To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

forum.hothatch.org
Witamy na forum Hothatch.Org

HydePark - Sciganie trochę inaczej :-)

roj - Pią 15 Sie, 2014

gratulacje Marku! mistrz tempo! xD
Przem_106 - Pon 18 Sie, 2014

No Maras Gratulacje! Trochę spóźnione, ale też byłem zmęczony po swoim biegu i dopiero wczoraj wieczorem dotarłem do domu.

Czas jest już naprawdę bardzo solidny, a nawet imponujący. Przyznaję, że patrzę na to z lekką zazdrością. Mam spore wątpliwości, czy byłbym w stanie utrzymać 4,24 na tak długim dystansie :hm:
Martwi jedynie to, że nie biegasz z zegarkiem! Słupki kilometrów pokazują że systematycznie zwalniałeś przez co prawdopodobnie mocno się wypompowałeś podczas tego biegu (choć jakbyś nie pobiegł, to robiąc tak mocną życiówkę to i tak jest się wypompowanym)
W perspektywie maratonu jest to lekko niepokojące przy założeniu ataku na wyśrubowany rekord. Spróbuj jakieś treningowe zawody pobiec strategią "Negativ Split".

Jesteś w super sytuacji, żeby spróbować kolejny półmaraton pobiec z zaplanowaną taktyką.

Np. lecisz przez pierwszą godzinę czyli 12-14 kilometrów po 4.30, a potem próbujesz przyspieszyć jeśli "jest z czego". Choć tu znowu bieganie tydzień po tygodniu połówek z nastawieniem na poprawę czasu też nie jest korzystne w perspektywie maratonu.

Tak czy inaczej trzymam kciuki za 3:1.... w maratonie i jeszcze raz gratuluje życiówki w "połówce", bo to naprawdę bardzo szybko.

Vlodarsky - Pon 18 Sie, 2014

Przem_106 napisał/a:
jeśli "jest z czego"

obawiam się, że u mnie będzie z tym problem :rotfl:
Do tej pory bieganie bez zegarka się sprawdzało bo unikałem sytuacji, że robię więcej niż mój organizm udźwignie - staram się cisnąć, ale jak więcej się nie da to się nie da i koniec. Z zegarkiem mógłbym się zmuszać do jakiegoś mojego chorego planu i źle skończyć.
Przyszły tydzień muszę potraktować spokojnie (oczywiście spróbuje wypaść dobrze). Raczej niemożliwe jest poprawienie wyniku tym razem.
Każdy taki bieg 21km+ sprawia, że biegam jednak co raz równiej.

zefir - Pon 18 Sie, 2014

Gratulacje!! czas kosmos w mojej perspektywie
Vlodarsky - Nie 24 Sie, 2014

Dzisiaj ukończyłem Półmaraton im. Janusza Kusocińskiego naszego Olimpijczyka, który z czasem koło 30min zdobył złoto na olimpiadzie w 1932 roku w Los Angeles i zginął rozstrzelany w pobliżu Palmir, w Puszczy Kampinoskiej, w ramach akcji AB, mającej na celu eksterminację polskiej inteligencji.

A teraz bieg. Założyłem tempo spokojne. Po rozmowie z Przemem miałem świadomość, że tydzień po tygodniu nie osiągnę nic rewelacyjnego. Na mecie okazało się, że czas był lepszy o 15 sek niż tydzień temu w Radzyminie. Byłem zaskoczony - starałem się, ale poprawy się nie spodziewałem.
Czas pomiarowy z endomondo 1:32:51
Czas DataSport 1:33:27
Miejsce w open 89
Miejsce w grupie wiekowej M20 (między 20, a 30 rokiem życia) 29

Impreza przygotowana bardzo dobrze - na 6tkę !
Cały czas padało więc buty nasiąknięte ważyły po kilogramie :)
Sporo ładnych niewiast wysportowanych na trasie :faja: ale głupio było robić im zdjęcia w trakcie biegu.

zefir - Nie 24 Sie, 2014

gratulacje!!

ja za tydzien mam dyche Fabrykanta a za dwa tyg polmaraton w sochaczewie a pozniej 12/10 Maraton Poznan

po wczorajszym wybieganiu 28km, o dziwo dzis czuje sie mega dobrze ;)

Siadly - Nie 24 Sie, 2014

Vlodarsky napisał/a:
ale głupio było robić im zdjęcia w trakcie biegu.

