kubas - Nie 18 Sty, 2009 bart przeciez to francuz ! One sie nie psuja ! Tylko lac wache i jezdzisz....strick - Nie 18 Sty, 2009
p106rallye napisał/a:
Ja znam Z widzenia - jeździ po mojej dzielni - robi dużo hałasu.
Czy on nie jest z poleskiej?saxorulez - Nie 18 Sty, 2009 Jestem w szoku jak Clio Sport potanaiały.. nie do wiary.
Za ile chodzą faza I w takim wypadku?? Bo kurde chyba sobie kupie taką
ile +- trzeba na to $ z 10k pln? czy duzo wiecej?saxorulez - Nie 18 Sty, 2009 106,
2500 tłoki
3000 wałki
5000 przepustnice
no i do tego jakieś ECU
plus rzeczy takie jak regulowane kółka (żeby zmienne fazy wyłączyć), lepsze spręzynki, wieksze zawory (jeśli sie da), lekki zamach, sprzęgło - a to dopiero sam silnik Misiek_lbn - Nie 18 Sty, 2009
saxorulez napisał/a:
żeby zmienne fazy wyłączyć
czemu tak
proszę o jakąś prostą wypowiedź, dla laika
to jest tak że jak ma zmienne fazy to dopiero przy wyższych obrotach rozwija większą moc, na przykładzie fałteka mówię, a jak się to zlikwiduje, to można zrobić żeby i dół był fajniejszy
jeśli to są brednie straszne, to przepraszam saxorulez - Nie 18 Sty, 2009 ostre wałki mają takie wzniosy wysokie że jak po przekroczeniu 4000 rpm, system zacznie przyśpieszać wałek o np. 10 stopni to spowoduje że zawory dotkną tłoków. Dlatego w Clio przy ostrzejszych wałkach trzeba z usuwać zmienne fazy.k-mart - Nie 18 Sty, 2009 Cup phII na sekwencji mojego znajomego mial hamowane 210KM, widzialem wykres.
A ostatnio slyszalem teorie ze do sportow powinno sie wkladac walki od clio rs III, bo sa o wiele lepsze, pasuja i lepiej to dziala.
Ktos cos wie??Anonymous - Nie 18 Sty, 2009 Może ktoś z Was wie coś na temat :
ktos chetny...? R26Rsaxorulez - Nie 18 Sty, 2009 ten WPI to jest 1.4Anonymous - Nie 18 Sty, 2009 ale podobnież 16vMarek23 - Nie 18 Sty, 2009
saxorulez napisał/a:
Strasznie chciał bym zdłubać ph I na 230KM
Po tym co niektórzy próbowali, uważam, ze 200 koni to jest może realne jak się bardzo postarasz. Ale 230 jest nie do zrobienia.FreeMan - Nie 18 Sty, 2009 http://www.allegro.pl/ite...ladka_swap.html