i mam w 3dni wydech, który jest LEPSZY i TAŃSZY od tego, na który chłopaki czekali i który w materiałach kosztował więcej niż tu gotowe produkty.
Dlaczego lepszy?? Bo
1. LŻEJSZY!! Kwasówka z której jest zrobiony ten wydech to najcięższa możliwa i do tego grubościenna, bo na rynku u nas nie ma innych. Jest w huk droga, bo jest 'spożywcza' i można linie produkcyjne czyścić kwasem z jogurtów i mleka.
2. gięty, nie używa kolanek 90 lub 45st poprzycinanych 'od ręki', 30 spawów i 20godzin pier%^^%ia się z przypasowywaniem, a i tak wychodzi to słabiej jak gientarka.
3. gwarantuje mniejszy opór i większą szybkość przepływu, więc MOC, bo ma delikatniejsze zagięcia (nie 90sty kolanka). Ma lepszy projekt, nie jest pierwszą wersją beta, a właściciel beta-testerem
4. nie posiada 'złączy mleczarskich' (tak się właśnie nazywają te obejmy!), które waża 0.5kg każda, rozkręcają się, luzują a do tego sztuka kosztuje prawie 200pln (po co!?!?)
o takie..
5. nie ma zjebanej plecionki, która kiedy konieczna to ok, ale w tym wypadku to dodatkowy problem, i możliwość uszkodzenia (Rasta coś wie..). Mało tego. Plecionka nie jest ze stali nierdzewnej, więc wspawywanie jej w nierdzewną stal powoduje, że ta staje się już 'rdzewna' - tak to działa - obejrzysz za parę sezonów
6. tłumiki m-tech są SUPER. Sami ich używamy. W autach NA CODZIEŃ. Są w huk ciężkie i drogie. Tutaj pewnie same kosztowały połowę wydechu w UK.
Mogę iść o zakład. Kuje tego Scorpion'a (znam ich jakość) za 1500pln z przesyłką i fakturą do Polski. Przyjeżdżacie na hamownie z tym co macie. Mierzymy moc na jednym i drugim, oraz ważymy oba układy. Jeśli 'mój' okażę się lżejszy i 'wyraźnie' mocniejszy - kupujecie go, a ten co macie przerabiacie na poręcze (nie ma mowy by ktoś go od Was odkupił, więc do niczego innego się nie przyda..). Jeśli chodź w jednym z parametrów mój wydech okażę się gorszy, wystawiam go na allegro ( i pewnie jako markowy sprzedaje na pniu) - zakład?
Tyle
I żeby była jasność. Żal mi nie tyle właściciela, co Przemka, który się przy tym wydechu godzinami napracował. Ze swoimi umiejętnościami powinien robić rzeczy w których byłby bezkonkurencyjny, a takimi i wieloma podobnymi produktami wystawia się na 'pocisk'. martin.h - Sob 14 Sty, 2012 Ja mam Scorpiona i jestem mega zadowolony, waga to jego największy plus, póki co jeździ w pugu ponad 2 lata i nie narzekam.
Te obejmki to rzeczywiście jakieś nieporozumienie, nie można było tego zespawać?106 - Sob 14 Sty, 2012 jak jestesmy przy wydechach to polecam MG Motorsport. szeja wygral rpp na
wydechu z MG. bad-i sklada kitcara na wydechu z MG... nawet kuzaj robil w MG
wydech do 207S2000 Bonczek - Sob 14 Sty, 2012 Miniac, gitarka pum - Sob 14 Sty, 2012 Miniac czemu ty zawsze takie rzeczy piszesz po fakcie? Znasz i Rastę i Ciacha i znając plotkarskie zapędy wszystkich ( ) to lepiej wiesz co się dzieje z tymi samochodami niż właściciele.Miniac - Sob 14 Sty, 2012 No właśnie. Znam Raste i nie wiem przed czym miałem ostrzegać.. Sam 'ulep' wymienił na Milteka z pełna tego satysfakcją. A Ciacho kupił przecież gotowy zestaw turbo do RSa.. Dlaczego tym razem pobłądzili?
Są takie projekty i rzeźby, że taki Przemocar jest absolutnie niezbędny. Nie wyobrażam sobie projektu z chińskim kolektorem turbo innym jak odlew. A takie, które naprawdę są trwałe i skuteczne kosztują fortunę. Ale ludzie je kupują, bo to jedyna właściwa droga.
Przemek potrafi zrobić taki kolektor bez problemu, ale nie byłby sobą, gdyby nie proponował ich z gównianej stali - bo taniej (tutaj nie wiadomo skąd włącza się tryb oszczędność na materiałąch, a praca przecież ta sama).
MG jest mega super extra. Robiłem wczoraj Colt'a CZT* z ich wydechem. Powiem jedno - WOW. Dbałość o detale szok
* - na rynku nie ma przelewu kompletnych wydechów do tego auta, więc trzeba TO zlecać.rasta - Sob 14 Sty, 2012 Ja tam nie pobłądziałem tylko Ciacho, on jest zotówa i tle Ty dobrze wiesz, że brał bym Mietka bez względu na cenę. Napisałem tylko, że Przemo wykonał świetną robotę, a czy to miało sens czy nie to już inny temat...
Taka ciekawostka, aluminiowy wydech 4" do Focusa waga 7 kg
PS. Świetny elaborat rasta - Sob 14 Sty, 2012 Miniac to jest dobra robota? - http://www.topspeedparts....fold_p_536.htmlMiniac - Sob 14 Sty, 2012 Nie mam pojęcia, ale kosztuje właściwie.
Jak Ciacho zaoszczędził na tym wydechu?? Przecież nie zapłacił za niego 1500PLN!! (w takim przypadku polecam Św. Mikołaja Przemka) GeKo - Sob 14 Sty, 2012 Miniac,
Hi hi nie sposób się nie zgodzić z wszystkimi faktami, które podałeś, ale opcja zakładu dla chłopaków słaba rasta - Sob 14 Sty, 2012 Żeby nie było ja też się zgadzam z tym co Miniac napisał, ale to nie mój samochód.Miniac - Sob 14 Sty, 2012 Do tego umówmy się, że jak się coś robi na trackday'e i wybiera opcje 'custom' to się z tego korzysta pełną gębą. W przypadku tego focus'a głupotą jest powielanie fabrycznego kształtu wydechu. Trzeba było wyciąć podłogę bagażnika z zapasem, wstawić tam aluminiową płytę i polecieć z wydechem na wprost. Przemek z miła chęcią by Wam uj^#%ał 100kg z auta.
Z tym wydechem ten Focus wpada u mnie w kategorie 'milky way' - czary z mleka. rasta - Sob 14 Sty, 2012 Nie masz litości Michał - Nie 15 Sty, 2012 Miniac - na mechanice to ja sie nie znam. Ale lubie czytać to co piszesz .
Szacun ziom !