Anonymous - Śro 18 Sty, 2012 Przypomniało mi się jeszcze ze w e36 prócz , compacta zdarza się ze wyrywają sie mocowania tylnego wózka , w compakcie i e30 tego nie maWalle - Śro 18 Sty, 2012 mocowania tylnego wózka wyrywają się w E46 przed liftem....Anonymous - Śro 18 Sty, 2012
Walle napisał/a:
mocowania tylnego wózka wyrywają się w E46 przed liftem....
w e36 jest to samo ....PGmaster - Śro 18 Sty, 2012 Napalilem sie na compacta.CHRZANEK - Śro 18 Sty, 2012 A ja na forda sierre.
To było prawdziwe RWD Miniac - Czw 19 Sty, 2012
Michał napisał/a:
A tak w ogóle , to gdzie jest MINIAC !!!!!!!!!!!!!
Chyba huk się znam.
Jeździłem wprawdzie każdą M3, MX5 turbo, Rx8, MR2 z 3SGTE i SW z 230konną Kseria Hondy (przemistrz), S13/14/15, oraz S2000 od 240 do 340KM, ale dla mnie RWD to ciągle nieogar i 'walka' dlatego może jestem na forum Hothatch'a
Jedyne auto, które prowadziłem i było mega bezpiecznie i szybko to... Radical
ps. E30 to padaka i niech nikt nie mówi inaczej - E36 w serii bije ją na łeb i szyje.
ps2. najlepsza budżetowa opcja EVER to M3 E36 zarówno 3.0 jak i 3.2 litra. To auto po odchudzeniu w pełnej serii ze skrzynią 5b i krótkim mostem nie ma konkurencji wśród wszystkich wyżej wymienionych.roj - Czw 19 Sty, 2012
Miniac napisał/a:
jakbyś przy każdym szybkim rwd podpisywał tyle papierów co przy Radicalu i miał świadomość takich kosztów to może w każdym było by mega bezpiecznie
a w temacie to jeśli ma być do wyglądania to wiadomo, że lepiej coś oryginalniejszego niż e30/e36 ale jak ma faktycznie robić robotę to niska cena, dostępność części i ilość gotowych rozwiązań jest tym czego szukasz.michool_vt - Czw 19 Sty, 2012 dobra, przespałem sie, szukam compacta, pomuki rozdane
ktos, wie gdzie mozna poczytac co tam wogole w zawieszeniu jest? jak ulepsiejszyc, co zrobic zeby strzelał marchewami? etc kubas - Czw 19 Sty, 2012 zuch chłopak będzie hothatch!zefir - Czw 19 Sty, 2012 eej nie dostalem pomuka karwa!Janusz - Czw 19 Sty, 2012 phi, nie tylko Ty, a np MIniac który w sumie powtórzył jako główną puentę mojego posta, pomuka dostał
ale JB, nie interesują mnie pomuki M - Czw 19 Sty, 2012 Michool plus dla Ciebie że podjąłeś decyzję szybko Anonymous - Czw 19 Sty, 2012 Zawias-ładuj bila + jakis eibach czy co tam chcesz
Hamulce-przednie pasuja pnp z e46 330 (mają chyba 320 mm,seria chyba 286mm) ale wtedy koła min 17"(za to masz tanie slicki w tym rozmiarze)
silnik-najsensownieszy mod to kolektor dolotowy z silnika m50b25,około 15 KM mozna na tym ugrac
No i dyfer ze szperą i krótkim przełozeniem.wybór bardzo duzy,jedni polecają 3,15-3,25(to raczej do aut które jezdza tez na codzien),kolesie jezdzący w bmw challange mowili ze optymalny będzie 3,6-3,7
to tak na szybko,jak cos wal na pw do mnie.Kamill ma duza wiedze na temat tego auta.Na większosc forum bmw nie bardzo mozna liczyc,tam ci powiedza jak bbs-y wypolerowac albo jak załozyc lampy z ringamiJacek - Czw 19 Sty, 2012 Walle - Czw 19 Sty, 2012
Miniac napisał/a:
Michał napisał/a:
A tak w ogóle , to gdzie jest MINIAC !!!!!!!!!!!!!
Chyba huk się znam.
Jeździłem wprawdzie każdą M3, MX5 turbo, Rx8, MR2 z 3SGTE i SW z 230konną Kseria Hondy (przemistrz), S13/14/15, oraz S2000 od 240 do 340KM, ale dla mnie RWD to ciągle nieogar i 'walka' dlatego może jestem na forum Hothatch'a
ps. E30 to padaka i niech nikt nie mówi inaczej - E36 w serii bije ją na łeb i szyje.
ps2. najlepsza budżetowa opcja EVER to M3 E36 zarówno 3.0 jak i 3.2 litra. To auto po odchudzeniu w pełnej serii ze skrzynią 5b i krótkim mostem nie ma konkurencji wśród wszystkich wyżej wymienionych.
E36 ma słabszą blachę niż E30 poliftowe. A czy padaka? Moim zdaniem (fana) bardzo fajne, wdzięczne i tanie w użytkowaniu auto. Pewnie jak ktoś porówna do Radicala to tak
Kombinacji z zawiasem jest srylion, warto zainwestować w dobry zawias: Eibach, zestaw H&R, Koni. Bilstein B12 będzie spoko z dobrymi progresywnymi sprężynami.
Doobry wydech, zmiana wałka, kolektora, komputera i wymiatasz.
Kolega przywiózł własnie E34 z m50b25 zrobionym (są papiery) na 245KM. To więcej niż w M54b30. Tyle można przy jakiś kilkutysięcznych nakładach zrobić.