Bart - Sob 05 Wrz, 2009 kup z każdej po jednej sztuce - przetestuj, zobacz które koło będzie najlepiej się zachowywać i będzie wiadomo co jest najlepsze.
na serio: sorry, nie pomogę.Tomcat - Sob 05 Wrz, 2009
leon napisał/a:
- Yokohama Parada spec2
Kolega na tym jeździ w mocnej Vectrze 2000 i ogólnie mówi, że na suchym bardzo fajnie, b. dobra trakcja, twarde boki więc się nie kładzie. Niestety na mokrym padaka, a jak to prof. Miodek mówił: "ogólnie to karrrwa jesień idzie" więc, lepiej poszukaj czegoś co ogarnia deszcz. Świetne opinie słyszałem o Yokohamie A539. Cinquecento z tą gumą na mokrym tak odjeżdżało mi na starcie, że aż mi głupio było Ja jechałem na Potenzie RE720.fydi - Sob 05 Wrz, 2009
Tomcat napisał/a:
Ja jechałem na Potenzie RE720
chyba nie tej co myślę bo bez jaj ale tam już nie ma w ogóle bieżnika jak Ci ją dawałem.Tomcat - Sob 05 Wrz, 2009
fydi napisał/a:
Tomcat napisał/a:
Ja jechałem na Potenzie RE720
chyba nie tej co myślę bo bez jaj ale tam już nie ma w ogóle bieżnika jak Ci ją dawałem.
eee tam szczegół jeszcze na niej 2 miechy przejeździłem. Pod koniec miała taką trakcję, że na każdym zakręcie dupsko uciekało z własnej inicjatywy qbus - Sob 05 Wrz, 2009 na moich oponach? jeszcze na niej ktos jezdzil? powariowaliscie... ja te gumy docinalem, fydiemu jak je dalem to nie bylo na nich bieznika wiec w jaki sposob jeszcze tyle na nich pojezdziles? ze na deszczu jeszcze bardziej sie slizgaly to inna sprawa bo to cholernie stara guma byla.ade - Sob 05 Wrz, 2009
Tomcat napisał/a:
leon napisał/a:
- Yokohama Parada spec2
Kolega na tym jeździ w mocnej Vectrze 2000 i ogólnie mówi, że na suchym bardzo fajnie, b. dobra trakcja, twarde boki więc się nie kładzie. Niestety na mokrym padaka, a jak to prof. Miodek mówił: "ogólnie to karrrwa jesień idzie" więc, lepiej poszukaj czegoś co ogarnia deszcz. Świetne opinie słyszałem o Yokohamie A539. Cinquecento z tą gumą na mokrym tak odjeżdżało mi na starcie, że aż mi głupio było Ja jechałem na Potenzie RE720.
a ja calkiem odmienne opinie przedstawie:D:P
mi kolega z vectry wlasnie mowil, ze srednie te opony:D;P
a a539 ma opinie super opony na suche, a na deszcz wlasnie slabej:d
re720 byla super na deszcz i twarde scianki miala, jak narazie najtwardsze jakie mialem w 195/50/15;]Tomcat - Nie 06 Wrz, 2009
ade napisał/a:
Tomcat napisał/a:
leon napisał/a:
- Yokohama Parada spec2
Kolega na tym jeździ w mocnej Vectrze 2000 i ogólnie mówi, że na suchym bardzo fajnie, b. dobra trakcja, twarde boki więc się nie kładzie. Niestety na mokrym padaka, a jak to prof. Miodek mówił: "ogólnie to karrrwa jesień idzie" więc, lepiej poszukaj czegoś co ogarnia deszcz. Świetne opinie słyszałem o Yokohamie A539. Cinquecento z tą gumą na mokrym tak odjeżdżało mi na starcie, że aż mi głupio było Ja jechałem na Potenzie RE720.
a ja calkiem odmienne opinie przedstawie:D:P
mi kolega z vectry wlasnie mowil, ze srednie te opony:D;P
a a539 ma opinie super opony na suche, a na deszcz wlasnie slabej:d
re720 byla super na deszcz i twarde scianki miala, jak narazie najtwardsze jakie mialem w 195/50/15;]
DUPA DUPA DUPA
Wczoraj alkoholizowałem się z kolegą z Vectry i potwierdził jeszcze raz to co pisałem
A539 widziałem na własne oczy jak się kleji na mokrym, rozmawiałem z kierowcą (zresztą dobrze ogarniającym) i jeśli to jest średnia opona na deszcz to dobre kleją chyba lepiej niż na suchym...bizon - Nie 06 Wrz, 2009
leon napisał/a:
195/45/r16
o profilu moge powiedziec, ze jest sdÓpy. jezdzilem na takim, przydaja sie felgi z tego stopu, co wolverine mial nozyki.
Cytat:
- Yokohama Parada spec2
kolega mowi, ze na suchym to naprawde mega opona. na mokrym oczywiscie gorzej.
Cytat:
- Goodyear Eagle F1
odrobine slabsze na suchym od parady, ale lepsiejsze na mokrym.
ale nalezy pamietac, ze ile polakow, tam 3 razy wiecej opinii.zefir - Pon 07 Wrz, 2009 A539 to jest zajebista opona !!
na suchym bardzo duzo trakcji, dlugo trzyma wlasciwosci jezdne na torze,
na mokrym rowniez robi robotek-mart - Pon 07 Wrz, 2009 potwierdzam, bardzo daje rade. mialem na imprezie.
ale nie daje rady na sniegu mimo 4x4 itr 911 - Pon 07 Wrz, 2009 Miałem "Parady" w Integrze i potwierdzam opona topowa na suchym (mega twarda ścianka) ,ale bardzo głośna i na mokrym bardzo słaba. Jeśli można ją porównywać to chyba tylko do R888, która jednak na mokrym to już lipa kompletna Franek - Pon 07 Wrz, 2009 Uniroyal Rainsport sam mam i naprawdę polecam. Cena mega konkurencyjna, wodę odprowadzają zaj.ebiście i do tego na jesień jak znalazł.leon - Pon 07 Wrz, 2009 tylko ze ja szukam opon na przyszly sezon - na ta jesien wystarcza jeszcze moje Eagle
jestem chetny na Yoko A539 ale znalazlem jak narazie w rozmairze 225/40/r16 a to chyba ciut za duzo jak na clio ?? mimo to ich cena jest kuszaca
Jezeli chcesz, moge postarac sie je załatwic na przyszly tydzien do katowicAnonymous - Pon 07 Wrz, 2009 Koles z Jaworzna ma jakies super ceny na yokohame - s-drive 290 zł ,a na ceneo są od 200 zł drożej . Parady 205/40/16 za 260 zł
(ceneo od 402zł) i AVS 195/45/15 za 180 zł (ceneo od 280).