To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

martin.h - Nie 15 Sie, 2010

Panowie, jestem tutaj już prawie 2 lata, jak się zarejestrowałem panował tutaj ogólny luz, było wesoło, a obecnie "każdy" ma do kogoś jakieś pretensje, uzasadnione lub nie.
A najgorsze jest to, że nawet jak ktoś zostaje usunięty z forum lub zdegradowany to nikt nie wie za co. OK, rozumiem, że czasem niektórzy przeginają, ale jak już bawimy się w coś takiego to niech to też działa w obie strony :] Dziękuję :)

Janusz - Nie 15 Sie, 2010

eM napisał/a:
Bart - znasz moje gg.

sory Maciek z GG, i PW to typowa polotyka dezinformacji społeczeństwa. Kiedyś wierzyłem w słuszność załatwiania tak spraw. Ale to może mieć sens tylko w przypadku kiedy wyjasniany jest spor personalny miedzy dwiema osobami. Nie w takim przypadku, bo ja juz tak próbowałem kiedyś rozmawiać z "władzami" i skończyło sie to tak ze panowie pisze "nie no spoko luz, rozumiem cie" tyle w temacie, bo maja głęboko w Nosie sprawę, ważne aby przytakiwać plepsowi, a dalej robic swoje. Pomijam już fakt ze na niektóre PW do dzisiaj nie dostałem od

saxorulez napisał/a:
dostał bana bo o niego poprosił w dyskusji z Maćkiem, proszę u uszanowanie decyzji administartora forum i wyjaśnienie sprawy na PW z zainteresowanymi
powiedzi.

Ty chyba czytasz inne posty niż ja, bo ja w temacie politycznym po którym dostał bana, widzę tylko to ze Maciek przezywa Piotrka, Piotrek robi to samo i dostaje bana.

saxorulez napisał/a:
Nigdy nie informowaliśmy o tym jak szarzy użytkownicy byli usuwani

to ciekawe, jakoś zawsze było wiadomo ze szarych, nieaktywnych sie usuwa.... a nie daje bana starym klubowiczom. A to sa dwie różne sprawy.

strick - Nie 15 Sie, 2010

Michał napisał/a:
Wszedzie robił OT

Chyba nie o tej samej osobie myślimy...

Jezeli chodzi o sprawy techniczne, to akurat mało osób pisało na temat co on.

M - Nie 15 Sie, 2010

martin.h napisał/a:
Panowie, jestem tutaj już prawie 2 lata, jak się zarejestrowałem panował tutaj ogólny luz, było wesoło, a obecnie "każdy" ma do kogoś jakieś pretensje, uzasadnione lub nie.
A najgorsze jest to, że nawet jak ktoś zostaje usunięty z forum lub zdegradowany to nikt nie wie za co. OK, rozumiem, że czasem niektórzy przeginają, ale jak już bawimy się w coś takiego to niech to też działa w obie strony :] Dziękuję :)

Nie wiem czy pamietasz ale Ciebie nikt nie degradował, P106r także nie.
Więc do kogo pretensje?

Cytat:
Bardzo nie spodobała mi sie jedna rzecz.
Wszedzie robił OT, często mało smpatczynie odpowiadał, pisał dziwne rzeczy.
Słabe było jak wstawił do sprzedania cos tam ( chyba felgi )
Okazało sie ze ten kolszeka umie pisać na temat, nie robić ot itd. Tylko szkoda ze w swoim temacie. Sądził ze w innych tematach mozna robić kupe, ale nie przypadkiem u siebie ...
to mi sie nie podobało, to był słabe.
rzeczowa odpowiedź

Michał, akurat zobacz ilu osobom pomógł Piotrek w sprawach technicznych. I zobacz w ilu Ty pomogłeś.

Wiec lepiej nie rób z tego wyznacznika przydatności użytkownika...

eM napisał/a:
martin.h napisał/a:

Więc do kogo pretensje?

ale Martinowi tez nikt nie dał bana... Piotrek wystąpił z klubu a nie z forum... nie usunął konta tylko stwierdził ze nie chce być klubowiczem.

strick - Nie 15 Sie, 2010

Janusz napisał/a:
eM napisał/a:
martin.h napisał/a:
A najgorsze jest to, że nawet jak ktoś zostaje usunięty z forum lub zdegradowany to nikt nie wie za co. OK, rozumiem, że czasem niektórzy przeginają, ale jak już bawimy się w coś takiego to niech to też działa w obie strony Dziękuję

Więc do kogo pretensje?

ale Martinowi tez nikt nie dał bana... Piotrek wystąpił z klubu a nie z forum... nie usunął konta tylko stwierdził ze nie chce być klubowiczem.

