To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

Sprzedam/Kupie/ZakupyGrupowe - Hothatch ogłoszenia

anjas - Pon 05 Sty, 2009

Gotti napisał/a:
Jako zakończenie tematu dodam, że VW podnosi ceny samochodów osobowych ze względu na kurs euro.

używanych?

Gotti - Pon 05 Sty, 2009

nowych, ale to przecież nowe się nie sprzedają w dobie kryzysu.
anjas - Pon 05 Sty, 2009

Gotti napisał/a:

Czy chcesz tym samym powiedzieć, że w dobie kryzysu dobrze sprzedają się używane focusy ST 2.5 Turbo? I właśnie dlatego sprzedający o ktorym byla mowa wczesniej podniósł cenę?
(bo chętnych na tą fokę jest tak wielu, że trzeba bylo zachować równowagę rynkową pomiędzy podażą a popytem :) )

Anonymous - Pon 05 Sty, 2009

:lol2:
Gotti - Pon 05 Sty, 2009

anjas napisał/a:
Gotti napisał/a:

Czy chcesz tym samym powiedzieć, że w dobie kryzysu dobrze sprzedają się używane focusy ST 2.5 Turbo? I właśnie dlatego sprzedający o ktorym byla mowa wczesniej podniósł cenę?
(bo chętnych na tą fokę jest tak wielu, że trzeba bylo zachować równowagę rynkową pomiędzy podażą a popytem :) )

w dobie kryzysu nic się nie sprzedaje, ale nie widzę nic złego w podnoszeniu ceny jeśli euro kosztuje tyle a nie mniej. Sam podniosłem cene na TT i kilka innych samochodów. Każdy kupujący to rozumiał i miał pretensje tylko do siebie.

eooooot

FreeMan - Pon 05 Sty, 2009

Gotti odnosze dziwne wrazenie ze bardzo chcesz mnie obrazic Panie Specjalisto.

Twoje uwagi odnosnie mojej osoby za mocno nie na miejscu.

Nie kazdy moze miec zawod syn.

ps.odnosnie kosztow sprowadzenia samochodu napewno wiesz wiecej ode mnie... szkoda ze tylko na ten temat.

aaaaaaa zapomnialem Ci dodac ze ja chodze do salonu dla 1600 pln :) i w dobie kryzysu ja sprzedaje 10-15 samochodow miesiecznie (pazdziernik,listopad,grudzien)....a co do podnoszenia cen to Toyota, Opel i Renault tez podnioslo ceny w grudniu.

Gotti napisał/a:

Umiesz czytać czy sprawia Ci to aż takie trudności? 3% akcyzy a 18 to trochę dużo, prawda? Moje sprzedaże mają się dobrze właśnie ze względu na zmiany przepisów i kursy walut. Jakbym miał zarabiać jak ludzie w salonach po 3 tysiące to bym wolał siedzieć w domu :)

a nie wydaje Ci sie ze akcyza na samochody osobowa powyze 2 litrow byla 13.6% i skoczyla na 18% ?? 3.1 to byla kacyza na samochody ponizej 2 litrow pojemnosci.... chyba cos niedoczytales.

Vlodarsky - Pon 05 Sty, 2009

FreeMan napisał/a:
Nie kazdy moze miec zawod syn.

ja mogę :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ale nie chcę :( :(:(:(:(:(:(:(:(

a właściwie to jak się zastanowie to nie mogę :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

nie w mojej rodzinie :ass: :ass: :ass: :ass: :ass: :ass:

Mój brat poza swoją pracą też obraca samochodami używanymi - w tej chwili już tylko krajowe pół roczne do dwu letnich max. Cen nie podnosi nigdy, woli mniej zarobić a sprzedać niż trwać z trzema samochodami na karku.

nox - Pon 05 Sty, 2009

FreeMan napisał/a:
aaaaaa zapomnialem Ci dodac ze ja chodze do salonu dla 1600 pln :) i w dobie kryzysu ja sprzedaje 10-15 samochodow miesiecznie....

Morgan powiedz mi bo zawsze byłem tym ciekawy (baaardzo chciałem pracować w salonie swego czasu) Na jakiej zasadzie pracownik na stanowisku sprzedawca rozlicza się z właścicielem salonu , tzn to są prowizje od wartości auta , prowizje są zależne od wysokości rabatu jaki dasz klientowi ? :)

Na serio mnie to interesuje :)

Bad-i - Pon 05 Sty, 2009

a mnie maxi powaliło na kolana, szkoda tylko że jego cena tez poszla zdrowo do góry :( (to pewnie przez kurs euro :D )
nox - Pon 05 Sty, 2009

http://www.allegro.pl/ite...usy_ksenon.html fajne lupo GTI
pP - Pon 05 Sty, 2009

nox napisał/a:
http://www.allegro.pl/item514740700_vw_lupo_gti_skory_klima_alusy_ksenon.html fajne lupo GTI

było !!!! :faja:
opisane, że z każdej strony inny kolor lakieru :lol2:

Maciusiowy - Pon 05 Sty, 2009

pP napisał/a:
było !!!!
opisane, że z każdej strony inny kolor lakieru

to może kontynuacja wersji harlequin :rotfl:

PieQt - Pon 05 Sty, 2009

lukp napisał/a:
http://www.allegro.pl/item522096548_renault_clio_ii_sport_rajdowka_n3_a7.html

poniżej wklejam odpowiedź sprzedającego

Cytat:
Witam!
Zdjecia wnetrza zawieraja pasy fotele, ktore nie sa aktualnie zamontowane.
Samochod wylicytowany na tej aukcji bedzie posiadal:
Rozbudowana homologowana klatka chromowo-molibdenowa Sparco. Karoseria obspawana, szyby oklejone folią antyodpryskową, zamontowany system gaśniczy mechaniczny, 2 nowe fotele Bimarco Futura z homologacją. Silnik, skrzynia oraz zawieszenie seryjne. Samochód posiada komputer sportowy Renault Sport oraz przelotowy wydech firmy Supersprint z kwasówki 60mm. Książka homologacyjna do auta w oryginale. Auto nie jest zarejestrowane w Polsce.
opcje:
zawieszenie proflex 15000zl
skrzynia klowa sadev z polosiami sportowymi oraz szpera 24000zl

106 - Pon 05 Sty, 2009

nox napisał/a:
prowizje są zależne od wysokości rabatu jaki dasz klientowi ? :)

auto na kredyt - wyzsza prowizja
dodatkowe ubezpieczenie - wyzsza prowizja
dodatkowe alu - wyzsza prowizja

tak jakos jest w PGD u kumpla w fordzie

106 - Pon 05 Sty, 2009

PieQt napisał/a:
lukp napisał/a:
http://www.allegro.pl/item522096548_renault_clio_ii_sport_rajdowka_n3_a7.html

tak na szybko to sie to za bardzo nie oplaca...