To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Techniczne - Hamulce

Janusz - Pon 31 Maj, 2010

Ryba napisał/a:
Ale ogolnie jak je teraz bede wymienial to na pewno na jakis najwyzszy model OMP, yebac ze nie jezdze po torze, ale lubie miec najlepszej jakosci rzeczy.

dawaj na radom, a nie pitol... :)

Ryba - Wto 01 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
Ryba napisał/a:
Ale ogolnie jak je teraz bede wymienial to na pewno na jakis najwyzszy model OMP, yebac ze nie jezdze po torze, ale lubie miec najlepszej jakosci rzeczy.

dawaj na radom, a nie pitol... :)

Jak bedziecie jechalli po czerwcu to pewnie sie pisze.
Wczoraj zeszlem ponizej 24 sec na wrt ;)
ile Ty tam miales ?
Jakies niskie 23 ?

Janusz - Wto 01 Cze, 2010

Ryba napisał/a:

ile Ty tam miales ?
Jakies niskie 23 ?

raczej 22.74 czy jakoś tak... na tym ułożeniu, zależy od dnia, gokarda i ułozenia toru, bo na innym ułożeniu kiedyś chyab najlepiej miałem 19.99.....

ale gokardy to choooina..... wsiadasz w 17 i klepiesz wszystko (chyba ze nie skrecasz) wsiadasz w 13,12 albo 14 (juz nawet nie pameitam) i pierdzisz żeby szybciej było, a i tak dojeżdżasz gdzieś z tyłu...
dlaczego po czerwcu ?? wbijaj ziom, ja tez nie byłem nigdy na Radomiu, jak coś to dla porównania możemy się wymienić na kilka kółek furami :) będziesz mógł mnie naklepać, bez spiny o to ze ktoś gorsza fura leciał :)

p.s no i możesz zabrać kuzynkę :D

Ryba - Wto 01 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
Ryba napisał/a:

ile Ty tam miales ?
Jakies niskie 23 ?

raczej 22.74 czy jakoś tak... na tym ułożeniu, zależy od dnia, gokarda i ułozenia toru, bo na innym ułożeniu kiedyś chyab najlepiej miałem 19.99.....

ale gokardy to choooina..... wsiadasz w 17 i klepiesz wszystko (chyba ze nie skrecasz) wsiadasz w 13,12 albo 14 (juz nawet nie pameitam) i pierdzisz żeby szybciej było, a i tak dojeżdżasz gdzieś z tyłu...
dlaczego po czerwcu ?? wbijaj ziom, ja tez nie byłem nigdy na Radomiu, jak coś to dla porównania możemy się wymienić na kilka kółek furami :) będziesz mógł mnie naklepać, bez spiny o to ze ktoś gorsza fura leciał :)

p.s no i możesz zabrać kuzynkę :D

Rekord toru tam chyba jest 22.80 ? Obczaj że ten wynik dokładnie
Ja ostatnio miałem 23.73 a jeździłem drugi raz w życiu kartami, no i moje zakichane 74 kg też w stosunku do Ciebie robią sporą różnice xD

Co do Radomia to nie dam rady, bo w Czwartek rano zaczyna mi się "Korona" przed weselem znajomego - w sobote samo wesele które trwa do niedzieli wieczora.
Do tego ciągle w KRK jest najlepszy przyjaciel który przyleciał po 2 latach pobytu w UK więc musze z nim jeszcze troche czasu spędzić.

jarek-malopolska - Wto 01 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
p.s no i możesz zabrać kuzynkę

:> ?? ;D

Janusz - Śro 02 Cze, 2010

Ryba napisał/a:

nie możliwe żeby rekord toru taki był bo jak ja byłem to było niskie 22 chyba, może popatrzyłeś na rekord dnia ;p to 22.80 to było takie duże napisane markerem, czy wydrukowane nad tabelkami??

Ryba - Śro 02 Cze, 2010

Janusz napisał/a:
Ryba napisał/a:

nie możliwe żeby rekord toru taki był bo jak ja byłem to było niskie 22 chyba, może popatrzyłeś na rekord dnia ;p to 22.80 to było takie duże napisane markerem, czy wydrukowane nad tabelkami??