Ale jeszcze lepsze jest to, ze Martin mógł zostac zielonym, a Piter od razu na szarego poszedł...

M - Nie 15 Sie, 2010

Janusz - fajny chłopak jest z Ciebie naprawde Cie lubię ale chyba za bardzo robisz z siebie adwokata nie swoich spraw.
saxorulez - Nie 15 Sie, 2010

Janusz napisał/a:
a nie daje bana starym klubowiczom.

Janusz jaki kolor miał p106 jak dostał bana? szary. Klubowiczem przestał być w stylu "trzaśnięcia drzwiami" i obrazy za to że Andre jest szary.. Nie możemy być lojalni wobec osób które się na nas wypięły.

Nie wiem czy zauważyliście jak strasznie sie tutaj przepychamy.. w imię czego się zastanawiam?? Zwróćcie też uwagę proszę kto się przepycha stale te same osoby:

Janusz
Bart
Mi
Strick

Panowie jeśli nie odpowiada Wam atmosfera na forum to zmieńcie ją, przecież całą atmosferę tworzymy razem.

eM napisał/a:
Janusz - fajny chłopak jest z Ciebie naprawde Cie lubię ale chyba za bardzo robisz z siebie adwokata nie swoich spraw.

eM jak pewnie zauważyłeś, ja tez zawsze się z Toba dogadywałem (poza tematami politycznymi :D ). Nie staram się byc niczyim adwokatem, ale po prostu jak widzę tego typu akcje to nie zamierzam na to biernie patrzeć.

saxorulez napisał/a:
Janusz jaki kolor miał p106 jak dostał bana? szary. Klubowiczem przestał być w stylu "trzaśnięcia drzwiami" i obrazy za to że Andre jest szary.. Nie możemy być lojalni wobec osób które się na nas wypięły.

ale co ma kolor do rzeczy, sam mówisz ze jak komuś nie pasuje klub, to ma wolna drogę, klub klubem, ale jak pewnie widzisz jest tez przyjaciel klubu i użytkownik forum. Nie każdemu nie pasuje cały klub, poza tym kolor do bana nie ma chyba nic do rzeczy?? Bo chodzi o to ze dostał bana za kontro odpowiedz.

saxorulez napisał/a:
Janusz
Bart
Mi
Strick

może nie każdy ma ochotę odwagę sie wychylać ??

saxorulez napisał/a:
Panowie jeśli nie odpowiada Wam atmosfera na forum to zmieńcie ją, przecież całą atmosferę tworzymy razem.

I własnie staramy sie to robic. Z tego co pameitam jak była fajan atmosfera to nie było kasowania postów, usuwania ludzi od tak i dawania im banów.

Generalnie gdy zaczynałem przygode z forum było tak, ze kilka osób miało władze, ale z niej nie kozystało, dbali o forum, udzielali sie normalnie i wszyscy żyli szczęśliwi.

A od jakiegoś czasu przypomina mi to bogatego dzieciaka w przedszkolu który miał wypasione zabawki, i wszyscy musieli robić to co on chciał bo inaczej nie da im się pobawić.

a Chyba nie takie było założenie tego Klubu ??

M - Nie 15 Sie, 2010

Janusz to jest forum klubu hothatch.org a nie internetowe publiczne forum gdzie hothatch.org podnajmuje tylko część przestrzeni - musisz to zrozumieć.
Jest wiele for gdzie można sobie dowolnie popisać, nawet na tematy motoryzacyjne i nie ma z tym problemu w internecie - jeśli ktoś nie lubi tego klubu i rezygnuje w taki sposób niech zwyczajnie wypi.erdala.

Dwa - jeśli ktoś się wypiął na klub to wypiął się także na Ciebie Januszku, nierozumiem dlaczego nie jesteś po stornie klubu tylko wypinającego - ja osobiscie poczułem się osrany wtedy i nie tylko ja.

Trzy - ciężkie decyzje wynikają z długiego okresu obserwacji i napewno nie pojawiają się w ułamku chwili - mimo że mogłeś odnieść takie wrażenie.

