lypa straszliwaM - Wto 26 Mar, 2013 Jest za to jebnięcie olbrzymim momentem i przyjemny szum wiartuJakarti - Wto 26 Mar, 2013 nie do konca nowosci ale nie wiedzialem , ze taka wersja była
anioł i diabeł
wow - poza tym ze nowe clio mym skromnym zdanie jest przekozakiem z wyglądu to dobrze daje karoluPL - Wto 26 Mar, 2013 ja i tak jestem na nie dla nowego clio. za dużo wspomagaczy, za dużo bajerów, cztery furtki. z resztą już w przypadku 3ki wydawało mi się, ze coś poszło nie tak ( chociażby masa auta, którą chcieli zniwelować większą mocą, ale zawieszenie w 3ce niby wychodzi na + (choć i tu zdania są podzielone) )
a nawet na papierze widać, ze 4 rs będzie szybsze na prostej od 3'ki,
jest lżejsze, szybka automatyczna skrzynia, procedura i kupa elektroniki. ale czy to nie mija się z celem..
program z procedurą i kuracja odchudzająca dla 3ki i myślę, ze wynik byłby inny PiTT - Wto 26 Mar, 2013 a i tak podjedzie najnowsze audi a6 allroad 3.0 TDI 313KM i rozgoni towarzystwo
trochę to smutne że nowoczesne "hot hatche" nie nadążają za rozwojem innych klas dupowozowych
nie do pomyślenia aby rodzinna taczka była szybsza od "sportowych" wozów
wszystkie te clio, golfy, astry itd powinny mieć poniżej 6 sek żeby konkurować z kanapamiroj - Wto 26 Mar, 2013
PiTT napisał/a:
nie do pomyślenia aby rodzinna taczka była szybsza od "sportowych" wozów
wow - poza tym ze nowe clio mym skromnym zdanie jest przekozakiem z wyglądu to dobrze daje
Tyle to robiło moje clio na zimówce 3 po prostu nie jedzie na wprost.
I moja ibiza w tdi-ku M - Wto 26 Mar, 2013 Na wprost to się jeździ po autostradzie...
Co to w ogóle jest...was79 - Śro 27 Mar, 2013 Dokładnie, dużo jest szybszych samochodów, ale do pierwszego zakrętu.
No i właśnie to co nieuchwytne, wiele aut "bezsensu" typu hh, roadstery, cabrio itp. daje radość jazdy.roj - Śro 27 Mar, 2013 w sumie dziwne, że (chyba) żadna firma nie robi fajnej bazy pod TD. zainteresowanie pojeżdżawkami wcale nie jest tak małe zwłaszcza w cywilizowanych krajach gdzie mają tory (choćby Anglia czy Niemcy)
Myślę, że gdyby jakaś firma wypuściła taniego hh w opcji bieda-trackday to mógłby się nieźle sprzedać.
Zostawić to co musi spełniać z powodów przepisów UE ale nic ponadto, wszystkie systemy całkowicie wyłączane, jak najmniej wagi (bez zenonów, nawigacji, grzanych dup, kurtyn i ośmiu głośników) jakiś twardy, najlepiej regulowany zawias, lekkie fele.
Trochę jak megane ta z klatką tylko z niższego segmentu i żeby fura była bez klatki, bez szpery, żeby jej możliwości wynikały z prostoty i niskiej wagi a nie techniki co przełożyło by się dobrze na cenę.
I żadnego 1,2 kompresor turbo, też jakiś najprostszy silnik, który po kilku latach upalania będzie jeszcze się do czegoś nadawał.Anonymous - Śro 27 Mar, 2013
roj napisał/a:
w sumie dziwne, że (chyba) żadna firma nie robi fajnej bazy pod TD. zainteresowanie pojeżdżawkami wcale nie jest tak małe zwłaszcza w cywilizowanych krajach gdzie mają tory (choćby Anglia czy Niemcy)
Myślę, że gdyby jakaś firma wypuściła taniego hh w opcji bieda-trackday to mógłby się nieźle sprzedać.
Zostawić to co musi spełniać z powodów przepisów UE ale nic ponadto, wszystkie systemy całkowicie wyłączane, jak najmniej wagi (bez zenonów, nawigacji, grzanych dup, kurtyn i ośmiu głośników) jakiś twardy, najlepiej regulowany zawias, lekkie fele.
Trochę jak megane ta z klatką tylko z niższego segmentu i żeby fura była bez klatki, bez szpery, żeby jej możliwości wynikały z prostoty i niskiej wagi a nie techniki co przełożyło by się dobrze na cenę.
I żadnego 1,2 kompresor turbo, też jakiś najprostszy silnik, który po kilku latach upalania będzie jeszcze się do czegoś nadawał.
Roj Budowniczy
(ale masz racje)zefir - Śro 27 Mar, 2013 punkt pierwszy ...
wszystkie auta sprzedawane w UE musza miec ESP i ABS fabrycznie