o co chodzi w tym zdaniu:
Telefon ma simlocka na zagraniczną sieć Sprint, ale dorzucam nakładkę na kartę RSIM9 Pro, dzięki której można go ominąć
i jak to działa? dzięki wielkie za wszelkie konstruktywne sugestie antoś - Czw 29 Maj, 2014 Napisałem kiedyś tak apropos oryginalnej skórzanej obudowy do 5:
Cytat:
Dałem teraz do siebie i jestem strasznie zadowolony. Tak jak w teście, twardy, dobrze leży w rękach, nic się nie odgina, świetnie wykonany. Do kupienia w iSpot za 170zł we wszystkich kolorach. Polecą.
Myliłem się. Po 2 tygodniach obudowa się wytarła, ubrudziła i wygląda słabo. Nie kupiłbym jej jeszcze raz, albo ewentualnie kupił czarną czy brązową. Chciałem zagrać kozaka, a gówno z tego wyszło.
Nie polecam.
M - Czw 29 Maj, 2014 BTW czy może ktoś polecić jakąś darmową lub wartą uwagi płatną appkę jako serwer dlna lub serwer z opcją odtwarzania plików na innym urządzeniu dlna?
Jak zwykle przeglądałem appstore lub może powinienem napisać appkibel - wszystkie aplikacje są w jakimś stopniu niedorobione a wersje lite pozwalają w zasadzie tylko na instalację jeśli chodzi o opcje Kenet - Czw 29 Maj, 2014
Maciusiowy napisał/a:
Telefon ma simlocka na zagraniczną sieć Sprint, ale dorzucam nakładkę na kartę RSIM9 Pro, dzięki której można go ominąć
Nie kupuj tego bo zostaniesz z cegiełką w ręce. Jak nie teraz to przy aktualizacji softu. Kiedyś na iphone'ach 4S kładliśmy takie turbo simy na życzenie klienta. Po wyłączeniu telefonu trzeba było wykonywać jakąś śmieszną procedurę aktywacji, a jak wyszła nowa wersja softu to przestało to działać.
Jak chcecie sprawdzić czy z danego telefonu i danej sieci zagranicznej można zdjąć simlocka to polecam stronę gsmkody.pl
PozdrCartoon - Czw 29 Maj, 2014
M napisał/a:
BTW czy może ktoś polecić jakąś darmową lub wartą uwagi płatną appkę jako serwer dlna lub serwer z opcją odtwarzania plików na innym urządzeniu dlna?
Jak zwykle przeglądałem appstore lub może powinienem napisać appkibel - wszystkie aplikacje są w jakimś stopniu niedorobione a wersje lite pozwalają w zasadzie tylko na instalację jeśli chodzi o opcje
Ja mam Air Media Center na iphonie i Air Media Serwer na Macu - prosta i działa... a w szczególności tego drugiego nie dało się powiedzieć o większości aplikacji z appstoreM - Pią 30 Maj, 2014 Danke. Wieczorem przetestuję karoluPL - Pon 02 Cze, 2014 antoś, a nie mówiłem?
nieoficjalne źródła czyt znajomi z punktu appla, mówią, ze nie wyrabiają z reklamacjami tych kejsów, aż się wkurwili i nie sprowadzają nowych na stan, bo więcej z tym problemu
a co do konferencji apple WWDC, która dosłownie była przed chwilą.
Włączyłem sobie w tle i całą obejrzałem. Wnioski są takie, ze apple wreszcie troche sie otwiera. Bardzo duża integralność z aplikacjami zewnętrznymi w IOS 8(doinstalowanie innych klawiatur, obsługi aparatu itp), większe połączenie IOS z OSX ( dosłownie wszystko da sie zrobic i wymienic z komputerem bez kabli-wreszcie!)
Nowy OSX- 10.10 Yosemite czy jakoś tak- kosmosu niema, bo odświeżony wygląd na styl ios, troche dodatków ułatwiających życie + integralnosc z urządzeniami(nawet odbieranie rozmów które idą na telefon przez laptopa/ipada, czy smsy(nie imessage)
+ tak jak mavericks- za darmo.
Inna sprawa, ze oprócz otwarcia się na dodatki, apple samo zdeklasowało część aplikacji które były niezbędne w ios/osx, takich jak alfred, whatsupp, dropbox.karoluPL - Pon 02 Cze, 2014 a i jeszcze jedno, beta ios i osx dla wszystkich chętnych, od dziś, za darmo. dEF - Pon 02 Cze, 2014 Alfred ma dużo większe możliwości niż najnowszy spotlight...faldzip - Śro 04 Cze, 2014
karoluPL napisał/a:
antoś, a nie mówiłem?
nieoficjalne źródła czyt znajomi z punktu appla, mówią, ze nie wyrabiają z reklamacjami tych kejsów, aż się wkurwili i nie sprowadzają nowych na stan, bo więcej z tym problemu
a co do konferencji apple WWDC, która dosłownie była przed chwilą.
Włączyłem sobie w tle i całą obejrzałem. Wnioski są takie, ze apple wreszcie troche sie otwiera. Bardzo duża integralność z aplikacjami zewnętrznymi w IOS 8(doinstalowanie innych klawiatur, obsługi aparatu itp), większe połączenie IOS z OSX ( dosłownie wszystko da sie zrobic i wymienic z komputerem bez kabli-wreszcie!)
Nowy OSX- 10.10 Yosemite czy jakoś tak- kosmosu niema, bo odświeżony wygląd na styl ios, troche dodatków ułatwiających życie + integralnosc z urządzeniami(nawet odbieranie rozmów które idą na telefon przez laptopa/ipada, czy smsy(nie imessage)
+ tak jak mavericks- za darmo.
Inna sprawa, ze oprócz otwarcia się na dodatki, apple samo zdeklasowało część aplikacji które były niezbędne w ios/osx, takich jak alfred, whatsupp, dropbox.
ta otwiera... np. wprowadzajac swój własny język programowania Swift (wiadomo, C++ jest dla biedaków) i właśnie API do 3D zamiast OpenGL'a (wiadomo, jak wyżej). I teraz jak chcesz przenieść apple z Androida na iOS (lub odwrotnie) to będziesz mógł wykorzystać ponownie co najwyżej obrazki wszyscy producenci appek marzą o tym...antoś - Pią 06 Cze, 2014 To można reklamować to gówno? Chciałem zanieść po 2 tygodniach, ale stwierdziłem, że nie da rady. W końcu się normalnie wytarło, a to skóra itp..karoluPL - Sob 07 Cze, 2014 antoś, można wszystko reklamować, kwestia czy uznają reklamacje.
Ale np kabelki lightening które sie przecierają- wszyscy płaczą, ból dupy, ale jak oddasz na gwarancje, to oddają nowy, trzeba tylko isc zamiast od razu kupować następny
Takze idąc tym tropem i z kejsem moze sie udać. warto próbować, bo nie znam decyzji dotyczącej rozpatrzenia gwarancji tych pokrowców w idream, ale wiem, ze są załamani ilością reklamacji.