluje przejecia salonów. Co jednak nic nie zmienia w tej dyskusji.
możesz sobie głośno szczekać ale nie robi to już na mnie wrażenia. powodzeniaJakarti - Pon 17 Paź, 2011
Jacek napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Jacek napisał/a:
To gratuluje przejecia salonów. Co jednak nic nie zmienia w tej dyskusji.
możesz sobie głośno szczekać ale nie robi to już na mnie wrażenia. powodzenia
marcinstachon,
w sumie dobra wypowiedz.Gaydek - Wto 18 Paź, 2011 Nie chce mi się szukać... Jak to jest w przypadku leasingu auta używanego, które pochodzi od osoby, która co prawda może wystawić fakturę VAT, ale która twierdzi, że
Cytat:
na to auto jest faktura vat 0, bo vat został już odliczony