To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
saxorulez napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Ale i tak wolę zostac królem polski.

Myślałem że już jesteś :P Królu Rybnika :D

:jupi: Nieżle Prezes,naprawdę nieźle.
Nie widze na trasie typu 600km konkurencji dla takiego gnojowozu. Moim faworytem jest e60 3.0d,ale duzo bujam sie po gorach i moze sie zdarzyc,ze jednak nie wyjade, bo jakis warszawiak na srodku stanie w szoku,ze droga jest biala. I takie rwd moze juz nie ruszyc. A lancuchow nie uznaje.

aha, tylko warszawiak?
:D
poka te a6 w dyszlu, masz jakiegoś pewniaka?

Bad-i - Nie 15 Sie, 2010

chyba kazde 3.0 tdi po wirusie jest bajka
Marek23 - Nie 15 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
może mam taką fazę że szukam na maxa pewnego, bezpiecznego auta bo będzie to auto rodzinne którego nie sprzedam za 3 lata tylko będę jeździł ile się da :)

Pitt,rozwalasz mnie tym haslem o bezpieczenstwie w powiazaniu z kupnem z salonu. Ty,europejczyk i liberal?
Cytat:
aha, tylko warszawiak?
:D
poka te a6 w dyszlu, masz jakiegoś pewniaka?

Mam kuzyna moje starszego, ktory konkret auta ciągnie od 15 lat z Reichu. Wiec jak przyjdzie czas to mi znajdzie. Na razie jestm biedny i nie lece z Marcelem ani na wakacje na Sycylie ani do NYC na swieta.

ps - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
Na razie jestm biedny i nie lece z Marcelem ani na wakacje na Sycylie ani do NYC na swieta.

to samo pomyslalem o sobie godzine temu :jupi:

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
PiTT napisał/a:
może mam taką fazę że szukam na maxa pewnego, bezpiecznego auta bo będzie to auto rodzinne którego nie sprzedam za 3 lata tylko będę jeździł ile się da :)

Pitt,rozwalasz mnie tym haslem o bezpieczenstwie w powiazaniu z kupnem z salonu. Ty,europejczyk i liberal?

może źle kombinuję, ale jeśli auto nowe z kratką kosztuje pewną kwotę a od razu odliczam sobie vat
biorę nówkę sztukę z planem do jazdy dłuższy czas
to w zasadzie nie widzę też sensu kupowania 1-2 letniego auta używanego bo kosztuje one powiedzmy 20-30% taniej niż salonowe
sorry, ale ew. strata nawet 7% nie jest dla mnie równomierna do pewnego auta z salonu
oczywiście, 3 lata i więcej to te auta tracą po 50% wartości, ale ja chcę auto max 1 roczne z symbolicznym przebiegiem, dlatego jak jest opcja odliczenia vatu to wydaje mi się to w tym momencie najsensowniejsze
jeśli się mylę to niech mi ktoś podpowie

ps. pisząc o bezpieczeństwie miałem na myśli komfort psychiczny że moje 2 letnie idealne auto nie jest złożone z kilku sztuk

M - Nie 15 Sie, 2010

Chyba odliczenie pełnego vatu od kratki niedługo znika więc musisz się spieszyc, ale nie jestem pewien.
PiTT - Nie 15 Sie, 2010

eM napisał/a:
Chyba odliczenie pełnego vatu od kratki niedługo znika więc musisz się spieszyc, ale nie jestem pewien.

do końca roku jest, po nowym nikt nie wie
dlatego takiego ciśnienia nagle dostałem :rotfl:

Anonymous - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
Na razie jestm biedny i nie lece z Marcelem ani na wakacje na Sycylie ani do NYC na swieta.

to pierdolnij się pojeździć na desce ;)

M - Nie 15 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
eM napisał/a:

o ja je.bie! muszę się spieszyć na e92 335i

PiTT ale z drugiej strony zastanów się na takim rozwiążaniem jak my zrobiliśmy z LandRoverem ;)

poza tym 100% Vatu i tak nie odliczysz przecież ;)

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

eM napisał/a:
PiTT napisał/a:
eM napisał/a:

o ja je.bie! muszę się spieszyć na e92 335i

e92 nie będzie nigdy ciężarowym bo to coupe :)
możesz ew. e90 w kombi zapodać :)
od osobówki max. 6 tyś. możesz odliczyć

Marek23 - Nie 15 Sie, 2010

Cytat:
może źle kombinuję, ale jeśli auto nowe z kratką kosztuje pewną kwotę a od razu odliczam sobie vat
to w zasadzie nie widzę też sensu kupowania 1-2 letniego auta używanego bo kosztuje one powiedzmy 20-30% taniej niż salonowe
sorry, ale ew. strata nawet 7% nie jest dla mnie równomierna do pewnego auta z salonu
oczywiście, 3 lata i więcej to te auta tracą po 50% wartości, ale ja chcę auto max 1 roczne z symbolicznym przebiegiem, dlatego jak jest opcja odliczenia vatu to wydaje mi się to w tym momencie najsensowniejsze

ps. pisząc o bezpieczeństwie miałem na myśli komfort psychiczny że moje 2 letnie idealne auto nie jest złożone z kilku sztuk

A uzywki z kratką nie kupisz?

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marcel 08 napisał/a:
PiTT ale z drugiej strony zastanów się na takim rozwiążaniem jak my zrobiliśmy z LandRoverem ;)

poza tym 100% Vatu i tak nie odliczysz przecież ;)

jak to nie?
jak nie wezmę leasingu tylko kredyt to w ciągu 60 dni mam zwrot całego vatu na konto
w przypadku leasingu jest tak, że ten vat jest od każdej raty odliczany, ale jak po nowym roku zmienią się przepisy to dupa blada
dlatego też bezpieczniej jest kupić ciężarowy w kresce albo za gotówę bo od razu cały vat dostajesz

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
Cytat:

A uzywki z kratką nie kupisz?

kupię, ale nie odliczę vatu jak jest z rynku wtórnego, dostaje się fakturę vat marża od której nie odpisuje się vatu, jedynie nie płacisz podatku w urzędzie
chyba że ktoś mi sprzeda z pełną fakturą vat to wtedy chyba tak

ja bym szukał jednak 1-2letniego auta ;)
Vatu odliczysz 30k ?