To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

Yarko - Sob 24 Lip, 2010

.
PiTT - Sob 24 Lip, 2010

sqrwysyńskie mają te kampanie, faak zimny prysznic xD

GeKo - Sob 24 Lip, 2010

Ta pierwsza do mnie przemawia, ta druga jest debilna. Bo nie prędkość zabija tylko czas od uderzenia do zatrzymania.
Jakarti - Nie 25 Lip, 2010

GeKo napisał/a:
tylko czas od uderzenia do zatrzymania.

jak to? nie rozumiem?.

mozna przyjac, ze gdyby nie jechali za szybko to by nie przekroczyli dwoch ciaglych

PiTT - Nie 25 Lip, 2010

też nie kumam :D
co za różnica co zabija, jak przkroczenie prędkości jest wystarczającą przyczyną
nie idzmy tylko w analizy specjalistyczne jaki wpływ na wyhamowanie mają opony typu slick, gwintowany zawias i zestaw hamulcowy willwooda :D
filmy mają przemawiać do świadomości, ale wydaje mi się że nam czy tylko mi nie wypada dawać mądrych rad bo zastanówmy się z jaką prędkością sami jeździmy...

M - Nie 25 Lip, 2010

Wypadki nie wynikają z prędkości tylko ze złej techniki jazdy, lub wręcz braku techniki jazdy.
Są zasady których nie wolno łamać, a jak ktoś leci wszędzie na złamanie karku i pozostawia krytyczne sytuacje losowi to predzej czy pozniej sie doigra.
Takie filmiki maja w pierwszej kolejnosci przemawiać do wyobraźni debili którzy w białych autach służbowych wykorzystują każdy centymetr wolnej przestrzeni w ruchu ulicznym.

PiTT - Nie 25 Lip, 2010

oczywiście tak, brak wyobraźni niektórych kierowców jest powalająca, tak więc uważam że na drodze liczy się głównie refleks i przewidywanie zachowania innych kierowców
swoją drogą jakby wprowadzili elektroniczne ograniczniki prędkości we wszystkich autach, tak żeby nie przekraczas max. prędkości to mogłoby być ciekawie :D
stłuczki by oczywiście były, ale uderzenie przy 50km/h jednak lepiej by przebiegło niż przy 100 ;)
za to na poza miastem byłaby masakra, wyprzedzasz inny samochód a tu elektroniczna blokada nie pozwala wyprzedzić i lecisz na czołówkę z tirem xD

Jakarti - Nie 25 Lip, 2010

chyba Lenny komentuje :)

http://wiadomosci.onet.pl...GZvcnVtMDAxLmpz

M - Nie 25 Lip, 2010

Lenny chyba za 30 tankował :D
filomatic - Nie 25 Lip, 2010

byłem dzisiaj na Gran Turismo Polonia, które odbywało się na ul. Baraniaka w Poznaniu. Więc główne wrażenie jakie dziś odnosłem to: banda nadzianych bananów w autach których nie ogarniają :) było mnóstwo ludzi stojących wzdłuż ulicy przy samych krawężnikach a jedynym zabezpieczeniem były metalowe barierki. Było kilka takich sytuacji, że zamykałem oczy, np. jeden typ w oplu speedsterze nawracając kręcił bączka i wyleciał w krawężnik, zatrzymał się na nim tylną felgą (na wysokości krawężnika stały barierki - czyli walnął 20 cm od tłumu) :rotfl: a typek z nissana GTR czarnego takie bąki kręcił, że odrzucało go na drugą stronę 4 pasmowej ulicy i stawał praktycznie w miejscu, bo nie potrafił płynnie z tego wyjść. Pomijam fakt, że raz przelecił dupą auta niecałe pół metra od barierek a ludzie myśleli że są całkowicie bezpieczeni... W każdym razie przeraził mnie poziom bezpieczeństwa w tym street show.

Ale było też kilka fajnych smaczków jak 2 porsche GT3RS pomarańczowe i zielone, nowa ferrarka 458 italia i ariel atom :) do tego czerwony GTR na pewno nie seryjny, bo było to wyraźnie widać i słychać ( wydaje mi się, że switzer p800). Dla zainteresowanych - sporo stuffu już siedzi na YT. Dziękuję za uwagę :)

Michał - Nie 25 Lip, 2010

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

ale czadddddddd !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
banda nadzianych bananów w autach których nie ogarniają

a jak sie ma dobrą fure to się jest z automatu bananem ? i do tego TRZEBA ogarniać ??
dobre podejscie, TAKIE POLSKIE :D NA POLACZKA :D

nie wypowiadam sie odnośnie bezp.

Anonymous - Nie 25 Lip, 2010

Michał napisał/a:
TRZEBA ogarniać ??

Tak

Anonymous - Nie 25 Lip, 2010

ANDRZEJ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
:rotfl:

AndreXSi napisał/a:
Michał napisał/a:
TRZEBA ogarniać ??

Tak

W sumie masz racje ...
Cofam to co napisałem