To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - O wszystkim i o niczym

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marcel 08 napisał/a:
ja bym szukał jednak 1-2letniego auta ;)
Vatu odliczysz 30k ?

22 901 dokładnie :)
*poprawiłem

oczywiście tutaj rozmawiamy czysto teoretycznie i kwoty także są przykładowe
tylko chodzi o pokazanie że nie zawsze wychodzi korzystnie szukanie auta 1-2 letniego jeśli praktycznie na to samo wychodzi jak się kupi nowe auto z odliczeniem vat
jeden warunek, musi być z kratką a nie każdemu to pasuje i np. sedana już sobie tak nie kupi, więc w takich wypadkach zdecydowanie lepiej szukać używki

Anonymous - Nie 15 Sie, 2010

ile kosztuje 1-2 letnie auto które chcesz kupić?
PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marcel 08 napisał/a:
ile kosztuje 1-2 letnie auto które chcesz kupić?

dopisałem teraz więcej w odp.
pisałem czysto hipotetycznie bo nie wiem co chce kupić, ale raczej podawałem tutaj kwoty za nowe auta, rzędu 127tys zl brutto
od tego vat do odliczenia jest taki jak podałem

jak będzie okazja to oczywiście nie będę się upierał co do nowego auta, ale też fajnie jak można jeszcze skorzystać z ulg podatkowych

dobrze jakby wypowiedział się ktoś obeznany w temacie bo ja jedynie przekazuje info jakie zdobyłem u doradców w salonach

Marek23 - Nie 15 Sie, 2010

Po odliczeniu auto nadal kosztuje Cie ponad 100 tysi.
Za to juz mozna poszalec na rynku wtornym :>

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
Po odliczeniu auto nadal kosztuje Cie ponad 100 tysi.
Za to juz mozna poszalec na rynku wtornym :>

jasna sprawa, dlatego mam mega ciężki wybór
do tego jeszcze golfa muszę pogonić
zobaczymy co i jak, nie nakręcam się na konkretny model bo to zawsze źle się kończy :)
faaak, gdyby nie kasa to bym golfa nie sprzedawał xD

Marek23 - Nie 15 Sie, 2010

Cytat:

Po co sprzedajesz? I dzieciak z wózkiem i żona się zmieszczą na luzie. To mnie rozwala u większości ludzi. Rodzi sie dziecko i zmieniają auto jakby za pól roku dzieciok mial miec 2 metry. No chyba,ze kobiecie sie nie podoba gti. A to juz se musisz wychowac....

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Marek23 napisał/a:
Cytat:

Po co sprzedajesz? I dzieciak z wózkiem i żona się zmieszczą na luzie. To mnie rozwala u większości ludzi. Rodzi sie dziecko i zmieniają auto jakby za pól roku dzieciok mial miec 2 metry. No chyba,ze kobiecie sie nie podoba gti. A to juz se musisz wychowac....

jazda na gwincie z kobietą w ciązy a potem z małym dzieciakiem to nic przyjemnego :)
wizualnie się bardzo podoba, ale niestety nie widzę sensu trzymania zabaweczki i kombinowania jak upchnąć wszystkie graty
jasne, kiedyś rodziny maluchem jeździły na wakacje, tylko po co tak się męczyć jeśli można zmienić auto na większe
jak bym założył seryjny zawias to by mi się przestał podobać :D
decyzja podjęta, golf może w środku jest obszerny, ale jest 3d
jakbym miał kasę na drugie auto rodzinne to bym go nie sprzedawał i tyle w temacie ;)

filomatic - Nie 15 Sie, 2010

niestety nie udało mi się uchwycić żadnych kąsków w grecji, sorry ale wszystkie auta tak zapierd.alajla po tych górskich szlakach, że nie ma opcji ustrzelić :) jedyne co udało mi się udokumentować ( nie bardzo pokazują to co mówiłem no ale... )

Bad-i - Nie 15 Sie, 2010

PiTT napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Cytat:

jazda na gwincie z kobietą w ciązy a potem z małym dzieciakiem to nic przyjemnego :)
wizualnie się bardzo podoba, ale niestety nie widzę sensu trzymania zabaweczki i kombinowania jak upchnąć wszystkie graty
jasne, kiedyś rodziny maluchem jeździły na wakacje, tylko po co tak się męczyć jeśli można zmienić auto na większe
jakbym miał kasę na drugie auto rodzinne to bym go nie sprzedawał i tyle w temacie ;)

PiTT twoja golfina to super sprzet. Czy nie lepiej w takim razie kupic zonie jakiegos TDI w kombi ktorym jak bedzie trzeba bedziesz jezdzil na plaze ??

