Marek23 napisał/a:
Ale i tak wolę zostac królem polski.
Myślałem że już jesteś Królu Rybnika
Nieżle Prezes,naprawdę nieźle.
Nie widze na trasie typu 600km konkurencji dla takiego gnojowozu. Moim faworytem jest e60 3.0d,ale duzo bujam sie po gorach i moze sie zdarzyc,ze jednak nie wyjade, bo jakis warszawiak na srodku stanie w szoku,ze droga jest biala. I takie rwd moze juz nie ruszyc. A lancuchow nie uznaje.
aha, tylko warszawiak?
poka te a6 w dyszlu, masz jakiegoś pewniaka?Bad-i - Nie 15 Sie, 2010 chyba kazde 3.0 tdi po wirusie jest bajkaMarek23 - Nie 15 Sie, 2010
PiTT napisał/a:
może mam taką fazę że szukam na maxa pewnego, bezpiecznego auta bo będzie to auto rodzinne którego nie sprzedam za 3 lata tylko będę jeździł ile się da
Pitt,rozwalasz mnie tym haslem o bezpieczenstwie w powiazaniu z kupnem z salonu. Ty,europejczyk i liberal?
Cytat:
aha, tylko warszawiak?
poka te a6 w dyszlu, masz jakiegoś pewniaka?
Mam kuzyna moje starszego, ktory konkret auta ciągnie od 15 lat z Reichu. Wiec jak przyjdzie czas to mi znajdzie. Na razie jestm biedny i nie lece z Marcelem ani na wakacje na Sycylie ani do NYC na swieta.ps - Nie 15 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Na razie jestm biedny i nie lece z Marcelem ani na wakacje na Sycylie ani do NYC na swieta.
to samo pomyslalem o sobie godzine temu PiTT - Nie 15 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
PiTT napisał/a:
może mam taką fazę że szukam na maxa pewnego, bezpiecznego auta bo będzie to auto rodzinne którego nie sprzedam za 3 lata tylko będę jeździł ile się da
Pitt,rozwalasz mnie tym haslem o bezpieczenstwie w powiazaniu z kupnem z salonu. Ty,europejczyk i liberal?
może źle kombinuję, ale jeśli auto nowe z kratką kosztuje pewną kwotę a od razu odliczam sobie vat
biorę nówkę sztukę z planem do jazdy dłuższy czas
to w zasadzie nie widzę też sensu kupowania 1-2 letniego auta używanego bo kosztuje one powiedzmy 20-30% taniej niż salonowe
sorry, ale ew. strata nawet 7% nie jest dla mnie równomierna do pewnego auta z salonu
oczywiście, 3 lata i więcej to te auta tracą po 50% wartości, ale ja chcę auto max 1 roczne z symbolicznym przebiegiem, dlatego jak jest opcja odliczenia vatu to wydaje mi się to w tym momencie najsensowniejsze
jeśli się mylę to niech mi ktoś podpowie
ps. pisząc o bezpieczeństwie miałem na myśli komfort psychiczny że moje 2 letnie idealne auto nie jest złożone z kilku sztukM - Nie 15 Sie, 2010 Chyba odliczenie pełnego vatu od kratki niedługo znika więc musisz się spieszyc, ale nie jestem pewien.PiTT - Nie 15 Sie, 2010
eM napisał/a:
Chyba odliczenie pełnego vatu od kratki niedługo znika więc musisz się spieszyc, ale nie jestem pewien.
do końca roku jest, po nowym nikt nie wie
dlatego takiego ciśnienia nagle dostałem Anonymous - Nie 15 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Na razie jestm biedny i nie lece z Marcelem ani na wakacje na Sycylie ani do NYC na swieta.
to pierdolnij się pojeździć na desce M - Nie 15 Sie, 2010
PiTT napisał/a:
eM napisał/a:
Chyba odliczenie pełnego vatu od kratki niedługo znika więc musisz się spieszyc, ale nie jestem pewien.
dlatego takiego ciśnienia nagle dostałem
o ja je.bie! muszę się spieszyć na e92 335iAnonymous - Nie 15 Sie, 2010 PiTT ale z drugiej strony zastanów się na takim rozwiążaniem jak my zrobiliśmy z LandRoverem
poza tym 100% Vatu i tak nie odliczysz przecież PiTT - Nie 15 Sie, 2010
eM napisał/a:
PiTT napisał/a:
eM napisał/a:
dlatego takiego ciśnienia nagle dostałem
o ja je.bie! muszę się spieszyć na e92 335i
e92 nie będzie nigdy ciężarowym bo to coupe
możesz ew. e90 w kombi zapodać
od osobówki max. 6 tyś. możesz odliczyćMarek23 - Nie 15 Sie, 2010
Cytat:
może źle kombinuję, ale jeśli auto nowe z kratką kosztuje pewną kwotę a od razu odliczam sobie vat
to w zasadzie nie widzę też sensu kupowania 1-2 letniego auta używanego bo kosztuje one powiedzmy 20-30% taniej niż salonowe
sorry, ale ew. strata nawet 7% nie jest dla mnie równomierna do pewnego auta z salonu
oczywiście, 3 lata i więcej to te auta tracą po 50% wartości, ale ja chcę auto max 1 roczne z symbolicznym przebiegiem, dlatego jak jest opcja odliczenia vatu to wydaje mi się to w tym momencie najsensowniejsze
ps. pisząc o bezpieczeństwie miałem na myśli komfort psychiczny że moje 2 letnie idealne auto nie jest złożone z kilku sztuk
A uzywki z kratką nie kupisz?PiTT - Nie 15 Sie, 2010
Marcel 08 napisał/a:
PiTT ale z drugiej strony zastanów się na takim rozwiążaniem jak my zrobiliśmy z LandRoverem
poza tym 100% Vatu i tak nie odliczysz przecież
jak to nie?
jak nie wezmę leasingu tylko kredyt to w ciągu 60 dni mam zwrot całego vatu na konto
w przypadku leasingu jest tak, że ten vat jest od każdej raty odliczany, ale jak po nowym roku zmienią się przepisy to dupa blada
dlatego też bezpieczniej jest kupić ciężarowy w kresce albo za gotówę bo od razu cały vat dostajeszPiTT - Nie 15 Sie, 2010
Marek23 napisał/a:
Cytat:
ps. pisząc o bezpieczeństwie miałem na myśli komfort psychiczny że moje 2 letnie idealne auto nie jest złożone z kilku sztuk
A uzywki z kratką nie kupisz?
kupię, ale nie odliczę vatu jak jest z rynku wtórnego, dostaje się fakturę vat marża od której nie odpisuje się vatu, jedynie nie płacisz podatku w urzędzie
chyba że ktoś mi sprzeda z pełną fakturą vat to wtedy chyba takAnonymous - Nie 15 Sie, 2010 ja bym szukał jednak 1-2letniego auta
Vatu odliczysz 30k ?