Głupio to jest nie mieć teraz co wkleić na forum :rotfl: ;)

bizon - Pon 25 Sie, 2014

panowie, idziecie jak burza :)
bizon - Nie 31 Sie, 2014

Bieg Fabrykanta zaliczony :)
Zefir nabawił się w czasie biegu kontuzji ale i tak sieknął 48:45 (popraw mnie, jeśli źle napisałem)
Mnie się udało zrobić życiówkę 49:01. 26 lipca w Warszawie było 52:02.
Skorzystałem z metody Marka i pobiegłem bez sprzętu pomiarowego i muszę powiedzieć, że to się dobrze odbija na efektach. Wydaje się cały czas, że biegnę za wolno i podkręcam tempo :)
Przed startem zmoczyła nas gwałtowna ulewa i zrobiło się tak zimno, że się cały trząsłem. Potem trudna trasa, po kostce, przez park, kamienie, błoto i wielkie rozlewiska kałuż z wodą po kostki. Było ciężko, więc tym bardziej jestem bardzo zadowolony :)

Przem_106 - Nie 31 Sie, 2014

To i ja dopiszę wczorajszą klęskę nawigacyjną :/ Niesamowicie trudna nawigacyjnie trasa. Fatalna mapa. Wynik końcowy trasy TP 50 (mi wyszło około 70km) czas 10.38, miejsce 12/48. Ukończyło w limicie 15 osób.
Bateria mi padła po 8 godzinach
https://www.endomondo.com...9688991/1795742

Anonymous - Nie 31 Sie, 2014

gratuluje!!!Przemo dla mnie 70km to abstrakcja.podziwiam!!
ja tez dzisiaj pobiegalem.zaliczylem debiut biegowy,od razu na połmaratonie.akcja na wariata-wczoraj namówil mnie do tego kumpel,wiec pobieglem bez zadnego przygotowania(ja wogóle malo biegam,moze z 20-30 km miesiecznie) i w pozyczonych butach.czas 1.56 ale spokojnie do urwania bylo ze 4 min,po prostu nie wiedzialem czego sie spodziewac(dotychczas najdluzszy dystans jak przebieglem to 12-13 km) wiec pierwsze 10km przebieglem stanowczo za wolno.do tego ustawilem sie na starcie w strefie na 2h gdzie tempo okazalo bardzo emeryckie wiec musialem przez pierwsze 5-6 km wyprzedzac w tłoku

Vlodarsky - Nie 31 Sie, 2014

Największy zwycięzca to Rabi ! Gratuluję debiutu :-)
Drugi Bizą bo biegł mistrzowską metodą :-D :-D
Trzeci Zefir bo jest sierota :-) i sobie zrobił kontuzje drobną
największy przegrany to Przemek :-) Łosiu kup sobie nawigację jak nie wiesz którędy do mety :-) :-) :-)

Na wyróżnienie zasługuje Wiktor bo zbliżył się do mojej życioofki półmaratonowej na 1,5 min :-) szacun !

Idę pobiegać Panowie :-)

bizon - Nie 31 Sie, 2014

rabi, z jednej strony mega respekt, z drugiej- wariat jesteś ;D
Przemek - mimo, że wynik może poniżej oczekiwań, to mega szacun i czapka z głowy. dla mnie to również kompletna abstrakcja.

Jakarti - Nie 31 Sie, 2014

ja w weekend przeszedlem po pagorkowatym terenie z kosiarka spalinowa ok 20km i mnie boli kolano :( ale to tez taki polmaraton ;) ))
rasta - Nie 31 Sie, 2014

My w ten weekend po mazurskich szosach zrobiliśm jakieś 130 km na rolkach ;D