To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Marek23 kupuje auto

Michał - Wto 10 Sty, 2012

nie no, koniec świata.
Maras w focusie ?? :] :] :]

Maciusiowy - Wto 10 Sty, 2012

Bart napisał/a:
Młody Papież napisał/a:
Marek kupuje auto

Młody Papież napisał/a:

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Anonymous - Wto 10 Sty, 2012

Walle - Wto 10 Sty, 2012

Marek23 napisał/a:
Fajna sprawa z taką foką,ale jakoś mnie nie kręci te auto,zbyt zwykłe. Ale jak mnie przycisnie to przynajmniej wiem w co wchodzić.

Walle, jak z awaryjnością 320d E90?

Jest jeszcze opcja,ze koncentruje sie na mieszkaniu, zostawiam na razie gti i wywalam kata. Ale i tak docelowo bede zmienial....

Nissana 4wd nie chce. Mocne 330 bmw to nie dla mnie. Ja bym takim autem non stop chcial latac bokami. Kiedys kulnalem sie przez Polske 530d E60 i wstyd mi czasem jak momentami jechalem. Sport na oesie lub torze, na ulice turling,przynajmniej chce sie do tego zmusic.

E90 320d wypada świetnie pod względem awaryjności. Auto jest dopracowane bardziej niż E46 i nieźle wykonane. W autach nie walonych, nie kręconych - do około 160.000 -200.000 km nic się nie dzieje poza eksploatacyjnymi rzeczami. Automat daje radę - polecam. Potrafi spalić mniej od manuala! Nie psuje się.

Przebieg zapisany w kilku miejscach, m.in zegary, kluczyk, sterownik, skrzynia - są spece w Polsce, którzy zmieniają go dokładnie w każdym z nich.

Najważniejsze jest, aby kupić auto ze znaną historią serwisową. Najlepiej z Polski. Pomyśl o aucie używanym z polskich salonów. Ewentualnie jeśli masz kogoś znajomego w Szwabii, kto mógłby Ci załatwić auto, które Niemiec zostawia w rozliczeniu za nową trójkę, czy piątkę... Mam jakiś kontakt gdybyś był zainteresowany.

Wszyscy znajomi, którzy kupili auto polskie są zadowoleni, Ci, którzy kupili zza Odry itp. - różnie.....

Dużo jeździsz, a chcesz, żeby mało paliło - to też 1ka 318d. Ciasne auto, ale bardzo ładnie jeździ i spala mikro ilości paliwa. Awaryjność też na niskim poziomie.
Jakie pieniądze wchodzą w grę, bo nie doczytałem?

Maciusiowy - Wto 10 Sty, 2012

Walle napisał/a:
1ka 318d

118d? :>

Janusz - Wto 10 Sty, 2012

u nas był jeden klient miał e90 320d.... jak to się kurka psuło to nieporozumienie :rotfl: serio.. następnie kupił sobie audi a4 z 2003r 1.9tdi i jest mega zadowolony :)

wiec z tym brakiem awaryjności bmw to bym nie był taki pewny.... może gość źle trafił...

Walle - Wto 10 Sty, 2012

Maciusiowy napisał/a:
Walle napisał/a:
1ka 318d

118d? :>

taak 118d.

Janósz, możliwe, że posiadasz rację :)

Walle - Wto 10 Sty, 2012

Janusz napisał/a:
u nas był jeden klient miał e90 320d.... jak to się kurka psuło to nieporozumienie :rotfl: serio.. następnie kupił sobie audi a4 z 2003r 1.9tdi i jest mega zadowolony :)

wiec z tym brakiem awaryjności bmw to bym nie był taki pewny.... może gość źle trafił...

gdzie kupił to 320d? Od handlarza 3 letnie, z przebiegiem 34.000km? ;D

Gaydek - Wto 10 Sty, 2012

Walle napisał/a:
Jakie pieniądze wchodzą w grę, bo nie doczytałem?

Marek23 napisał/a:
Budzet to okolo 40 tysi,ale byc moze da sie podciagnac jakby byl jakis fajny pomysl.

Bart - Wto 10 Sty, 2012

za taką kasę można mieć prawie nową lancię ypsilon momo sport z bardzo ekonomicznym dieslem :rotfl:
kosmita - Śro 11 Sty, 2012

Jak włoszczyzna, to może 159 ? Najlepiej Q4 ;D
Anonymous - Śro 11 Sty, 2012

Bart napisał/a:
za taką kasę można mieć prawie nową lancię ypsilon momo sport z bardzo ekonomicznym dieslem :rotfl:

Mysle ze na tym forum jest tylko jeden tak twardy by jezdzic ypsilonką ;D

Walle - Śro 11 Sty, 2012

40.000 pln to troszkę mało na ładne i zadbane e90....
Marek23 - Śro 11 Sty, 2012

Walle, 60 tys bedzie. Teraz nastepnie pytanie. Wychodzi nowe 3, pewno komb się niedłgio pokaże. Czy można założyc,że niedługo ceny E90 pójdą w dół, kiedy nowe 3 pojawi sie na rynku wtornym? Zawsze wolę za daną kase wyciągnąć lepszy wóż,itd...

PS.
Niech nikt nie pisze,że 105 tdi nie da sie wyprzedać. Dzis tym szedłem z Łodzi do Wawy, i nowe Cayenne S(spieszące się) nie uciekło mi. Tu on wyprzedział tam gdzieś ja wcześniej się wcisnąłem. To lekka propaganda,że moc=bezpieczne wyprzedzanie. Raczej dobra ocena odległości i prędkości=dobre wyprzedzanie.

Kurde,pojawia, się 3 opcja,że przyszła żona zostawia 1.9 tdi,które pożyczam jak musze jechać w nudną trasę,a ja zostawiam gti i cat out. Albo wchodzę w jakieś Megi RS czy nie wiem co. Mam zryty beret generalnie, juz prawie się widziałem w dupowozie,ale zew benzyny jest silny :rotfl:

Walle - Śro 11 Sty, 2012

Tak się mówi, że ceny spadną, ale ja bym na to nie liczył. Ci co wymieniają E90 na F30 - zostawiają auta w salonie i wali ich rynek wtórny.