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Bad-i napisał/a:
PiTT napisał/a:
Marek23 napisał/a:
Cytat:

PiTT twoja golfina to super sprzet. Czy nie lepiej w takim razie kupic zonie jakiegos TDI w kombi ktorym jak bedzie trzeba bedziesz jezdzil na plaze ??

tylko ja mam prawko :)
więc auto musi być uniwersalne, tym bardziej że teraz nieco bardziej będzie służyło do transportowania niż tak jak do tej pory głównie moje dupsko do pracy :D

Bad-i - Nie 15 Sie, 2010

kurcze ziom sorry nie odbieraj tego zle ale w takim razie niech zona wali na kurs i robi prawko. Nie wyobrazam sobie zeby w obecnych czasach tylko jedna osoba w rodzinie miala prawko (i tutaj nie chodzi o status materialny ze 2 samochody, ale sam fakt rozwiazywania problemow rodzinnych, logistycznych, dzieciecych itd......)

No dobra ale jak zona nie ma prawka to rozumiem ze idziesz w cos dla siebie; czyli oczekuje A8 3.0 tdi, 730d, Escalade, Navigator itp......

PiTT - Nie 15 Sie, 2010

Bad-i napisał/a:
kurcze ziom sorry nie odbieraj tego zle ale w takim razie niech zona wali na kurs i robi prawko. Nie wyobrazam sobie zeby w obecnych czasach tylko jedna osoba w rodzinie miala prawko (i tutaj nie chodzi o status materialny ze 2 samochody, ale sam fakt rozwiazywania problemow rodzinnych, logistycznych, dzieciecych itd......)

No dobra ale jak zona nie ma prawka to rozumiem ze idziesz w cos dla siebie; czyli oczekuje A8 3.0 tdi, 730d, Escalade, Navigator itp......

ehh... to już rozmowa na kolejny temat, co zrobić, baba się uwzięła i powiedziała że nie chce robić prawka żeby potem wozić moją zachlaną gębę :D
co do fury to niestety nie tym razem :/ nie te budżety

chociaż ten kusi wyglądem i opisem :rotfl:
http://otomoto.pl/cadillac-escalade-C14411183.html

Anonymous - Pon 16 Sie, 2010

PiTT tak jak ci mówiłem "my" kupiliśmy Land Rovera Freelandera 2.2Td w automacie 1,5rocznego za 99k taka wersja w salonie ok 190k - udało się trafić od dyrektora sprzedaży Astona w zyciu tyle Vatu byśmy nie odpisali a auto w zasadzie NOWE 28tys km przelotu
Anonymous - Pon 16 Sie, 2010

Nie wiem czy widzieliście K.Block w Top Gear http://www.youtube.com/watch?v=lFF2bkiHNVQ
mi - Pon 16 Sie, 2010

ja pierd.olę. Nie chce mi się czytać ostatnich kilku stron tego wątku, jestem przesadnie zażenowany. Co tu się dzieje? Michał pisze o nieprzydatności czyjejś, eM pisze coś zupełnie z dupy. Kurvva - ja rozumiem, że jesteście czerwoni i macie dość spory wkład w formę tego klubu, ale teraz wasze (mała litera na początku z pełną świadomością) zachowanie jest mega słabe. Nie widzicie tego? Nie widzicie, że większość znających Pitra osób uważa to, co zrobiliście, za zajebiście niesłuszne i głupie?

Zresztą chvj - mniejsza o to. Więcej info na PW, wiadomo. Niech to gówno wygląda ładnie na zewnątrz.