Dawno dawno temu był dużo większy zamordyzm, tylko że było kilkanaście osób które trzymały atmosfere i samodyscyplinę oraz kulturę. Poluźniliśmy zasady, otworzyliśmy się i poleciało - w stronę średniej internetu. Teraz zbieramy żniwo.

eM napisał/a:
Janusz to jest forum klubu hothatch.org a nie internetowe publiczne forum gdzie hothatch.org podnajmuje tylko część przestrzeni - musisz to zrozumieć.
Jest wiele for gdzie można sobie dowolnie popisać, nawet na tematy motoryzacyjne i nie ma z tym problemu w internecie - jeśli ktoś nie lubi tego klubu i rezygnuje w taki sposób niech zwyczajnie wypi.erdala.

Dwa - jeśli ktoś się wypiął na klub to wypiął się także na Ciebie Januszku, nierozumiem dlaczego nie jesteś po stornie klubu tylko wypinającego - ja osobiscie poczułem się osrany wtedy i nie tylko ja.

Z tego co pamiętam, to to ne było tak ze ktos sie wypiął na użytkowników, tylko dokładnie na to co zaszło ponownie teraz, czyli my tu rządzimy a wam wielkie kutach do tego. Nawet nie macie prawa wiedzieć o co chodzi. I to Pitter sie wypiął, a nie na wszystkich użytkowników.

Co Twoim zdaniem am zrobic osoba, której np nie pasuje sposób zarządzania, Ale z kolei Poznała tu dozo sympatycznych osób o tej samej zajawce z którymi się rozumie i chce utrzymywać regularne kontakty. I nie mówię tu o takich 3-4 osobach tylko np 20-40 czy tam nawet więcej ??

Ja nie chce siać propagandy i prowadzić powstań. Ale denerwuje mnie to jakie jest tutaj poszanowanie użytkowników od jakiegoś czasu.

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

ja w klubie nie mam nic do gadania, ale kilka razy już pisałem że widzę dziwne zachowania użytkowników
nie wiem o co chodzi, ale utwierdziłem się tylko w tym że to nie tylko moje wrażenie
kłótnie i wyzwiska, tak głównie wygląda konwersacja między miastami, co ciekawe nadal nie wiem dlaczego xD
podsumowując, ale absolutnie nie nawiązując do tego konkretnego przypadku
nie ma tutaj miejsca dla chamów i dzieciaków z kompleksami... zresztą od samego początku nie było i każdy kto starał się zgrywać fajniejszego niż jest szybko wylatywał - patrz przykład Kondzia :rotfl: (żarcik ;) )

Cytat:
ja w klubie nie mam nic do gadania, ale kilka razy już pisałem że widzę dziwne zachowania użytkowników
nie wiem o co chodzi, ale utwierdziłem się tylko w tym że to nie tylko moje wrażenie
kłótnie i wyzwiska, tak głównie wygląda konwersacja między miastami, co ciekawe nadal nie wiem dlaczego xD
podsumowując, ale nie absolutnie nie nawiązując do tego konkretnego przypadku
nie ma tutaj miejsca dla chamów i dzieciaków z kompleksami... zresztą od samego początku nie było i każdy kto starał się zgrywać fajniejszego niż jest szybko wylatywał - patrz przykład Kondzia :rotfl: (żarcik ;) )

PiTT ale nie mieszaj w to wszystko kołnierzyków i lunchy, bo np jak dla mnie to tak zwykły zart jak to ze honda nie skreca. francuz sie psuje, krakusy to centusy, a na śląsku nie ma kurzu tylko jest pył z kopalni :d

M - Nie 15 Sie, 2010

Janusz napisał/a:
eM napisał/a:

Z tego co pamiętam, to to ne było tak ze ktos sie wypiął na użytkowników, tylko dokładnie na to co zaszło ponownie teraz, czyli my tu rządzimy a wam wielkie kutach do tego. Nawet nie macie prawa wiedzieć o co chodzi. I to Pitter sie wypiął, a nie na wszystkich użytkowników.

Co Twoim zdaniem am zrobic osoba, której np nie pasuje sposób zarządzania, Ale z kolei Poznała tu dozo sympatycznych osób o tej samej zajawce z którymi się rozumie i chce utrzymywać regularne kontakty. I nie mówię tu o takich 3-4 osobach tylko np 20-40 czy tam nawet więcej ??

Ja nie chce siać propagandy i prowadzić powstań. Ale denerwuje mnie to jakie jest tutaj poszanowanie użytkowników od jakiegoś czasu.

Janusz, mam wrażenie że mówie do siebie samego.
Czytaj wyżej. ja już Ci wszystko wyjaśniłem.