Ty no nie pamietam, nie robmy offtopu w temacie o hamulach ;]
Pojedziemy nastepnym razem to na sie zobaczy.
Teraz wysokie cisnienie i duza wilgotnosc jest wiec sie bedzie srogie czasy krecilo =)

jarek-malopolsk napisał/a:
Janusz napisał/a:
p.s no i możesz zabrać kuzynkę

:> ?? ;D

Jarek, polecam temat "O wszystkim i o niczym.." tam jest wsio opisane :lol2:

jarek-malopolska - Śro 02 Cze, 2010

Kurcze przyszły mi dziś klocki do tyłu do saxo, klocek ATE.. Dziwi mnie to, że nie jest wpisane w tej tabelce, że pasują do saxo... Ogólnie pisze: For Renault i są wyszczególnione modele do których klocek pasuje (min: Clio, R19, Megane, itp).. Sprzedawca w sklepi upierał się, że zamawiał z katalogu pod numer saxo i że ma pasować ale coś mi się tu bardzo nie podoba.. o_O
Oznaczenie klocków który przyszły:
13.0460-3954.02

Anonymous - Śro 02 Cze, 2010

Dobre są ;) Te same ujowe heble tylne są w wielu modelach renault,citroena i peugeota .

No właśnie znalazłem te klocki w IC jako klocek do megane i faktycznie w opisie jest saxo.. o_O dziwne to ale skoro pasuja to ok ;) dzięki ^_^
kubas - Śro 02 Cze, 2010

No właśnie znalazłem te klocki w IC jako klocek do megane i faktycznie w opisie jest saxo.. o_O dziwne to ale skoro pasuja to ok ;) dzięki ^_^

Co Cię tak dziwi jarek ? To że renault i peugeot i citroen używają tych samych zacisków ?

bardziej to, że wpisuje nr klocków które mi przyszły: 13.0460-3954.2 i pisze w zastosowanie: Renault Clio, Megane, R19 itp.. natomiast klocki do saxo mają numer 13.0460-3823.2 i zastosowanie jest Saxo VTS.. A pierwszy numer jak sie rozwinie przez zamienniki ito to dopiero pisze saxo, a powinno to chyba pisać na pierwszej stronie wraz z tymi renówkami.. no ale może tak ma być.. a pytanie odnośnie zestawu naprawczego.. jak wymienić uszczelke tłoczka w zacisku.. Tłoczek wsunąc max czy wysunąc... jest mozliwość wysunięcia tłoczka jeśli układ nie jest pod ciśnieniem-inaczej niż pompując hamulec..?
Anonymous - Śro 02 Cze, 2010

:!: Tłoczek w tylnych hamulcach bendix jest wkręcany :!:
Anonymous - Czw 03 Cze, 2010

bardziej to, że wpisuje nr klocków które mi przyszły: 13.0460-3954.2 i pisze w zastosowanie: Renault Clio, Megane, R19 itp.. natomiast klocki do saxo mają numer 13.0460-3823.2 i zastosowanie jest Saxo VTS.. A pierwszy numer jak sie rozwinie przez zamienniki ito to dopiero pisze saxo, a powinno to chyba pisać na pierwszej stronie wraz z tymi renówkami.. no ale może tak ma być.. a pytanie odnośnie zestawu naprawczego.. jak wymienić uszczelke tłoczka w zacisku.. Tłoczek wsunąc max czy wysunąc... jest mozliwość wysunięcia tłoczka jeśli układ nie jest pod ciśnieniem-inaczej niż pompując hamulec..?

Powierzchnia tłoczka ma wycięcia w ksztąłcie krzyża. jakimś płaskownikiem tłoczek wkręcasz lub wykręcasz. Uważaj żeby za mocno nie wkręcić bo można uszkodzić zacisk...

jarek-malopolska - Czw 03 Cze, 2010

p106rallye napisał/a:
Tłoczek w tylnych hamulcach bendix jest wkręcany

a w przednich, tych LUCASach z Partnera ??