To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

ICE - In Car Entertainment - zakup laptopa

zefir - Czw 16 Maj, 2013

moj lenovo tez ma sredniej jakosci plastyki, po poltora roku juz jeden zawias sie obsrał i obudowa nieraz trzeszczy
M - Czw 16 Maj, 2013

lenovo = crap

Michool udaj się do jakiegoś saturna i zmacaj wszystko co jest, gołym okiem widać lipę.

zefir - Czw 16 Maj, 2013

M dla mnie 90% modeli laptopow jak patrze po ich obudowach to jest crap xD xD
Chloru - Czw 16 Maj, 2013

michool_vt, ja bym obadał coś takiego - http://www.komputronik.pl...1_53314G12.html

Chyba, że koniecznie ma być 14 cali.

siema - Czw 16 Maj, 2013

W zasadzie każdy producent ma serie dla plebsu i serie dla bardziej wymagających (zazwyczaj dla biznesu). Ja osobiście lubię Lenovo. Miałem wcześniej ThinkPad'a od IBM, mam teraz od Lenovo i różnicy w jakości nie widać, nadal stoi na wysokim poziomie.
Dizajn nie każdemu podejdzie, ale seria T czy X jest nie do zajechania.
Jeśli nie Lenovo, to spojrzałbym w stronę Dell'a XPS.

M - Czw 16 Maj, 2013

TO macałem - bardzo przyzwoicie wykonany ultrabook (troche na macbooka air stylizowany)

http://zenbook.asus.com/pl/zenbook/

michool_vt - Czw 16 Maj, 2013

Chloru napisał/a:
michool_vt, ja bym obadał coś takiego - http://www.komputronik.pl...1_53314G12.html

Chyba, że koniecznie ma być 14 cali.
widziałem go przed chwila w mm, dość mocno konkurencyjna cena
siema napisał/a:
Dell'a XPS.
podoba mi sie ale wogole nie mają wejsc, te co widziałem miały dwa usb i wyjscie na słuchawki :D

rozkminiam miedzy hp envy costam i samsunk 530costam,
generalnie jest masa wypas ultrabookow ale cena od 4000, a wtedy to juz wiadomo , jeden wybór, japko! :)

michool_vt - Czw 16 Maj, 2013

kupilem hp emvy4, żona zadowolona, jak coś się jej schromoli to dam znac :>
dzik - Czw 16 Maj, 2013

michool_vt napisał/a:

generalnie jest masa wypas ultrabookow ale cena od 4000, a wtedy to juz wiadomo , jeden wybór, japko! :)

Czy ja wiem, ostatnio na air robiłem kompresję w bzip2 korzystając z obu rdzeni. Przegrzanie CPU w czasie poniżej 10s :rotfl:

Ja śledzę uważnie ten rynek i jeden element mnie blokuje. Są maszyny które mi wystarczą i kosztują nawet w okolicach 2100, ale wszystkie maja 1366x765, dla mnie min komfortowe to 900 linii a najchętniej 1080. Owszem są, ale wtedy już się robi bliżej 5000.

Miniac - Czw 16 Maj, 2013

michool_vt napisał/a:

podarowałem taki dziewczynie pod choinkę - bardzo fajny i ładny notebook z super touchpadem. Póki co zero jakichkolwiek problemów, a z tym hybrydowym dyskiem startuje chyba szybciej jak moja Tecra xD

Cytat:
Są maszyny które mi wystarczą i kosztują nawet w okolicach 2100, ale wszystkie maja 1366x765, dla mnie min komfortowe to 900 linii a najchętniej 1080.

A powiedz mi jak to jest, że mam HP MINI z ekranem 8.9'' i on jest 1366x768, a chciałem wymienić na 10.1, ale KAŻDA 10calówka jest 1024x600?? Możesz polecić coś z ekranem max 10'' z naprawdę dużo rozdzielczością? :>

dzik - Czw 16 Maj, 2013

Miniac napisał/a:

A powiedz mi jak to jest, że mam HP MINI z ekranem 8.9'' i on jest 1366x768, a chciałem wymienić na 10.1, ale KAŻDA 10calówka jest 1024x600?? Możesz polecić coś z ekranem max 10'' z naprawdę dużo rozdzielczością? :>

Nic więcej nie znalazłem:
http://www.komputronik.pl..._niebieski.html

Chyba dopiero od 11" jest 1920x1080.

PiTT - Pią 17 Maj, 2013

michool_vt napisał/a:

a który model bo jest 1110, 1120, 1130 i jeszcze 1210
nawet spoko wyglądają i parametry też niczego sobie

Miniac - Pią 17 Maj, 2013

1020sw :]
michool_vt - Sob 18 Maj, 2013

PiTT, kupiłem chyba 1120sw, bez dotykalskiego monitora

smieszne bylo jak ogladałem w euro rtv ultrabooki, oczywiscie gość wciskał mi bogate modele, na starcie rabat 10% , gwarancja przedłuzona, a na zapleczu pani zrobi laske :rotfl: chyba sie nie sprzedaja bogatsze modele

PiTT - Sob 18 Maj, 2013

michool_vt napisał/a:
PiTT, kupiłem chyba 1120sw, bez dotykalskiego monitora

smieszne bylo jak ogladałem w euro rtv ultrabooki, oczywiscie gość wciskał mi bogate modele, na starcie rabat 10% , gwarancja przedłuzona, a na zapleczu pani zrobi laske :rotfl: chyba sie nie sprzedaja bogatsze modele

możesz napisać gdzie kupowałeś? :D

zastanawiam się tylko nad jednym, czy takiego ultrabooka jak podepnę pod monitor 24" to jest opcja na rozdziałkę 1920x1200?
rozumiem, że ekran w ultrabooku ma swoje ograniczenia, ale czy jest opcja żeby karta obsłużyła zewnętrzny ekran?