To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - wybór/rozkmina ekspercka

Anonymous - Śro 18 Sty, 2012

Przypomniało mi się jeszcze ze w e36 prócz , compacta zdarza się ze wyrywają sie mocowania tylnego wózka , w compakcie i e30 tego nie ma
Walle - Śro 18 Sty, 2012

mocowania tylnego wózka wyrywają się w E46 przed liftem....
Anonymous - Śro 18 Sty, 2012

Walle napisał/a:
mocowania tylnego wózka wyrywają się w E46 przed liftem....

w e36 jest to samo ....

PGmaster - Śro 18 Sty, 2012

Napalilem sie na compacta.
CHRZANEK - Śro 18 Sty, 2012

A ja na forda sierre.
To było prawdziwe RWD :)

Miniac - Czw 19 Sty, 2012

Michał napisał/a:

A tak w ogóle , to gdzie jest MINIAC !!!!!!!!!!!!!

Chyba huk się znam. :/

Jeździłem wprawdzie każdą M3, MX5 turbo, Rx8, MR2 z 3SGTE i SW z 230konną Kseria Hondy (przemistrz), S13/14/15, oraz S2000 od 240 do 340KM, ale dla mnie RWD to ciągle nieogar i 'walka' dlatego może jestem na forum Hothatch'a :]

Jedyne auto, które prowadziłem i było mega bezpiecznie i szybko to... Radical ;D

ps. E30 to padaka i niech nikt nie mówi inaczej - E36 w serii bije ją na łeb i szyje.

ps2. najlepsza budżetowa opcja EVER to M3 E36 zarówno 3.0 jak i 3.2 litra. To auto po odchudzeniu w pełnej serii ze skrzynią 5b i krótkim mostem nie ma konkurencji wśród wszystkich wyżej wymienionych.

roj - Czw 19 Sty, 2012

Miniac napisał/a:
Jedyne auto, które prowadziłem i było mega bezpiecznie i szybko to... Radical ;D

jakbyś przy każdym szybkim rwd podpisywał tyle papierów co przy Radicalu i miał świadomość takich kosztów to może w każdym było by mega bezpiecznie ;)

a w temacie to jeśli ma być do wyglądania to wiadomo, że lepiej coś oryginalniejszego niż e30/e36 ale jak ma faktycznie robić robotę to niska cena, dostępność części i ilość gotowych rozwiązań jest tym czego szukasz.

michool_vt - Czw 19 Sty, 2012

dobra, przespałem sie, szukam compacta, pomuki rozdane :D

ktos, wie gdzie mozna poczytac co tam wogole w zawieszeniu jest? jak ulepsiejszyc, co zrobic zeby strzelał marchewami? etc :]

kubas - Czw 19 Sty, 2012

zuch chłopak będzie hothatch!
zefir - Czw 19 Sty, 2012

eej nie dostalem pomuka karwa!
Janusz - Czw 19 Sty, 2012

phi, nie tylko Ty, a np MIniac który w sumie powtórzył jako główną puentę mojego posta, pomuka dostał :P

ale JB, nie interesują mnie pomuki :rotfl: :rotfl:

M - Czw 19 Sty, 2012

Michool plus dla Ciebie że podjąłeś decyzję szybko :)
Anonymous - Czw 19 Sty, 2012

Zawias-ładuj bila + jakis eibach czy co tam chcesz
Hamulce-przednie pasuja pnp z e46 330 (mają chyba 320 mm,seria chyba 286mm) ale wtedy koła min 17"(za to masz tanie slicki w tym rozmiarze)
silnik-najsensownieszy mod to kolektor dolotowy z silnika m50b25,około 15 KM mozna na tym ugrac
No i dyfer ze szperą i krótkim przełozeniem.wybór bardzo duzy,jedni polecają 3,15-3,25(to raczej do aut które jezdza tez na codzien),kolesie jezdzący w bmw challange mowili ze optymalny będzie 3,6-3,7
to tak na szybko,jak cos wal na pw do mnie.Kamill ma duza wiedze na temat tego auta.Na większosc forum bmw nie bardzo mozna liczyc,tam ci powiedza jak bbs-y wypolerowac albo jak załozyc lampy z ringami

Jacek - Czw 19 Sty, 2012

Walle - Czw 19 Sty, 2012

Miniac napisał/a:
Michał napisał/a:

A tak w ogóle , to gdzie jest MINIAC !!!!!!!!!!!!!

Chyba huk się znam. :/

Jeździłem wprawdzie każdą M3, MX5 turbo, Rx8, MR2 z 3SGTE i SW z 230konną Kseria Hondy (przemistrz), S13/14/15, oraz S2000 od 240 do 340KM, ale dla mnie RWD to ciągle nieogar i 'walka' dlatego może jestem na forum Hothatch'a :]

ps. E30 to padaka i niech nikt nie mówi inaczej - E36 w serii bije ją na łeb i szyje.

ps2. najlepsza budżetowa opcja EVER to M3 E36 zarówno 3.0 jak i 3.2 litra. To auto po odchudzeniu w pełnej serii ze skrzynią 5b i krótkim mostem nie ma konkurencji wśród wszystkich wyżej wymienionych.

E36 ma słabszą blachę niż E30 poliftowe. A czy padaka? Moim zdaniem (fana) bardzo fajne, wdzięczne i tanie w użytkowaniu auto. Pewnie jak ktoś porówna do Radicala to tak ;)

Kombinacji z zawiasem jest srylion, warto zainwestować w dobry zawias: Eibach, zestaw H&R, Koni. Bilstein B12 będzie spoko z dobrymi progresywnymi sprężynami.

Doobry wydech, zmiana wałka, kolektora, komputera i wymiatasz.

Kolega przywiózł własnie E34 z m50b25 zrobionym (są papiery) na 245KM. To więcej niż w M54b30. Tyle można przy jakiś kilkutysięcznych nakładach zrobić.

Gdzie pomók? :>